Til hovedinnhold

Flickr gir deg 1 terabyte gratis lagring

Bildedelingstjenesten har fått en etterlengtet overhaling.

Yahoo! satser tungt om dagen. Nylig ble det kjent at internett-veteranen kjøper bloggnettstedet Tumblr for svimlende 1,1 milliarder dollar – drøye 6,4 milliarder norske kroner. Likevel var det bildedelingstjenesten Flickr som fikk mye av oppmerksomheten på gårsdagens pressekonferanse i New York.

Flesker til

Yahoo-sjef Marissa Mayer.Foto: Google

Flickr tilbyr nå hele svimlende 1 terabyte med gratis opplastingsplass. Ifølge Adam Cahan, sjef for mobil- og nye produkter hos Yahoo!, skal dette være 70 ganger mer enn hva noen av konkurrentene tilbyr.

Flickr-brukere oppmuntres dermed til å laste opp bildene sine i full oppløsning. Og med 1 terabyte går man nok ikke tom for lagringsplass med det første – ved 12 megapikslers oppløsning vil det være plass til drøye 300 000 bilder på 1 terabyte.

Bakgrunnen for oppgraderingen kom angivelig da Yahoo!-sjef Marissa Mayer spurte Cahan om å «gjenoppfinne Flickr og sørge for at det ble «konge» igjen». Og Mayer ser ut til å være fornøyd med resultatet.

– Flickr var konge en gang, deretter vanskjøttet, men nå er den atter igjen konge,» konstaterte hun i natt.

Flickr vil også erstatte den gamle Flickr Pro-kontoen med to nye oppgraderingsmuligheter. For 50 amerikanske dollar vil du kunne betale deg fri fra reklame, mens en «Doublr»-konto med 2 terabyte lagringsplass vil koste 500 dollar årlig.

Les også: Den britiske dronningen deler bilder på Flickr

Mobil design

Hva med en fotografisk jorden rundt-reise?Foto: Flickr

I tillegg til å sette lagringsplassen på en real oppfeitningskur, har Flickr også fått en helt ny design, inspirert av mobile enheter.

Borte er hvite flater og tekst, nå vies hele skjermen til bildene. I fullvisningsmodus vises bildene frem mot en sort bakgrunn og det lar seg også gjøre å se bildene som en lysbildefremvisning (som du kan sette musikk til om du tør).

Den nye designen ledsages av en fersk app for smarttelefoner, henholdsvis i en iOS- og en Android-variant, hvor man kan laste bilder direkte opp fra telefonen.

Flickr rundet i 2011 seks milliarder opplastede bilder og skal etter sigende nå være oppe i åtte milliarder blinkskudd.

Vil du skjerpe fotokunnskapene før du deler bildene dine? Les vår guide til hvordan å få det beste ut av speilreflekskameraet ditt »

(Kilder: engadget.com, imaging-resource.com)

annonse