Tek.no

Nyhet

AMD dropper nett-PC-er

16 Nov 2008 08:00

Intel har hatt stor suksess på nett-PC-markedet med sine Atom-prosessorer. AMD har nå lagt fram litt om sine planer, og av det går det fram at de ikke har tenkt å utfordre Intel på nett-PC-er.

AMD hevder at etterspørselen etter nett-PC-er kommer til å synke, og forklarer dette blant annet med lave salgstall for denne typen maskiner i deler av det asiatiske markedet.

Derimot ønsker AMD å satse på ultraportable maskiner, noe de selv definerer som tynne maskiner med 13-tommers skjerm, gjerne lik Apples Macbook Air. Idéen er at disse skal tilby en mer fullstendig PC-opplevelse enn nett-PC-er kan.

De kommende AMD-platformene for ultraportable heter Yukon og Congo, og begge skal bruke under 25-watt for prosessor og brikkesett kombinert. Yukon-prosessoren har fått navnet Huron, og blir en enkeltkjerne, mens Congo-prosessoren ved navn Conesus blir en dobbeltkjerne.

Yukon-platformen vil bruke Radeon-teknologi for skjermkortbiten, mens Congo vil benytte seg av Radeon HD. Begge støtter 3G og 802.11n-nettverk. Plattformene lanseres i løpet av første halvår 2009.

Samtidig har AMD vist fram en plan for prosessorlanseringer som strekker seg til 2011. For de nevnte ultraportable maskinene er det dobbelkjerneprosessoren Geneva som gjelder i 2010, mens den kanskje noe mer spennende Ontario-prosessoren med innebygd grafikkprosessering er planlagt for 2011.

(Kilde: Digi og Cnet)

Les også
Optimaliserer Java for Shanghai
Les også
Frykter AMD-fall på bærbart
Les også
AMD spår nedgang
Les også
Firekjerne til bærbare ikke før 2010
Les også
Tre nye bærbare fra Fujitsu
Les også
Verdens minste bærbar?
Les også
Ny liten maskin fra Dell
Les også
Lanseringsskred fra Toshiba
Les også
Oppgraderer minibærbar
annonse