Til hovedinnhold

Microsoft vil at bedrifter skal bruke Kinect

Samarbeider allerede med en rekke store selskaper.

Microsoft annonserte i dag at de vil gjøre utviklerverktøyet til sin Kinect-teknologi tilgjengelig for bedriftkunder, slik at enda flere kan benytte seg av bevegelsessensoren.

Stor interesse hos bedrifter

Kinect var først et tilbehør til Microsofts spillkonsoll Xbox 360, som lot brukere styre spill kun ved hjelp av bevegelser foran TV-skjermen. I juni begynte imidlertid Microsoft å se på flere bruksområder, og åpnet opp tilbehøret for PC-bruk. Utviklerverktøyet var i første hånd ment for entusiaster og forskere, men de nevnte også at de ville prøve å lage et verktøy for kommersielt bruk, bedre egnet for bedrifter.

Dette skal bli tilgjengelig i begynnelsen av 2012, og Microsoft har allerede fått med seg en rekke selskaper som vil prøve ut teknologien. Hele 200 selskaper har vært med i pilotprosjektet, spredd utover 25 ulike industrier. Blant annet har Toyota brukt teknologien for å lage et virtuelt visningsrom for bilene sine, mens et spansk teknologifirma kalt Tedesys laget en applikasjon ment for kirurger, hvor de kan bla igjennom pasient-data under operasjoner.

Kjempevekst

Kinect har vært ute på markedet i ett år nå, og har vist seg å bli en solid hit for Microsoft. I løpet av det første året hadde Microsoft antatt de ville selge fem millioner eksemplarer, men ble raskt bevist feil da Kinect solgte 10 millioner enheter.

Den vant en Guinness-rekord for raskest selgende forbrukerenhet, med sine 133 333 solgte enheter per dag de første 60 dagene den var i butikken.

Fram til nå har den imidlertid hovedsalig blitt brukt for Xbox-spill, og det kan bli svært spennende å se hva folk vil finne på å bruke teknologien til. Senest forrige uke skrev vi en artikkel om Microsofts egne forskere som hadde laget et hologram-lignende brukergrensesnitt, hvor Kinect-kameraet hjalp til med å registrere bevegelsene til brukeren.

Les også: Microsoft viser interaktivt hologram

Ta også en titt på en liten video Microsoft har laget, for å vise at Kinect er klar for å ta steget videre fra spilling:

(Kilde: Win Rumors)

annonse