Tek.no

Nyhet

Vil lage Xen Infrastructure

Jan Aril Sigvartsen
2 Sept 2009 12:30

Drøssvis av virtualiseringsmotorer og alle verktøyene som man kan få til disse, kan gjøre en stakkars bruker ganske så forvirret om hvordan man egentlig skal sette dette sammen på best mulig måte.

For å forenkle oppsettet av den virtuelle riggen har leverandører som Citrix og VMware derfor laget noe man referer til som Virtual Infrastructure, som i praksis bare er en samling av de verktøyene man bør ha mot respektiv virtualiseringsmotor for å kunne være forsvarlig operativ.

Det er stort sett de kommersielle produktene som har vært flinkest på å sette sammen slike komplette pakker, men nå kommer open-souce-prosjektet Xen.org til å følge etter.

Xen vil bli stadig mer utfordret av KVM og vil derfor gjøre noen smågrep for å skille seg litt ut. Samtidig fører et slikt oppsett til at man gjerne tar i bruk flere virtualiseringsverktøy med en gang. Ulempen er naturligvis at man kanskje kan innføre for mye for tidlig.

Det rapporteres at Citrix ikke vil stille seg vanskelig dersom man må donere noe kildekode for å få i gang dette også i open-source-versjonen. Citrix bruker selv Xen i sin virtualiseringsløsning.

(Kilde: Informationweek)

Les også
Red Hat-verktøy kun for Windows?
Les også
Red Hat tilbyr KVM-administrasjonsverktøy
Les også
RHEL 5.4 med både KVM og Xen
Les også
Oppgraderer Idataplex
Les også
VMware kjøper Java-selskap
Les også
10 millioner Linux-kjerner skal simulere botnet
Les også
Virtual Iron-teknologi blir Oracle VM 3.0
Les også
Sun girer opp Sparc
Les også
Microsoft gir ut Linux-drivere
Les også
Intel kommenterer virtualiseringssikkerhet
Les også
Tre nye VMware-verktøy
Les også
Citrix viser gratis Hyper-V
annonse

Les også