Til hovedinnhold

Vil lage Xen Infrastructure

Drøssvis av virtualiseringsmotorer og alle verktøyene som man kan få til disse, kan gjøre en stakkars bruker ganske så forvirret om hvordan man egentlig skal sette dette sammen på best mulig måte.

For å forenkle oppsettet av den virtuelle riggen har leverandører som Citrix og VMware derfor laget noe man referer til som Virtual Infrastructure, som i praksis bare er en samling av de verktøyene man bør ha mot respektiv virtualiseringsmotor for å kunne være forsvarlig operativ.

Det er stort sett de kommersielle produktene som har vært flinkest på å sette sammen slike komplette pakker, men nå kommer open-souce-prosjektet Xen.org til å følge etter.

Xen vil bli stadig mer utfordret av KVM og vil derfor gjøre noen smågrep for å skille seg litt ut. Samtidig fører et slikt oppsett til at man gjerne tar i bruk flere virtualiseringsverktøy med en gang. Ulempen er naturligvis at man kanskje kan innføre for mye for tidlig.

Det rapporteres at Citrix ikke vil stille seg vanskelig dersom man må donere noe kildekode for å få i gang dette også i open-source-versjonen. Citrix bruker selv Xen i sin virtualiseringsløsning.

(Kilde: Informationweek)

annonse