Har du ikke nok plass til iOS 8?

Slik kommer du rundt problemet.

Den nyeste utgaven av Apples mobiloperativsystem iOS 8 ble endelig lansert i går, og byr på drøssevis av små forbedringer. De siste årene har du kunnet laste ned oppdateringen av iOS direkte over WiFi eller mobilnettet, uten å måtte koble mobilen eller nettbrettet til en datamaskin.

Det samme fungerer med iOS 8, men denne gangen krever operativsystemet opptil 7 GB ledig lagringsplass på enheten din før du kan oppdatere. Tidligere har det gjerne vært snakk om én gigabyte, men nå som kravet er såpass høyt, har mange brukere slitt med å oppdatere.

Det finnes to måter du kan løse problemet på:

Den enkle metoden: Bruk iTunes

Den aller enkleste måten du kan oppdatere iPhonen eller iPaden din på er å bite i det sure eplet og koble den til en datamaskin med nyeste versjon av iTunes installert.

Det er litt mer klønete enn å installere direkte til telefonen, men til gjengjeld krever det langt mindre ledig lagringsplass på enheten din. Dette er fordi all jobben med å pakke opp de komprimerte installeringsfilene, installere og slette gammel data blir gjort på datamaskinen, og ikke på telefonen eller nettbrettet.

Alt du trenger å gjøre er følgende steg:

  1. Koble inn telefonen til Mac-en eller PC-en din
  2. Åpne iTunes (hvis det ikke blir gjort automatisk)
    - Et vindu bør dukke opp automatisk som sier at den tilkoblede enheten kan oppdateres
  3. Trykk på «installer og oppdater»-knappen
  4. Vent og følg eventuelle råd som dukker opp på skjermen

Den litt tidkrevende metoden

Hvis du ikke har en PC eller Mac i nærheten med iTunes installert, kan du fortsatt oppdatere enheten din direkte. Det krever imidlertid at du rydder plass på den, og fjerner gammelt skrot du forhåpentligvis ikke trenger.

Sjekk hvor mye lagringsplass du trenger

Det første du må gjøre er å finne ut hvor mye ledig lagringsplass oppdateringen trenger.

Gå til Innstillinger --> Generelt --> Oppdatering, og prøv å oppdatere. Da får du beskjed om hvor mye ledig lagringsplass du trenger. Dette varierer fra modell til modell.

Sjekk hvor mye lagringsplass du har ledig. Trykk på «administrer lagring» for å se en liste over appene som tar mest plass.

Sjekk hvor mye ledig lagringsplass du har

Gå til Innstillinger --> Generelt --> Bruk. Under Lagring ser du hvor mye lagringsplass du bruker, og hvor mye som er tilgjengelig. Litt enkel hoderegning bør fortelle deg hvor mye du er nødt til å slette.

Før du begynner å slette ting!

Ta en sikkerhetskopi av telefonen din før du begynner å slette innhold, i tilfelle du vil ha det tilbake senere.

Garageband har vi vel egentlig aldri brukt...?

Sett igang med å slette ting du ikke trenger

  • Apper (gå til Generelt --> Bruk --> Administrer lagring og finn ut hvilke apper som bruker mest lagringsplass)
  • Bilder
  • Meldinger (Disse kan ta større plass enn du tror. Slett konversasjoner du ikke har behov for å spare på)
  • Hvis du er desperat: Informasjonskapsler (Gå til Innstillinger --> Safari --> Tøm logg og nettsteddata, og slett unødvendig data)

Når du har slettet nok ting, eller brukt metode én for å hoppe over hele problematikken, kan du trygt laste ned iOS 8, og friske opp telefonen din!

PS: Det finnes også en tredje metode som ikke krever at du sletter noe, og heller ikke trenger å koble deg til en Mac eller PC. Metoden består av å ta en sikkerhetskopi av enheten din, gjenopprette fabrikkinnstillingene, installere iOS 8 på den tomme enheten og så gjenopprette sikkerhetskopien du lagret. Les mer om denne metoden på Gizmodo.

Ikke skjønt hvorfor du bør oppdatere?
Les mer om høydepunktene i iOS 8 her »

(Kilder: The Verge, Pocket Lint, Gizmodo)

annonse