Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
De beste trådløse hodetelefonene. Denne listen skiller seg fra listen "Hodetelefoner med støydemping" ved at vi legger større vekt på lydkvalitet og andre kvaliteter til hverdagsbruk - og mindre på selve støydempingen. I tillegg til lydkvalitet teller også komfort høyt, sammen med brukervennlighet og andre funksjoner.
Selv om vi legger hovedvekten på allround-funksjonalitet er det Sonys flaggskip som stikker av med seieren. De tilbyr rett og slett den beste kombinasjonen av støydemping, lydkvalitet, bærekomfort og funksjoner. De veier svært lite, som gjør dem svært komfortable å ha på, har fått en litt strammere bass og tydeligere diskantgjengivelse enn forgjengerne WH-1000XM3 - som begge deler er positivt for totalopplevelsen. 1000XM4 er rett og slett svært engasjerende å lytte til, og støydempingen er i tillegg helt i toppklassen - kun slått av Apples AirPods Max, og det med en hårsbredd. Alt i alt er dette hodetelefonene vi fortsatt ville anbefalt flest å gå for.
Bang & Olufsens absolutte topp-hodetelefoner er luksuriøse på alle måter, men prisen på nærmere 9000 kroner er naturligvis egnet til å skremme bort mange. At vi likevel rangerer dem såpass høyt skyldes kombinasjonen av den fabelaktige og konsertaktig store lyden som B&O-hodetelefoner leverer, ganske habil støydemping, luksuriøse materialer og lang batteritid. Har du hørt disse vil du sannsynligvis synes det er en nedtur å gå tilbake til mange av de andre på lista. H95 er rett og slett magiske lydopplevelser på farten, og det er ikke så lett å få til med bluetooth-lyd.
Vil du ikke bruke 8750 kroner på H95 kan du også gå for nyeste medlem i B&Os tidligere toppserie H9, nå kalt HX. Du får mesteparten av lydkvaliteten, mesteparten av støydempingen og stort sett den samme luksusfølelsen som i H95, men til en noe rimeligere penge. Men dette er tross alt B&O, så billig blir det aldri. Cirka 5000 kroner må du ut med for HX.
Apples store hodetelefoner skiller seg ut på mange måter. Designmessig er Apple-estetikken ikke så vanlig på hodetelefoner, og den brede og mesh-kledte hodebøyla er også et uvanlig designelement, men den må til for å holde de nesten 400 grammene på plass. Uheldigvis synes vi aldri AirPods Max var spesielt komfortable å ha på over lange perioder takket være tyngden, men ellers er det lite å klage på her. Støydempingen er helt magisk, lydkvaliteten er meget, meget god og du får som vanlig det ekstra Apple-glitteret på toppen, som gjør AirPods Max ekstra praktiske om du har andre Apple-produkter. Merk at vi nok hadde valgt noe annet om du har en Android-telefon - delvis fordi AirPods Max kun støtter AAC-kodeken og ikke Aptx, og delvis fordi funksjoner som automatisk bytting kun fungerer med Apple-enheter.
Boses støydemping er nesten uovertruffen, men lyden er ikke helt der at vi vil plassere QC45 helt der oppe med Sony i allroundkategorien. Bosene har imidlertid mye annet å friste med, som veldig god samtalekvalitet, svært høy komfort og ålreit batteritid. Lyden er også blitt mindre "kjedelig" enn tidligere, med en noe mer fremtredende diskant, men likevel ikke helt der oppe med de beste. Alt i alt har likevel Bose gjort store fremskritt fra tidligere modeller, og igjen for alvor meldt seg på i konkurransen med Sony.
Philips' topprodukt blant trådløse hodetelefoner er Fidelio L3, og her får du i all hovedsak mye av det samme som du får med Sony WH-1000XM4, bare i en litt tyngre og mer solid pakke. Lydkvalitetsmessig er også L3 hakket bedre, med et større lydbilde og mer punch i bunnen av registeret, men på støydemping må de klart gi tapt for både Sony og Apple. Komfortmessig ville vi også valgt 1000XM4, delvis fordi L3 veier over 100 gram mer, men dette er et solid alternativ til de over om du vektlegger lydkvalitet over støydemping og ikke vil bruke 5000 kroner. En bonus er også at de støtter Aptx HD.
Prisen på disse har falt jevnt og trutt siden vi først testet dem, og er nå godt under 3000 kroner i de fleste butikker. Det gjør dem bare enda mer attraktive. Det fremste argumentet for å velge Aonic 50 er at de har en lydkvalitet du sjelden finner i trådløse hodetelefoner, og spesielt diskantgjengivelsen er så rå og detaljert at frysningene nedover ryggen sjelden er langt unna. Komforten er også ålreit, med en vekt på 334 gram - omtrent midt mellom de letteste og de tyngste trådløse hodetelefonene.
Selv om oppfølgeren 1000XM4 har tatt over tronen som hodetelefonene som er best for flest, betyr ikke det at forgjengeren 1000XM3 ble noe dårligere. Den har fortsatt eminent støydemping, engasjerende, fyldig lyd og er svært komfortable å ha på. Du får ikke multipoint-støtten 1000XM4 kan by på, og går glipp av små forbedringer både i lyd og støydemping, men ellers er dette fortsatt blant de beste hodetelefonene på markedet. Bonusen er selvfølgelig at lanseringen av oppfølgeren har presset ned prisen på 1000XM3.
Jabra er kanskje mest kjent for sine ørepropper og for de rimeligere Move-hodetelefonene, men flaggskipet Elite 85h har vært blant våre favoritthodetelefoner siden lanseringen i 2019. De tilbyr nøytral, fyldig og fin lyd, svært god batteritid, ålreit støydemping og kanskje den beste talekvaliteten av noen slik hodetelefon på markedet. Ingen av de andre er i stand til å gjengi deg slik disse gjør om det er støyete rundt deg, for eksempel. Disse er også blant de rimeligste i vårt utvalg, med en vanlig pris på snaut 1800 kroner. Iblant fåes de også betydelig billigere enn dette, helt ned mot 1100 kroner på det billigste.
JBLs toppmodell Club One hører definitivt også med på denne lista, hvor det generelt skiller lite mellom hver plassering. Club One er bygget som en panservogn og har også skikkelig solid lyd - velbalansert, luftig og detaljert, men med ganske solid bassgjengivelse i bunn. Resultatet er en engasjerende og morsom opplevelse. Støydempingen er også ganske god, og til tross for at vekten er høy, så er komforten god. De koster omtrent det samme som Sony WH-1000XM4 - og igjen er kanskje lydkvaliteten hakket bedre, men Sony vinner på støydemping og komfort.