Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Black Week og Black Friday er forbi, men de fleste tilbudene fortsetter i dag, på det butikkene har døpt "Cyber Monday".
I listen under anbefaler vi bare produkter vi har testet, eller god kjennskap til, og som har blitt satt ned til en god pris.
Skal du sjekke tilbud og priser selv gjelder det å holde tunga rett i munnen, sjekke prisene opp mot andre butikker, og være sikker på at du faktisk får en god deal. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sjekke prisutviklingen på en prissammenligningstjeneste, hvor du kan se om prisene faktisk er så gode som butikken vil ha det til.
Roborock S7 er den beste robotstøvsugeren på markedet nå. Det konkluderte vi i hvert fall i vår samletest. Det er spesielt moppen som gjør at den skiller seg ut fra konkurrentene - den kan nemlig både skrubbe ved å bevege seg lynraskt frem og tilbake mot gulvet - men også automatisk løftes når den kommer til et teppe. I praksis gjør det at du alltid kan ha moppen på, og alltid få både støvsugd og vasket samtidig. Helt genialt.
Du kan også kjøpe en dokkingstasjon til som vi har veldig sansen for, da med et pluss på slutten av navnet, men Roborock S7 fungerer strålende som bare robotstøvsuger også.
Støvsugeren er veldig ny på markedet, og selges stort sett for fullpris over alt: 5790 kroner. Men Komplett selger den nå for 4790 kroner for medlemmer. Du må altså trykke deg inn til Komplett før du ser prisen. Vi synes robotstøvsugeren lett er verdt fullpris, og da er det et ekstra godt kjøp til en tusenlapp mindre.
Å leve opp til hypen rundt disse hodetelefonene kom aldri til å bli enkelt. Men selv om de ikke var guds gave til ørene er det et sett gode ørepropper - selv til originalprisen på omtrent 1200 kroner. Nå kan du få dem såvidt under tusenlappen. Til den prisen får du lyd som er svært lett å like, knall lydkvalitet i samtaler og masse batteritid fra det stilige etuiet, om enn litt kort batteritid i selve pluggene. Det er aktiv støydemping her, men den er ikke særlig god. Til dagens pris leverer imidlertid disse proppene meget god valuta for pengene.
Sonys større hodetelefoner har i en god periode overtatt tronen på støydemping og lyd fra Bose. Nå er Bose på banen igjen, men det er tett mellom Sony og den gamle støydempekjempen - og Sony WH1000-XM4 er en av de aller beste støydempende hodetelefonene du kan kjøpe. I dag koster det såvidt under 3000 kroner - ikke et spektakulært tilbud med en normalpris på rundt 3500 kroner, men fortsatt bare andre gang prisen har vært så lav i produktets levetid.
Prima lyd, fantastisk støydemping, hurtiglading og komfortabel passform som du kan ha på deg i time etter time. Disse er perfekte hvis turen blir lang eller kontordagen aldri går over. Tradisjonelt hopper Sonys hodetelefoner en del opp og ned i pris på periodesalgene - så her kan det hende du har muligheter også i januar.
Samsungs helt nye smartklokke har havnet på et ganske solid tilbud denne cybermandagen. Du slipper unna med 2200 kroner for en smartklokke som er starten på noe helt nytt; Samsungs overgang til en heftig oppgradert klokkeplattform fra Google. Da vi testet klokken fant vi ut at maskinvaren var like god som forventet, med en fantastisk skjerm som trekkplaster. Men litt rusk i programvaren som også ga seg uttrykk i form av svakere enn ventet batteritid var der. Men så var også programvaren helt ny ved lansering - noen oppdateringer senere bør de fleste bugs være ryddet av veien.
Da står du igjen med en av de mer fremtidsrettede smartklokkene på markedet, som kan måle alle mulige helsefunksjoner, inkludert blodtrykk og oksygenopptak. Den har integrert Spotify-støtte og du kan bruke den til å betale med Google Pay, for å nevne noe. Det er imidlertid utgaven uten mobilnett som er på tilbud i dag.
Lyst på en billig Nintendo? I dag er dagen - for såvidt under 1900 kroner kan du slå kloa i en Switch og låse deg inne fra kulda med Zelda, Animal Crossing eller en blid italiensk rørlegger på eventyr.
Modellen som er i salg nå er et par år gammel, og Lite-utgaven der du ikke kan trekke av Joy Con-kontrollerne eller koble til TV-skjermen. Den har også mindre integrert skjerm enn den vanlige Switchen, men så er den akkurat som navnet antyder mindre og lettere å dra på. Så hvis du helst gamer i horisontalen eller på farten er dette fortsatt prima vare.
Tilbudene på ferskt Apple-utstyr er som regel magre, og det er ikke voldsomme summer du kan spare på en iPhone 13 denne fredagen, men rundt 10 prosent er heller ikke ingenting. Fra 8800 kroner kan du legge fingrene på en så godt som fersklansert iPhone 13 med 128 gigabyte lagringsplass og det nye ekstreme kameraet som bor inni.
Den har også årets lynraske maskinvare på innsiden og et langt liv med oppdateringer foran seg. Dette er inngangsmodellen når det kommer til lagringsplass - men 128 gigabyte er en fornuftig mengde for de fleste, iallfall balansert opp mot en iCloud-lagring som kan avlaste litt i skyen. Vanlig pris på denne er oppunder 10.000 kroner, og disse er sjelden på tilbud - så om du er på jakt etter en eplemobil er det bare å ta tusenlappen i avslag og løpe. Apples egen butikk har forøvrig ikke avslag i dag, men deler ut gavekort på noen hundrelapper i stedet.
Det har vært en lang uke med tilbud på iPhone 13-modeller - dermed er mye utsolgt, selv om tilbudene fortsatt består for deg som vil vente. Men en variant med mer lagringsplass av 13 Pro er stadig grønn hos butikkene som har tilbud - og den er nedsatt med en blank tusing. Hvis du vet du tar mange bilder og filmer enhver litt spennende anledning er det uansett denne du skal ha. Kanskje offliner du en drøss spillelister hos Apple Music eller Spotify også?
Samtidig byr iPhone 13 Pro på 120-hertz Pro Motion-skjerm som er behagelig for øynene, og usedvanlig gode kamera. Ytelsen er på linje med raske laptoper og totalopplevelsen er blant de beste du får i en tradisjonell mobiltelefon.
Samsungs toppmodell er nå på tilbud. Her får du en TV spekket opp med siste skrik av bildebehandling og design. Skjermen er meget habil på alle områder, og har 8K-oppløsning. Riktig nok finnes det ikke mye å se på i 8K for øyeblikket, annet enn via YouTube, men skjermen oppskalerer også lavere oppløsning på en mesterlig måte. One Connect-boksen som tar imot alle tilkoblinger og sender dem til skjermen via en syltynn kabel gjør dette til en skjerm som ikke lager mye kabelrot når den henges på veggen.
Prisen? Den pleide å ligge over 60.000 kroner - i dag kan du få den solid nedsatt til 38.000 kroner - fortsatt nok til å få lommeboka til å stivne av frykt, og kjerra på tunet til å grue seg til Finn.no, men stort bedre TV får du ikke, og den skal jo vare noen år.
Også Samsungs flaggskip kan fåes med rabatt i dag. En rekke butikker selger den til bakre 6490 kroner, mens den litt ukjente butikken FixPåHjul selger den for en hundrelapp mindre, 6390 kroner.
Det er en svært hyggelig pris på en veldig god mobil.
Ytelsen er prikkfri, den tar svært gode bilder og er ganske kompakt i hånden. Skjermen er fantastisk (og 120 Hz) og stereohøyttalerne ganske gode. Kort fortalt: En skikkelig god telefon.
Bose er tilbake med en oppfølger i Quiet Comfort-serien. Disse hodetelefonene er nesten helt nye, og forbedrer de klassiske QC35 II på alle områder, inkludert lyd og støydemping. De kan ikke akkurat kalles billige, men når det er så kort tid siden lansering er fortsatt et avslag på rundt 10 prosent ganske bra når de i dag lander såvidt under 3500 kroner. Her får du som er glad i stillhet noen av de aller beste hodetelefonene på markedet - konkurrenten er Sonys WH-1000XM4 som også er på tilbud i dag til 500 kroner mindre.
De to "hovedproduktene" i OnePlus Nord-serien er maktdemonstrasjoner i gode kompromisser. Litt over de aller billigste telefonene får du skjerm, kamera og ytelse som gir toppmodellfølelsen. Det oppnår OnePlus ved å plukke "nest best"-komponenter på alle områder fremfor å dra på med skrytetall, overdrevne mengder megapiksler eller annet dilldall. Nord 2 bygger videre på filosofien fra originale Nord, og gir deg design og byggekvalitet som minner om OnePlus 9-telefonene, med kamerabrikke hentet derfra - og med en superduper skjerm oppå. En forholdsvis ukjent prosessor styrer showet, men gjør det med ytelse som rivaliserer de rimeligste toppmodellene - også der.
Prisen har gått ned fra allerede gunstige 4500 kroner til såvidt under 4000. Om kravet er en telefon du slipper å irritere deg over og som kan funke i flere år fremover uten å koste for mye er dette en opplagt kandidat. Spesielt i dag.
The Frame er både en fantastisk god TV og et lite kunstverk du kan henge på veggen. Vi gjennomførte denne uken en test av seks digre TV-er til rundt 20.000 kroner, og der vant faktisk The Frame hele testen. Både den og Sony X89J kunne by på fantastisk bildekvalitet, men The Frame stakk av med seieren takket sine andre fordeler, slik som strålende programvare og muligheten til å kamuflere seg på veggen som et kunstverk.
I dag er det den svære 75-tommers utgaven som er rekordbillig, og den er ned fra rundt 22 tusinger til såvidt under 18 av dem. Det er svært mye TV for pengene, og den er jaggu en enorm digital fotoramme i samme slengen. Eller den kan imitere veggen bak seg som en kameleon. Når den altså ikke viser ett av de aller beste TV-bildene i sin prisklasse.
Om du ønsker deg en MacBook med enda bitte litt høyere prosessor- og grafikkytelse, og lenger batteritid enn Air, kan du ta steget opp til en Pro 13.
Fjorårets Pro 13 er omtrent 1700 kroner rimeligere enn normalt denne uken, og ut over det vi allerede har nevnt kan den vise til en enda mer høyoppløst skjerm med høyere lysstyrke så den kan brukes utendørs på sommeren.
Selv om maskinen er superrask, er den kanskje ikke en proff sitt førstevalg, dog. Til det har det for begrenset portutvalg, kan bare kobles til én ekstern skjerm og har for lite minne. For andre kan denne imidlertid være en supergod maskin å jobbe på.
Da Apples MacBook Air ble lansert på tampen av fjoråret sendte den sjokkbølger inn i konkurrentenes styrerom.
Ytelsen til den nye M1-brikken dens var fenomenal, og sørget for at maskinen var lynrask og responsiv til nesten alle tenkelige oppgaver.
I tillegg var den helt lydløs og fikk heldags batteritid. Tastaturet, pekeplaten og skjermen var like god som vi var vant til.
Selv om maskinen rundet årsdagen forrige uke, hevder den seg fremdeles mot konkurrentene på mange områder, som hastighet, byggekvalitet, skjerm og interaksjon.
Nå kan innstegsmodellen plukkes opp på tilbud for 10.200 kroner, mot en normalpris på 11.500 kroner.
Denne modellen er et godt valg for studenter og deg som ikke skal gjøre veldig mange oppgaver samtidig eller bruke ekstremt tunge programmer.
The Frame er både en fantastisk god TV og et lite kunstverk du kan henge på veggen. Vi gjennomførte denne uken en test av seks digre TV-er til rundt 20.000 kroner, og der vant faktisk The Frame hele testen. Både den og Sony X89J kunne by på fantastisk bildekvalitet, men The Frame stakk av med seieren takket sine andre fordeler, slik som strålende programvare og muligheten til å kamuflere seg på veggen som et kunstverk.
65-tommeren koster nå 12.990 kroner, mens 75-tommeren koster 17.990 kroner.
I løpet av bare noen år har Roborock blitt kongen av robotstøvsugere. De topper stadig vekk samletestene våre, og da vi testet S5 Max i fjor var det hele tre støvsugere fra selskapet vårt med i samletesten, og samtlige gjorde det bra. Testvinneren ble riktignok toppmodellen S6 MaxV, mens Roborock S5 Max "bare" fikk en tredjeplass.
Den gjør en fremragende jobb på vanlige gulv, og også en solid jobb på tepper, takket være en kraftig oppsugingsevne. Denne kraften gjør også at den bråker litt mer enn noen av de andre modellene når du skrur på maks styrke, men dette kan justeres i den knallgode appen.
Den har en stor vannbeholder og moppetilbehør hvis du skulle ville vaske gulvet også, og gjør generelt en strålende rengjøringsjobb i hjemmet.
Nå er den på tilbud til 3333 kroner, som vi synes er en fin pris for denne. Til sammenligning koster S6 MaxV (vinneren fra i fjor) 4490 kroner, mens den beste på markedet (ifølge vår samletest) koster 5750 kroner.
Gassfyrte pizzaovner har tatt Norge med storm, og i vår store test er det Oonis ovner som troner øverst. Helt på toppen er det den "lille" Oonien, rett og slett fordi det er en bedre ovn for "folk flest", men hjertet vårt tilhører nok likevel Ooni Koda 16, rett og slett fordi den er best. Men også dyrest. Men nå selges den hos et par aktører for "bare" 4990 kroner - omtrent en tusenlapp mer enn lillebroren - og så billig har den aldri vært før.
Den store størrelsen gjør naturligvis at du kan få plass til enda større pizzaer, men det gir også mer rom vertikalt, slik at du enklere kan lage ting som calzoner og andre bakverk. Den store størrelsen, og med brenner både bak og på siden, gjør at den holder godt på varmen, og pizzaen ble enda raskere stekt i denne enn på den mindre Kodaen.
Merk at Koda 16 er litt tung, men hvis du vil ha det beste så er dette pizzaovnen for deg.
PS: Flere butikker har vært sleipe og skrudd opp prisen den siste uken på den vanlige Kodaen, så den koster nå 500 kroner mer enn vanlig.
Denne lille dingsen har vi aldri offisielt testet, men da pandemien slo inn i fjor fant den veien til i hvert fall to medlemmer i redaksjonen, til stor fornøyelse. Den gjør én jobb, og kun én jobb: Den lager skumsåpe. Såpen kommer ut i en fin og fløyelsaktig form hver gang du putter hånden under tuten, og det er egentlig det. Til gjengjeld funker det ganske bra, og selv om man kan kjøpe selskapets egen refill, er det ikke noe i veien for å fylle opp tanken med annen type flytende såpe.
Merk dog at den bruker 3 AA-batterier for å fungere, så dette kan være en god påminnelse om å bytte over til oppladbare batterier, i stedet for éngangsbatterier du må kaste.
Googles siste smarthøyttaler er et godt kompromiss mellom størrelse, lydkvalitet og pris, og nå er den virkelig rekordbillig.
Da vi testet den i høsten 2020 kostet den 1100 kroner, og vi mente det var et billig og godt alternativ til multiromshøyttaleren Sonos One. Før helgen satte Elkjøp prisen ned til 690 kroner, mens på søndag falt den til 449 kroner hos Proshop. Nå er prisen 649 kroner, som fortsatt er en svært hyggelig pris.
For de pengene får du en høyttaler som fint kan gjøre nytten i mindre rom, med Google-assistenten innebygget og multiromsegenskaper gjennom Google Cast.
Philips Hue er på tilbud tilsynelatende "overalt" denne uken, og det gjelder ikke bare denne pakken med fargelyspærer.
Power, Elkjøp, Komplett, Elektroimportøren og Proshop (kanskje flere?) har alle ulike tilbud på Hue-produktene i ulike former. Power og Elkjøp byr for eksempel på 20 prosent rabatt hvis man kjøper mer enn to Hue-produkter, mens Elektroimportøren byr på 25 prosent. De har imidlertid ulike førpriser, så dobbelsjekk at du faktisk får det hos den billigste aktøren.
Vi synes generelt at Philips Hue byr på svært gode produkter. De vant i vår gigantiske samletest av smartlyspærer, og også i testen vår av smarte utendørslys. Konklusjonen er stort sett den samme - God kvalitet, litt for dyrt, men "det bare funker". Sistnevnte er faktisk veldig viktig i smarthjemverdenen, hvor ting stadig faller ut og må styres med.
Med 20-25 prosent rabatt over hele linja, blir prisene litt mer overkommelige. Absolutt verdt å sjekke ut.
Tredje generasjon fra Bang & Olufsens H9-serie kom på banen for et par år siden, og da til en veiledende prislapp på fem tusen kroner. Nå er de satt ned med to tusenlapper, og vi må kunne si at dette er et par fabelaktige hodetelefoner til den nye prisen.
Beoplay H9 har kanskje ikke markedets beste støydemping, men leverer til gjengjeld svært god lyd – spesielt med støydempingen avslått. I tillegg må vi selvfølgelig nevne luksusfølelsen som kommer med designen og bruk av materialer som aluminium, lær og lammeskinn.
I løpet av Black Week og Cyber Monday har prisene først falt med 1000 kroner, og nå ytterligere 1000 kroner, ned til 2999. Ikke verst!
I fjorårets store samletest av robotstøvsugere inkluderte vi en skikkelig billig modell også, for å se hvordan den klarte seg mot de beste. Xiaomi pleier tross alt å være kjent for å levere mye verdi for pengene. Og resultatet ble deretter. Den gjorde det ganske bra på hardt gulv, men ikke så godt på tepper. Den klarte imidlertid å komme over ganske høye terskler, og appen er helt OK. Og nå som prisen har falt under 2000 kroner skal du virkelig lete lenge for noe som gir deg like mye valuta for pengene.
En fin "startrobotstøvsuger"; hvis det er noe som heter dét.
Jakter du et smartarmbånd til en billig penge får du nå kjøpt Charge 4 til under tusenlappen. Denne modellen har et års fartstid, og har nylig blitt erstattet av Charge 5. Men om du ikke trenger fargeskjerm, vil fortsatt Charge 4 gi deg det aller meste Charge 5 kan.
Om du allerede er i Samsung-leiren og vil ha en ny, er dette den vår tester proklamerte at han ville kjøpt. Den har en praktisk størrelse, meget god batteritid, en særdeles bra skjerm, gode kameraer og ikke minst super ytelse. Denne har aldri kostet under 5000 kroner før, og nå selges den for 4890 kroner.
Nest Mini er andre generasjon minihøyttaler fra Google og en av de rimeligste måtene å komme seg inn i Googles smarthjemsystem på. For dette er ikke bare en høyttaler, det er også en Google Home-sentral og assisten som kan ta imot stemmekommandoer og styre en rekke andre smarte dingser – som for eksempel belysning.
Som en ren høyttaler vil den ikke imponere noen rent lydmessig, men den er plasseringsvennlig og kan til og med enkelt henges på veggen. To stykker kan i tillegg fungere sammen som et stereopar.
Produktet passer både veldig godt for deg som har lyst å teste ut litt smarthjemsfunksjonalitet, samt for å utvide et eksisterende system til flere rom – Google Home kan nemlig kringkaste beskjeder rundt i huset også.
WD Black SN850 er blant de kjappeste SSD-ene vi har vært borti og Western Digitals nåværende toppmodell. Men den vil ikke være noe førstevalg for absolutt alle – den krever at du har et ledig M.2-spor å montere den i, og skal du dra nytte av farten bør plattformen støtte PCIe 4.0.
I tillegg kan denne fort bli skikkelig varm, så vi anbefaler innkjøp av en kjøleribbe dersom hovedkortet ditt ikke kommer med dette inkludert.
Men hvis du har slikt på plass, er dette et anstendig tilbud på SSD-en vi for øvrig utropte som vinner i vår samletest på vårparten.
Vi hadde mange lovord om Apples hodetelefoner da de ble sluppet. Fantastisk lyd, god komfort, imponerende støydemping og naturligvis en sømløs integrasjon med Apple-dingser.
Likevel satt det langt inne å anbefale dem, rett og slett fordi prisen var helt ekstrem. I underkant av 7000 kroner skulle de ha.
Tidligere i uken falt prisen til rekordlave 4490 kroner, og nå har den falt ytterligere til 3990 kroner. Nå er den altså ikke lenger så absurd dyr som ved lansering, bare "ganske dyr". Og ja, de er faktisk fantastisk gode.
Det finnes kanskje propper som låter enda bedre, men det bare er noe med Apples superpraktiske og elegante AirPods som gjør dem så vanedannende. De jobber godt sammen med andre Apple-dingser, spiller balansert og med overraskende god bass. De er også «gull» for alle som ikke liker å fylle øregangene sine med silikonpropper.
Disse er forrige modell fra 2019, uten trådløs lading eller motstandsdyktighet mot vann. Men de har aldri vært lavere priset og har på enkelte områder bedre lyd enn den mye dyrere etterfølgeren.
Netatmos smarte værstasjon er vel noe av det nærmeste vi kommer en «gjenganger» på Black Friday, da prisen dupper ned til dette nivået hver bidige julesesong. Og det er helt greit. For selv om produktet har vært på markedet i nesten imponerende mange år, holder det seg relativt godt – blant annet takket være en oppegående skytjeneste og fastvareoppdateringer.
Den største ulempen med denne værstasjonen er nok mangelen på en dedikert skjerm. I stedet må du belage deg på å bruke apper og widgeter på mobil eller nettbrett. Samtidig har du fordelen av at du ikke trenger å fysisk være hjemme for å finne ut om det er kaldt eller varmt.
Aktuelle data, som for eksempel temperaturer ute og inne, kan også tilgjengeliggjøres og benyttes av forskjellige smarthussystemer.
Vi har alltid hatt en svakhet for Logitechs MX Master-serie. Dette er så langt fra noen spillmus du kommer, men heller skapt for å hjelpe kontorister med å være så effektive som mulig.
Den er ergonomisk utformet, har flere adresserbare ekstraknapper som er møysommelig plassert for å være lette å nå, og et rullehjul som for enkelte som jobber med lange dokumenter eller koding kan føles uunnværlig etter en kort stund. I tillegg kan du utføre spesielle kommandoer ved å bevege musen mens du holder nede en av knappene dens, eller sømløst styre flere datamaskiner ved å dele pekeren mellom dem. Uansett om det er PC, Mac eller en kombinasjon.
Fra samletesten vår av gamingstoler er det bare én vi ønsker å trekke frem: Arozzi Vernazza. Den bød på klart best komfort for de ulike testpersonene og hadde flest justeringsmuligheter i testen.
Høyere byggekvalitet og et design som gjør seg like godt på spillrommet som på kontoret var også noe vi merket oss som positivt. Det slitesterke møbelstoffet puster dessuten mye bedre enn stolene i kunstskinn, som du blir klam av etter en halvtime.
Dette skulle vise seg å være en favoritt på kontoret vårt, da vi fikk den inn til test i 2019. For Logitech G815 er en nydelig blanding av et flatt og fint tastatur til kontorbruk, samtidig som tastene og lysene gjør at den like gjerne kan kategoriseres som et dedikert gamingtastatur. Her får du rett og slett i pose og sekk, og vi synes resultatet var knallbra. Vi endte opp med å gi tastaturet 8/10, og trakk det for blant annet pris.
Men nå er det tilgjengelig for rekordbillige 1190 kroner hos Komplett, noe vi synes er en god pris!
I fjor ble endelig de nye spillkonsollene fra Microsoft og Sony lansert, og det tok ikke mange sekunder før hver eneste butikk var utsolgt. Og slik har det egentlig vært siden den gang.
Bortsett fra for den billigste Xboxen, Xbox Series S, som har vært langt mindre populær blant nordmenn enn vi hadde trodd. For joda, den er ikke like kraftig som storebroren Series X, men for de aller, aller fleste vil den gjøre en minst like god jobb.
Ting som lynrask oppstart er på plass, og du kan bytte mellom spill på bare sekunder. Det må nesten oppleves, for det er helt fantastisk i praksis.
For 2790 kroner får du rett og slett til fantastisk god spillkonsoll, og for en hundrings i måneden etterpå kan du abonnere på Xbox Game Pass, og få jevnlig tilgang på masse fete spill. Billigere og bedre får du det ikke. Det er til og med billigere enn Nintendo Switch fra 2017...!
Generasjon to av Sennheisers TW-propper er ikke langt fra perfekte, og ligger på førsteplass på vår toppliste for ørepropper.
Først og fremst skyldes det at lydkvaliteten fortsatt er den aller hvasseste blant true wireless-propper der ute; Sennheiser har en egen evne til å produsere sylskarp, detaljert og veloppløst diskant, samtidig som de har nok bass til at det blir engasjerende og gøy å lytte til.
Batteritiden god, komforten høy og de sitter såpass godt på plass i øret at de kan jogges med uten større problemer. Støydempingen er kanskje ikke like god som på de aller beste, men det kan vi leve med.
Nå kan du kjøpe den for rekordbillige 1790 kroner - så billige har de aldri vært før. Et knallgodt kjøp.
Vi har testet ørepropper fra danske Jabra i årevis, og de fortsetter å levere kvalitet hver gang.
Jabra Elite 85t er selskapets nyeste ørepropper, og for å sitere vår egen test: "Jabras trådløse propper blir bare bedre og bedre".
Med 85t er aktiv støydemping endelig på plass, og kan på mange måter beskrives som Jabra 75t, men med støydemping. Vi synes også 85t var langt bedre på telefonsamtaler enn 75t.
Til 1490 kroner har de falt en del i pris fra tidligere, og fortjener absolutt å være på listen vår.
En lydplanke som har sanket mye skryt fra en rekke internasjonale medier.
Planken har støtte for Atmos hvor du blant annet har trådløse bakhøyttalere. Vi har ikke testet denne planken, men har ved flere anledninger hørt på den på ulike messer.
Og ut i fra det kan vi si at lyden er overraskende kraftig og hardtslående, og passer med det meget bra til å krydre filmkvelden. Spesielt med tanke på at Atmos gir deg en romfølelse du ikke får oppleve ellers.
Vi har ikke testet denne modellen, men forgjengeren fra 2020. Likevel, de er etter hva vi erfarer ganske like på mange punkter. Det betyr i så fall at du får en brukervennlig skjerm som også har meget bra bildekvalitet. OLED-panelet gir deg et bunnløst sortnivå og gnistrende farger. Og til under 18 000 kroner er dette en brennhet kandidat som et midtpunkt når filmkvelden skal gjennomføres.
Fitbit Charge er en av de aller mest populære smartbånd-seriene som finnes. Og denne nye generasjonen gir deg blant annet en god fargeskjerm, kombinert med en rekke smarte funksjoner.
En av styrkene til Charge 5 er at den automatisk merker om du for eksempel er i ferd med å legge ut på en løpetur, slik at du slipper å passe på at du setter på funksjonen selv.
Du kan fint personifisere produktet siden det er enkelt å skifte ut reimer, samt at den holder koken en solid uke mellom besøkene til laderen.
Iiglo frontlys 1600 lm er en kombinert sykkel- og hodelykt, som lyser sterkt, bredt og har en anstendig batteritid. Vi gjennomførte nylig en stor samletest av sykkellykter, og da havnet Iigloen blant topp tre, til en pris rett under tusenlappen. For halvparten av prisen er den et utmerket kjøp.
Logitech har årevis med erfaring på både gaming og spillmus, og de ble møtt med hyllest og skryt da de slapp sin G Pro Wireless i 2018. Det begynner jo å bli en stund siden, men produkter som dette går ikke ut på dato med det aller første.
Som navnet tilsier er den trådløs, og takket vare HERO-sensoren i musen kan den også lades trådløst, via Logitechs egne spesielle musematte. Dermed trenger du aaaldri å styre med kabler til musen - hverken til lading eller for å koble til PC-en.
Vi har god kjennskap til G Pro Wireless, men ikke testet den selv. Det har derimot våre gode venner i Gamer.no, som ga den hele 10/10. De kalte det til og med "Logitechs desidert beste produkt". Ikke verst.
Og nå er spillmusen altså på tilbud. Da den først ble lansert kostet den 1600, men har gradvis gått ned i pris. I dag selges den for 800 kroner.
Avas minste og letteste høytrykksspyler er i nær slekt med Go P40 som vi har testet tidligere. Den gir litt svakere trykk ned fra 120 til 110 bar, men fremstår fortsatt som en hendig og, ikke minst, svært billig løsning for enkel bilvask.
Og i dag kan du få den for skarve 500 kroner. Samtidig er det mulig å hekte på skumdyser og den kompakte pistollansen er lett og håndterbar. Vi har ikke testet akkurat denne Ava-modellen, men alt tyder på at den er masse for pengene - bare ikke planlegg å vaske hele hustaket med den.
Flere butikker har nå gode tilbud på det som er Samsungs beste TV med 4K-oppløsning. Dette er en meget habil skjerm som blant annet huser selskapets nye Neo QLED-teknologi som gjør at du får et langt mer lys- og kontraststerk bilde enn hva selskapet har klart å gi tidligere. Noe som også smitter over på fargegjengivelsen, som rett og slett er meget bra. Vi ga den hele 9,5/10 i vår test!
Samtidig er modellen meget brukervennlig, og ikke minst en god TV til å spille på med lav inputlag og mulighet for aktiv synk.
Jabra Elite 75t tåler trening og har fuktsikring i konstruksjonen, men Active-varianten tåler enda mer. For 200 kroner ekstra går du fra IP55 til IP67 - der sistnevnte betyr langt bedre motstand mot støv, sand og vann. 75t er sprutsikre, mens Active i praksis er nær vanntette. Så hvis du trener i monsunregn eller risikerer å gi øreproppene dine en ufrivillig dukkert av og til kan Active være et greit valg. Spesielt når også disse er rekordbillige og såvidt under tusingen i dag. Også disse ligger normalt betydelig høyere i pris.
Skikkelig gode ørepropper til godt under tusingen? Hils på Jabra Elite 75t. De er et par år gamle, men fortsatt blant våre rimelige favoritter - Jabra kan lyd. Så her får du nettopp det. Masse lyd for pengene i tillegg til fornuftig størrelse på ladeetuiet og en god app som gjør det den skal.
De er litt bassige, så om du hører på basstung musikk kan det bli litt mye av det gode. Men hører du på god blanding er dette særdeles mye for pengene. For bare dager siden kostet de betydelig mer, og de har tilbrakt mesteparten av livet sitt i butikk over en prislapp på rundt 1700 kroner.
Enten du er på tur til et sted som bråker, eller har et soverom som snorker fra før, kan Bose Sleepbuds 2 hjelpe deg. De spiller ulike varianter hvit støy som hjelper deg å sove, og de er små nok til at du stort sett ikke merker at du har dem i ørene.
Dette er ikke tradisjonelle ørepropper som spiller musikk - de har altså kun ett formål; å hjelpe deg med å sove. Skulle du være redd for å sove forbi vekkerklokka kan du også sette alarm rett i Sleepbuds II.
Da vi testet dem var vi rimelig fornøyde med dem, men den gang var de nokså dyre. Nå har de gått kraftig ned i pris, og med ett er vi langt mer entusiastiske - for dette er et supert produkt. Så lenge du slipper å betale for mye.
Bang & Olufsens H9-serie har vært en favoritt her på Tek.no, med fabelaktig lyd, flott design og etter hvert ganske habil støydemping.
HX er i praksis fjerde generasjon H9-hodetelefoner, men navnet har altså blitt nytt. Da vi testet det tidligere i år kostet det godt over 5000 kroner, men vi endte likevel opp med å gi det 8,5/10 og anbefaltstempel. Rett og slett fordi lyden er så god, batteritiden er lang og hele produktet bare oser kvalitet.
Nå er prisen satt ned hos flere butikker til 3990 kroner, en solid prisnedgang, og bør vurderes for både de som setter pris på både stil og kvalitet. Merk for øvrig at Apple Airpods max også selges til 4000 kroner nå, så det kan være et tøft valg.
Førstevalget vårt for mekaniske tastatur er SteelSeries Apex Pro, og nå kan du spare 500 kroner på det. Favorittstempelet skyldes blant annet de unike lineære OmniPoint-bryterne det har. De er magnetiske, noe som gjør dem utrolig jevne og lette, i tillegg til å la deg justere aktueringspunktet for hver individuelle tast i ti ulike nivåer.
Byggekvaliteten er dessuten veldig god, designet moderne og stilrent og vi digger RGB-belysningen. Du kan gjøre innstillinger via programvaren, eller en egen OLED-skjerm som også kan vise mer eller mindre nyttig informasjon.
Wilfas beste kaffekvern, «Uniform» er helt sjef. Den kverner med stor autoritet og var den som leverte best og jevnest resultat etter at vi analyserte både filter- og espresso-malingen dens i vår samletest.
Nå sparer du omtrent 850 kroner mot normalpris.
Kvernen har en innebygget vekt som gjør det lett å lage konsistente brygg.
Alt du putter inn i den kvernes når du trykker på på-knappen, og den slår seg automatisk av når den merker at alle bønnene er malt. Det er veldig praktisk. Støynivået er også lavt, og vi må poengtere den gode byggekvaliteten i anodisert sort aluminium, stål og glass.
Anbefales for brygg fra kokmalt og presskanne via trakter og aeropress. Den gjør også en anstendig jobb med espresso, selv om andre dedikerte kverner vil være et bedre valg for espressoentusiaster.
Wilfa WSCG2 har for lengst fått en oppfølger. Den ser nesten identisk ut, men kommer i sort utførelse og har den relativt store fordelen at kaffen dens ikke blir statisk og fyker ut på kjøkkenbenken når du åpner beholderen. Som ofte kan være tilfelle her.
Grunnen til at vi likevel trekker frem denne litt eldre Wilfa-kvernen, er at den kverner så bra. Det kan bli litt søl på benken, men alt annet er helt topp og nå koster den altså nesten halvparten av den mer renslige sorte etterfølgeren.
Om du er på jakt etter en billig kvern som sikrer best mulig resultat for den ferdige koppen, kan dette altså være en fin gave til deg selv eller andre.
Nå som strømprisene er høye kan det være lurt å ha en Sensibo Sky til å hjelpe deg med å spare penger på varmepumpen din. Dette er nemlig en enkel måte å få kontroll på selv en eldre varmepumpe via mobilen, slik at du for eksempel kan legge til nattsenking på en enklere måte.
Det kjekke med Arlos overvåkningskameraer er at de er helt trådløse. Ikke bare sendes videoen over Wi-Fi, men de er i tillegg batteridrevne. Det betyr at du står langt friere til å plassere dem der du ønsker.
Arlo Pro 3 er et kamera som gir relativt mye funksjonalitet for pengene. Denne pakka kommer med en basestasjon som også er påkrevd for denne modellen. Fordelen med en slik basestasjon er at videoklipp kan lagres på denne direkte. Ellers er du avhengig av å ha et løpende Arlo-abonnement for å kunne lagre klipp i nettskyen.
Merk for øvrig at Arlo Pro 3 kommer i pakker med forskjellige farger og i forskjellig antall med og uten basestasjon. Det vil si at du bør holde tunga rett i munnen når du bestiller og eventuelt sammenligner tilbud.
I dag kom det andre av våre to trådløse favorittheadset på tilbud. Her har vi altså Astro Gaming A50 Gen 4, som vi hyllet for sin krystallklare og dynamiske lyd som egner seg like godt for musikk og film som spilling.
Mikrofonen gjør en fin jobb, og du kan pusle med ulike innstillinger for hvor mye bakgrunnstøy den skal filtrere bort.
Hodetelefonene er helt åpne, har veldig behagelig demping mot ørene. De går automatisk i hvilemodus når du tar dem av deg.
OBS: denne versjonen av Astro A50 Gen 4 er kun for PC og PS4/5. Se under for PC/Xbox-versjonen!
I dag kom det andre av våre to trådløse favorittheadset på tilbud. Her har vi altså Astro Gaming A50 Gen 4, som vi hyllet for sin krystallklare og dynamiske lyd som egner seg like godt for musikk og film som spilling.
Mikrofonen gjør en fin jobb, og du kan pusle med ulike innstillinger for hvor mye bakgrunnstøy den skal filtrere bort.
Hodetelefonene er helt åpne, har veldig behagelig demping mot ørene. De går automatisk i hvilemodus når du tar dem av deg.
OBS: denne versjonen av Astro A50 Gen 4 er kun for PC og Xbox. Se over for PC- og PS4/5-versjonen!
Wilfa har et godt rykte i Norge for å generelt levere kvalitetsvarer, så det var med stor iver vi tok inn deres nye ProBaker-kjøkkenmaskin til test i fjor. Maskinen skiller seg nevneverdig ut fra konkurrantene rent designmessig, med en kompakt og stilren design, og en diger lysende sirkel på siden. Maskinen er tung og god, og står dønn stabilt på kjøkkenbenken, selv under heftig elting. I testen vår ga vi den skryt for nettopp dette, samt hvor velbygd den fremstår, og syntes den gjorde en solid jobb på de ulike elteoppgangene vi utfordret den med.
Trekkene våre er generelt knyttet til mangelen på ekstra funksjoner. Den har ikke ting som ekstra lys for å lyse om bollen, ingen timer, ingen duppedingser. Men hvis du bare vil ha en knallsolid maskin, som samtidig ser lekker ut på kjøkkenbenken, er dette et godt valg.
I dag er den satt ned til rekordlave 7495 kroner, ned fra tidligere 9495 kroner. Ikke dumt!
I dag er det rekordlave priser på mange av Garmins treningsklokker - Garmin Fenix 6, Garmin Fenix 6S, Garmin Fenix 6S Pro og Garmin Fenix 6X Pro Solar er alle på tilbud. Har du vurdert en klokke fra selskapet er dette dagen å slå til på.
Garmin-klokkene kommer i en rekke ulike varianter, hvor forskjellene ikke nødvendigvis er enorme. Vi har testet den ypperste toppmodellen Garmin Fenix 6X Pro Solar, som altså er hakket mer avansert enn de andre, men vår positive erfaring vil med all sannsynlighet også gjelde de litt billigere variantene.
Hovedforskjellen mellom modellen er at de enklere variantene mangler Wi-Fi og lagring av musikk og kart direkte på klokken.
Det var Garmin som vant vår store test av treningsklokker, og det eneste trekket vi hadde på Pro Solar-versjonen var rett og slett at den kunne oppleves som litt stor. Ellers ga vi den skryt for navigasjonen, batteritiden og funksjoner som Garmin Pay og rutevelgeren. I tillegg fungerer den naturligvis utmerket som treningsklokke, med alt det medfører.
I dag er det rekordlave priser på mange av Garmins treningsklokker - Garmin Fenix 6, Garmin Fenix 6S, Garmin Fenix 6S Pro og Garmin Fenix 6X Pro Solar er alle på tilbud. Har du vurdert en klokke fra selskapet er dette dagen å slå til på.
Garmin-klokkene kommer i en rekke ulike varianter, hvor forskjellene ikke nødvendigvis er enorme. Vi har testet den ypperste toppmodellen Garmin Fenix 6X Pro Solar Solar, som altså er hakket mer avansert enn de andre, men vår positive erfaring vil med all sannsynlighet også gjelde de litt billigere variantene.
Hovedforskjellen mellom modellen er at de enklere variantene mangler Wi-Fi og lagring av musikk og kart direkte på klokken.
Det var Garmin som vant vår store test av treningsklokker, og det eneste trekket vi hadde på Pro Solar-versjonen var rett og slett at den kunne oppleves som litt stor. Ellers ga vi den skryt for navigasjonen, batteritiden og funksjoner som Garmin Pay og rutevelgeren. I tillegg fungerer den naturligvis utmerket som treningsklokke, med alt det medfører.
I dag er det rekordlave priser på mange av Garmins treningsklokker - Garmin Fenix 6, Garmin Fenix 6S, Garmin Fenix 6S Pro og Garmin Fenix 6X Pro Solar er alle på tilbud. Har du vurdert en klokke fra selskapet er dette dagen å slå til på.
Garmin-klokkene kommer i en rekke ulike varianter, hvor forskjellene ikke nødvendigvis er enorme. Vi har testet den ypperste toppmodellen Garmin Fenix 6X Pro Solar Solar, som altså er hakket mer avansert enn de andre, men vår positive erfaring vil med all sannsynlighet også gjelde de litt billigere variantene.
Hovedforskjellen mellom modellen er at de enklere variantene mangler Wi-Fi og lagring av musikk og kart direkte på klokken.
Det var Garmin som vant vår store test av treningsklokker, og det eneste trekket vi hadde på Pro Solar-versjonen var rett og slett at den kunne oppleves som litt stor. Ellers ga vi den skryt for navigasjonen, batteritiden og funksjoner som Garmin Pay og rutevelgeren. I tillegg fungerer den naturligvis utmerket som treningsklokke, med alt det medfører.
«Ingen andre er i nærheten engang», skrev i om nødladeren fra Andersson i vår samletest. Den ble både testvinner og fikk hele 10/10, og vi hadde egentlig ingenting reelt å trekke den for. Den har USB-Type C, Power Delivery-støtte, hurtiglading og passthrough, men kanskje aller viktigst: Best kapasitet i forhold til prisen.
Og det var til fullpris, da den kostet 400 kroner. Nå er Netonnet satt den ned til rekordlave 299 kroner, som gjør det til et enda bedre kjøp. Er du ute etter en kraftig nødlader er det rett og slett ingenting å tenke på - kjøp denne.
For noen varer bringer ikke Black Friday fram de aller feteste rabattene, men dagens pris på 3790 er fem hundre kroner spart fra den faste. Dersom du er ute etter et aktivitetskamera nå før vinteren, er GoPro Hero9 Black et godt alternativ. Jo, dette årets Hero10 er bedre, men er det verdt mellomlegget? Vi ber deg se an prisen og behovet.
Uansett koker det ned til hva du selv mener er viktigst.
Trenger du den heftigste slow motion pengene dine kan kjøpe, 5K i 60 FPS og det aller «smootheste» filmklippet, vil du ha Hero10. Men om du foretrekker bedre driftstid på batteriet, klarer deg med 4K og/eller i større grad vil bruke kameraet mer stasjonært, er Hero9 stadig et godt kjøp, spesielt om du får en god pris.
Dette er Samsungs billigste 8K-modell, men den er likevel ikke langt unna å tukte sin storebror QN900. Kan du leve med litt større rammer og noe mindre lysstyrke, er den ellers mye den samme skjermen som sin storebror.
Gassfyrte pizzaovner har tatt Norge med storm, og i vår store test er det Oonis ovner som troner øverst. Helt på toppen er det den "lille" Oonien, rett og slett fordi det er den som gir deg mest for pengene.
Du kan lage fantastisk gode pizzaer i den, og ovnen blir rykende varm på bare 20-30 minutter. Steinen blir omtrent 500 grader, og pizzaen er ferdig etter bare halvannet minutt. Med såpass høy varme er det en fryd å lage såkalte napolitanske pizzaer ute på terassen.
Maxbo selger nå denne ovnen til 3590 kroner, noe vi synes er en god pris. Den har i lang tid ligget på omtrent en tusenlapp mer hos de fleste butikkene, så her er det penger å spare hvis du har drømt om en egen pizzaovn hjemme.