Tek.no

Nyhet

Flytt filer med fingeren

Slik vil Sony Ericsson overføre bilder. Klikk for større versjon. (Bilde: Sony Ericsson)
Silje Gomnæs
21 Nov 2007 10:43

Å overføre filer fra én mobil til en annen kan være en omstendelig prosess. Først må du søke opp den andre mobilen før du kan begynne å overføre. Sony Ericsson vil gjøre filoverføring langt enklere, og søker nå om patent på et nytt overføringssystem.

Systemet er i følge Engadget Mobile et eget program beregnet på telefoner med trykkfølsomme skjermer. I følge patentsøknaden til Sony Ericsson vil selskapet basere programmet på RFID og infrarød overføring. Det betyr at mobilen må ha en RFID-brikke installert og ha støtte for infrarød overføring.

Når telefonen kommer i nærheten av en annen telefon med RFID-brikke, vil systemet automatisk opprette en kontakt mellom de to telefonene. Deretter må telefonene plasseres slik at de infrarøde overføringsfeltene peker mot hverandre.

Når du har funnet filen du vil overføre, "drar" du en finger over skjermen i retning av den andre mobilen. Deretter får du et spørsmål om du ønsker å sende filen. Svarer du ja, sendes den til mottakeren. I praksis vil det fungere som om du gir et ark til en venn som sitter ved siden av deg.

Les mer i Sony Ericssons egen patentsøknad »

(Kilder: Mobil.se, Engadget Mobile, US Patent & Trademark Office)

Les også
Slik blir fremtidsmobilen
Les også
Sjekk de tastene!
Les også
Mobilen som deles i to
Les også
Er dette fremtiden for Sony Ericsson?
Les også
Her er Sony Ericssons spillmobil
annonse

Les også