Til hovedinnhold

Squeezebox byr på Spotify

Logitech Squeezebox Radio er den billigste og enkleste løsningen du kan kombinere med Spotify

Så er endelig også Spotify blitt tilgjengelig på Logitechs Squeezebox-produkter. Den er nå lansert som en nedlastbar applikasjon både for Squeezebox Radio og den langt mer avanserte Squeezebox Touch. Dette er definitivt med på å øke nytteverdien for begge produktene kraftig. Begge produktene har allerede flere små applikasjoner for diverse tjenester. I denne forbindelse er den norske musikktjenesten WiMP som er i direkte konkurranse med Spotify også et alternativ.

Oppsettet
For å få tilgang til Spotify trenger du som Squeezebox-bruker ikke å gjøre alt for mye komplisert. Det er stort sett bare å oppgradere programvaren i boksen. Er du allerede koblet opp mot det trådløse nettet er prosessen uhyre enkelt. Når programvaren i boksen er oppdatert er det bare å gå inn og finne Spotify programmet, laste dette opp og starte programmet.

Det du trenger for å få det hele til å fungere er en Spotify-konto. Det holder ikke med hvilket som helst abonnement. Du trenger et Premium-abonnement. Hvis du ikke har dette fra før av må du oppgradere dette fra Spotifys hjemmesider. Dette koster deg 99 kroner per måned. For dette får du tilgang til over 10 millioner musikkspor

Squeezebox Touch er en avansert løsningen som også kan settes opp for flere rom

I bruk
Rent funksjonelt er dette ganske likt den norske konkurrenten WiMP. Du får tilgang til spillelister, album eller låter så mye du vil. Vil du ha en enkel løsning som kan bæres rundt omkring i huset kan du gå for Squeezebox Radio i kombinasjon med Spotify. Dette er definitivt den enkleste løsningen.

Ønsker du en mer avansert løsning som du kan koble opp mot et allerede eksisterende lydanlegg er Squeezebox Touch definitivt løsningen. Her får du ikke bare muligheten til Spotifys streaming-løsninger, men setter du opp anlegget riktig har du også en billig flerromsløsnig som gir deg musikk i flere rom. Fordelen er at du for 99 kroner i måneden har omtrent det du måtte ønske av musikk tilgjengelig hele tiden.

Logitechs Squeezeboxløsninger er en meget priseffektiv løsning som gir deg en stor grad av fleksibilitet til en forholdsvis rimelig penge. Setter du den sammen med Spotifys løsning, eller WiMP for den del, har du plutselig et helt musikkbibliotek tilgjengelig på permanent basis, og det trenger ikke koste deg skjorta. En annen fordel er at du har et musikkbibliotek som er lovlig. Ingen ulovlige nedlastninger, du trenger ikke kjøpe CD-er og rippe dem selv. Du abonnerer bare på musikken så har du den tilgjengelig.

Har du en mobiltelefon, eller bærbar datamaskin har du også det samme tilgjengelig. Bortsett fra de 99 kronene i måneden du må ut med for Spotify Premium vil Squeezebox Radio koste deg 1 100 kroner og Squeezebox Touch koster 2 500 kroner. Prisene er litt avhengig av hvor du handler.

annonse