Tek.no

Nyhet

Google lager «timelapse»-videoer av millioner av feriebilder

Bruker bilder tatt av turister og delt på nettet.

Ricardo Martin-Brualla, David Gallup, Steve M. Seitz
20 Mai 2015 11:00

Vi deler bilder som aldri før, på nettsteder som Flickr, Picasa og så videre. Det betyr naturligvis at mange av oss tar bilde av samme motiv, fra omtrent samme vinkel, og legger disse ut på nettet.

Nå har et team med forskere fra Google og University of Washington funnet en måte å bruke disse bildene på. Dette forteller Engadget.

Laget episke timelapse-videoer

Først lette de gjennom 86 millioner bilder hentet fra bildedelingstjenester på nettet, etter bilder tatt av kjente landemerker.

Så sorterte de disse etter alder og brukte avansert bildemanipuleringsprogramvare for å sikre at de alle så ut som de hadde samme synsvinkel.

Deretter fikset de fargene slik at de så sånn omtrent like ut, og lagret det hele i en timelapse-video. Resultatene kan du se her:

Stilig.

Viser Brikdalsbreens retur

Den kanskje mest spektakulære timelapse-videoen stammer fra Norge, og viser hvordan Brikdalsbreen i Stryn (en del av Jostedalsbreen) har trukket seg tilbake på få år:

Men vi får også se fascinerende videoer som viser alt fra hvordan fosser utvikler seg over tid til fjellerosjon og effektene vær og vind har på ulike monumenter.

Det er også imponerende å se hvordan skyskraperen Goldman Sachs Tower i New York ble bygd, i løpet av flere år.

En timelapse-video fra Kina viser et annet imponerende prosjekt
Her bygger de en skyskraper på 19 dager »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også