Til hovedinnhold

Kindle er lansert

Bokhandelen Amazon slår på stortromma med et åpent brev på hele forsiden av Amazon.com. Det er Amazon-gründeren Jeff Bezos som presenterer e-bokleseren Kindle.

- Kindle skal være såpass behagelig i hånden at brukeren nesten ikke vil merke den, sier Bezos.

90 000 boktitler

En Kindle-bruker har muligheten til å velge mellom 90 000 nedlastbare elektroniske boktitler, men selve enheten har en kapasitet på 200 titler. Prisen for nye bøker er satt til 9,99 dollar (55 kroner). Det skal også være tilgjengelig noen gratis titler, pluss at enheten har forbindelse til Wikipedia.

Amazon har en avtale med aviser som New York Times, Wall Street Journal og Washington Post - som leveres automatisk til Kindle. Det samme gjelder tidsskrifter som TIME, Atlantic Monthly og Forbes.

Prisen for avisabonnementer varierer fra 5,99 dollar (33 kroner) til 14,99 dollar (83 kroner) per måned. Tidsskrifter skal koste mellom 1,25 og 3,49 dollar per måned.

Kindle er kompatibel med dokumentformater som Word, HTML, TXT, JPEG, GIF, PNG og BMP, men i utgangspunktet ikke med PDF. PDF-dokumenter blir konvertert til det innebygde dokumentformatet i Kindle dersom dokumentet blir sendt til Amazon via e-post.

Kindle har en trådløs 3G-forbindelse (EVDO) til Amazons nettbutikk slik at brukerne kan laste ned bøker derfra.

Batterikapasiteten skal variere fra to døgn til én uke, avhengig av om den trådløse funksjonen er slått på eller ikke.

Det kan kobles opptil seks Kindle-enheter til den samme Amazon-kontoen slik at alle enhetene kan dele tilgjengelig innhold fra den samme kontoen og lese det samtidig.

Kindle har en prisantydning på 399 dollar (2200 kroner) og den veier 290 gram.

Detaljene finner du på amazon.com inkludert skjermbilder av enheten og kommentarer fra Amazon-kunder.

(Kilde: Betanews)

annonse