Til hovedinnhold
ArtikkelMoktak Bluetooth Speaker

Headsettet du ikke skal ha på ørene

Motak Bluetooth Stereo har vunnet Reddot-pris for god design.

Disse trådløse hodetelefonene fra Yamazoki skiller seg litt fra andre hodetelefoner. Det er nemlig ikke meningen at du skal ha klokkene på ørene, slik du bærer vanlige hodetelefoner. I stedet kan du bøye til «hodebøylen» og bære dingsen rundt halsen.

Nakketelefoner

Disse høyttalerne egner seg best til privat bruk.

Nå kunne vi antakelig slippe unna med å kalle det «nakketelefoner», men siden det ikke finnes noe som heter det, så går vi for det mest nærliggende. Mange bærer også vanlige hodetelefoner slik du bærer Moktak, men da helst når de ikke hører på musikk.

Moktak har sitt navn fra et japansk rytmeinstrument, en hul klangblokk av tre, ofte formet som en fisk. I så måte har den lite tilfelles med denne Bletooth-høyttaleren.

Bøy og tøy

De to klokkene kan legges mot hverandre og holdes sammen med en magnet. Ellers kan du plassere klokkene på mange ulike måter, enten du vil feste dem på deg selv eller på noe annet. Bøylen er bøyelig, og kan formes slik du ønsker det.

Hver klokke har en diskant og en liten basshøyttaler. Men utgangseffekten er bare på 6 watt, så settet er nok helst til personlig bruk.

Tilkobling skjer via NFC, og ferdig ladet skal settet kunne spille i 8 timer.

Og musikken spiller så lenge mobiltelefonen holder seg tørr...

Joggeturer eller kontoret

Selskapet bak settet mener det er velegnet for løpeturer, i badekaret og på kontoret. Vi fikk prøve digsen og vil ikke anbefale det til kontorbruk. I alle fall ikke om du jobber i et åpent kontormiljø. For om du synes det er en plage med kolleger som bruker vanlige hodesett som lekker musikk, vil du garantert ikke plage omgivelsene noe mindre med denne løsningen.

Prisen er 99 dollar.

Her kan du se alle våre saker fra teknologimessen IFA 2014 i Berlin.

annonse