Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Listen er rangert etter best støydemping, og i de tilfeller hvor det er noenlunde likt tas også andre faktorer med.
Katt og mus-leken mellom Bose, Sony og til dels Apple fortsetter, og med siste generasjon av 1000X-serien karrer Sony seg igjen helt opp på nivå med Bose hva gjelder støydemping. Sony-hodetelefonene har imidlertid flere praktiske funksjoner, mer engasjerende lyd og er nok litt stiligere å se på. I tillegg har samtalekvaliteten endelig tatt et solid steg opp for Sony, og dette til sammen gjør at vi igjen velger å plassere Sony helt på topp. Samtidig må det sies at også prisen har økt ganske betydelig, og WH-1000XM5 koster nå 5000 kroner. Oppgraderingene fra 1000XM4 er såpass forsiktige at vi kanskje ville vurdert om 1000XM4 til en god pris hadde vært et bedre kjøp inntil videre.
Bose har måttet se seg litt akterutseilt av Sony og Apple de siste par årene, men med QC45 gjør de seg igjen svært gjeldende i markedet for hodetelefoner med aktiv støydemping. Selve støydempingen er intet mindre enn imponerende, og spesielt har Bose gjort et stort løft i dempingen av de litt mer ujevne og høyfrekvente lydene. I tillegg er diskantgjengivelsen skrudd opp fra tidligere, og de låter dermed litt mindre sedat og "kjedelig" enn de tidligere generasjonene. Fortsatt er både Sony og Apple og andre mer engasjerende å lytte til, men kombinasjonen av støydemping, komfort og andre faktorer gjør at vi likevel plasserer Bose helt på topp i denne kategorien. En bonus er svært god samtalekvalitet.
Sonys forrigegenerasjons flaggskip er fortsattet meget, meget godt alternativ til både Bosene og storebror XM5. Sonys støydemping er fortsatt veldig god, lyden er svært engasjerende og flott (og skrudd i en litt bedre retning sammenliknet med 1000XM3, etter vår mening) og hodetelefonene er ikke minst svært komfortable å ha på. Nytt med fjerde generasjon var multipoint-støtte, og Sony har dessuten en rekke smarte funksjoner du ikke får andre steder. Sammenliknet med 1000XM5 er det først og fremst samtalekvaliteten som er den store forskjellen, men utover det er det vanskelig å finne ting å klage på ved disse.
Apples AirPods Max høynet faktisk listen for aktiv støydemping da de ble lansert i vinter, og lydmessig er de også helt i toppsjiktet. Hvorfor plasserer vi da dem ikke på topp? Vel, først veier de nesten 400 gram, som - tross en smart utformet bøyle - ikke gjør dem like komfortable å ha på. For det andre koster de 6500 kroner, og for det tredje er det medfølgende etuiet et mildt sagt underlig designvalg fra Apples side. Med andre ord: Topp på enkelte områder, men for de fleste vil Sony være et bedre valg.
Etter at Sony lanserte 1000X-serien begynte Bose, som tidligere var ensbetydende med aktiv støydemping, å sakke akterut på nettopp det området. Med NCH 700 tok de igjen mye av forspranget, og komforten og den litt nøkterne lydgjengivelsen Bose vi kjenner fra Bose er fortsatt her. Om du synes Sony er litt for glad i bass, så er kanskje Bose mer aktuelle. De er også bedre på samtalekvalitet og håndterer multipoint-tilkobling enda bedre - men QC45 er et mye bedre alternativ om du gjerne vil ha Bose.
Sennheisers siste tilskudd i Momentum-serien bytter til et mer plast-preget og generisk design, men med noe lavere vekt og høyere komfort som resultat. Sennheiser leverer dessuten blant de absolutt beste på lyd, og støydempingen er bare et lite hakk bak Sony, Apple og Bose. Momentum 4 veier fortsatt rundt 50 gram mer enn de letteste hodetelefonene med støydemping, og det merkes nok om du skal ha dem med på langtur. Men ellers er dette et utmerket valg.
Bowers & Wilkins' flaggskip er definitivt for luksushodetelefoner å regne, all den tid veiledende pris er nesten 7000 kroner. Men for den prisen får du upåklagelig byggekvalitet, flotte materialer, eminent lyd og ikke minst rimelig habil støydemping. De er betydelig lettere og mer komfortable enn Apples AirPods Max, selv om det er et godt stykke ned til Sony og Bose blant de letteste hodetelefonene. Om hovedbruksområdet ikke er lange flyturer kan imidlertid det være et kompromiss som er verdt å gjøre, for lydkvaliteten her er virkelig superb: Veloppløst, detaljert og svært punchy.
Bang & Olufsens toppmodell har en pris som gjør at den ikke vil være aktuell for så mange flere enn de største entusiastene, men for et par hodetelefoner de er. Først og fremst får du den beste støydemping danskene noen gang har levert. Det sier egentlig ikke så mye, siden B&O aldri har vært i nærheten av best på dette, men H95 er ikke langt unna å være konkurransedyktige med Sony, i alle fall forrige generasjon. Du får som alltid svært påkostede materialer og fabelaktig lyd fra danskene - sammenliknet med lillebror H9 er H95 mer definert og velopppløst i diskanten, blant annet. Om det er verdt nesten dobbel pris? Nja. Men dette er uansett et utmerket par hodetelefoner.
JBLs flaggskiphodetelefoner med støydemping er nærmest bygget som en panservogn, og det merkes på vekten, som ikke er langt unna Apples AirPods Max. Komforten er likevel høy, selv om vi nok ville vurdert et litt lettere par om bruksområdet inkluderer mange lange flyturer. Lydkvaliteten er superb - både relativt veloppløst og ikke minst voldsomt engasjerende på samme tid, mens støydempingen er i det sjiktet under de aller beste. Club One støtter ellers multipoint bluetooth, og de kan legges sammen slik at de blir veldig kompakte. Til 4000 kroner ville vi nok muligens heller anbefalt Sony til folk flest, men om du synes Sony-lyden ikke er god nok, er disse et utmerket alternativ.
Jabras Elite 85h har lenge vært vårt valg om du er på jakt etter mest valuta for pengene, spesielt siden de titt og ofte er å finne til så lite som 1500 kroner. Elite 85h er rett og slett gode på de fleste områder. Lyden er klar, luftig og flott, støydempingen relativt god, batteritiden utmerket og de er dessuten ganske komfortable å ha på. Helt på nivå med Sony er de ikke, men det finnes knapt noen hodetelefoner på markedet som gir deg så mye av både lyd og funksjonalitet per krone som disse. Dessuten er de utmerkede til telefonsamtaler, og da kan vi delvis tilgi at de ikke håndterer tilkobling til PC spesielt godt.