Til hovedinnhold

Red Hat-verktøy kun for Windows?

For kort tid siden lanserte Red Hat en programvare som gjør det langt lettere å administrere virtuelle maskiner basert på KVM-hypervisoren. 

Det kan imidlertid se litt rart ut at brukerdelen av "Red Hat Enterprise Virtualization for Servers" kun fungerer på Windows-desktop. Dette betyr i praksis at selv om man kan administrere virtuelle maskiner basert på Linux, må man allikevel ha en Windows-maskin som står for innsamlingen og presentasjonen av dataene.

Siden Red Hat er en av de selskapene på verdensbasis som definitivt har mest fokus på Linux, burde nok kanskje dette ha vært på plass helt fra starten, men det loves nå en Linux-kompatibel "Management"-programvare i løpet av 2010.

Ifølge en talsmann for Red Hat er årsaken at oppkjøpet av Qumranet og det medfølgende Solidice-verktøyet kun fungerte for Windows. Når man dermed skulle videreutvikle porteføljen med KVM-motoren og samtlige av verktøyene, fikk man derfor for dårlig tid på utviklingen og konsekvensen av å vente kunne ha medført en del andre konsekvenser (eks: man kommer for sent i gang med KVM-satsningen).

De fleste bedriftskundene som kjører Linux, har vanligvis også en eller annen Windows-boks stående som kan benyttes som Management-server.

Budskapet om "kun Windows"-versjon har nok dermed mer politisk betydning enn praktisk...

(Kilde: Internetnews)

Les også
RHEL 6 i beta
Les også
Spørsmålstegn ved sikkerhet på virtuelle servere
Les også
Økende interesse for KVM
Les også
Red Hat fornyer seg
Les også
Dette skjedde med Red Hat Exchange
Les også
Begrenset oppdatering for VMware
Les også
Itanium mister Red Hat-støtte
Les også
IBM-software for virtuell sikkerhet
Les også
Red Hat tilbyr KVM-administrasjonsverktøy
Les også
RHEL 5.4 med både KVM og Xen
Les også
Vil lage Xen Infrastructure
Les også
Opprør i CentOS
annonse