Gratis sommerteknologi

Årets sommer står riktignok i idrettenes tegn, og akkurat når vi har fordøyet tidenes beste fotball-EM i HD, startet Tour De France HD, og i det øyeblikket vinneren ruller inn på Champs-Élysées i Paris, er det bare et par dager til moroa i Beijing-OL tar fatt.
Er du helt uten penger, fått nok av sport, men likevel vil nyte en sommer i teknologiens ånd, finnes det mange alternativer. Ihvertfall hvis du er ung.
Ikke helt gratis
To av de mest spennende alternativene, som riktignok ikke er helt gratis er Teknisk Museum i Oslo, som har et solid sommerprogram, som du lese alt om her hos oss på Teknofil.no. Programmer legoroboter, lær alt om skummelt identitetstyveri, og lær hvordan du kan skape energi av vindkraft.
Vil vite-avdelingen hos Bergen Vitesenter, kan skilte med et veldig interessant sommerprogram, og i sommer kan du designe ditt eget motordrevne produkt, være med på å løse krimgåter ved hjelp av DNA-analyser, og delta på en rekke eksperiementer i ekte teknologisk ånd. Hele programmet for sommeren finner du her. Åpningstidene er også utvidet i sommermånedene, og bortsett fra stengte mandager, kan man leke fra 10.00 til 18.00 på kvelden.
Helt gratis
Ferieklubbene for ungdom har kommet et langt sted siden mine ungdomsår. Fotballkurs og fisking i Bergens skjærgård, er nå erstattet med kurs i animasjonsteknologi, du kan få gratis kurs i Adobe Photeshop og Illustrator, og blant  annet Alna Mediesenter i Oslo tilbyr en imponerende mengde kurs tilpasset unge og nysgjerrige. Alt helt gratis.


Hos Alna Mediesenter kan du ta gratis kurs i Photoshop i sommer.
Ferieklubbene blir teknologiske
Vi har verken plass eller tid til å oppsummere alle ferieklubbene i Norge med teknologitilbud. Det er imidlertid helt klart at tilbudet har endret seg i løpet av de siste årene. I Oslo kan du som sagt lære Photoshop, i Bergen kan du få en heldagomvisning hos Avinor, i Stavanger kan du besøke StatoilHydro, og i Trondheim stiller NTNU opp med en rekke tilbud for lærelystne ungdommer.
En kjapp telefon til din egen lokalkommune gir deg fullstendig oversikt over ferieklubbens tilbud, og de aller fleste har utvidet tilbudet fra fiske og gåturer, til langt mer teknologiske varianter.
Festivaler og uteliv
Et annet sted å oppsøke gratis teknologi er på alle de forskjellige sommerarrangementene som finner sted rundt i hele Norge. Både Nokia, Sony Ericsson, Microsoft med Xbox 360 og Sony med Playstation 3 er tilstede på alt som kan krype og gå av tilstelninger i sommermånedene. Ta noen runder med Metal Gear Solid 4, besøk Nintendo og slå deg gjennom siste Super Smash Bros Brawl, eller hvorfor ikke finne en Microsoft-stand og sjekke ut Ninja Gaiden 2.
Kom gjerne med dine teknologiske ferietips i kommentarfeltet under.

Les også
Lite å gjøre i påsken?
Les også
Falske Flash-nedlastinger på nett
Les også
10 datamaskiner som forandret verden
Mer om
annonse