Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Best Black Week-tilbud 2021 - torsdag 25. november
Black Week er tilbake og som vanlig har tusenvis av produkter blitt satt ned i pris.
Men det er utrolig mange dårlige tilbud der ute, og det er lett å bli lurt. Derfor gjør vi jobben for deg, og finner frem tilbudene du faktisk trygt kan slå til på.
Vi anbefaler bare produkter vi har testet, eller god kjennskap til, og som har blitt satt ned til en god pris.
Skal du sjekke tilbud og priser selv gjelder det å holde tunga rett i munnen, sjekke prisene opp mot andre butikker, og være sikker på at du faktisk får en god deal. Den enkleste måten å gjøre dette på er å sjekke prisutviklingen på en prissammenligningstjeneste, hvor du kan se om prisene faktisk er så gode som butikken vil ha det til.
Da Apples MacBook Air ble lansert på tampen av fjoråret sendte den sjokkbølger inn i konkurrentenes styrerom.
Ytelsen til den nye M1-brikken dens var fenomenal, og sørget for at maskinen var lynrask og responsiv til nesten alle tenkelige oppgaver.
I tillegg var den helt lydløs og fikk heldags batteritid. Tastaturet, pekeplaten og skjermen var like god som vi var vant til.
Selv om maskinen rundet årsdagen forrige uke, hevder den seg fremdeles mot konkurrentene på mange områder, som hastighet, byggekvalitet, skjerm og interaksjon.
Nå kan innstegsmodellen plukkes opp på tilbud for 10.200 kroner, mot en normalpris på 11.500 kroner.
Denne modellen er et godt valg for studenter og deg som ikke skal gjøre veldig mange oppgaver samtidig eller bruke ekstremt tunge programmer.
Om du ønsker deg en MacBook med enda bitte litt høyere prosessor- og grafikkytelse, og lenger batteritid enn Air, kan du ta steget opp til en Pro 13.
Fjorårets Pro 13 er omtrent 1700 kroner rimeligere enn normalt denne uken, og ut over det vi allerede har nevnt kan den vise til en enda mer høyoppløst skjerm med høyere lysstyrke så den kan brukes utendørs på sommeren.
Selv om maskinen er superrask, er den kanskje ikke en proff sitt førstevalg, dog. Til det har det for begrenset portutvalg, kan bare kobles til én ekstern skjerm og har for lite minne. For andre kan denne imidlertid være en supergod maskin å jobbe på.
The Frame er både en fantastisk god TV og et lite kunstverk du kan henge på veggen. Vi gjennomførte denne uken en test av seks digre TV-er til rundt 20.000 kroner, og der vant faktisk The Frame hele testen. Både den og Sony X89J kunne by på fantastisk bildekvalitet, men The Frame stakk av med seieren takket sine andre fordeler, slik som strålende programvare og muligheten til å kamuflere seg på veggen som et kunstverk.
65-tommeren koster nå 12.990 kroner, mens 75-tommeren koster 17.990 kroner.
I løpet av bare noen år har Roborock blitt kongen av robotstøvsugere. De topper stadig vekk samletestene våre, og da vi testet S5 Max i fjor var det hele tre støvsugere fra selskapet vårt med i samletesten, og samtlige gjorde det bra. Testvinneren ble riktignok toppmodellen S6 MaxV, mens Roborock S5 Max "bare" fikk en tredjeplass.
Den gjør en fremragende jobb på vanlige gulv, og også en solid jobb på tepper, takket være en kraftig oppsugingsevne. Denne kraften gjør også at den bråker litt mer enn noen av de andre modellene når du skrur på maks styrke, men dette kan justeres i den knallgode appen.
Den har en stor vannbeholder og moppetilbehør hvis du skulle ville vaske gulvet også, og gjør generelt en strålende rengjøringsjobb i hjemmet.
Nå er den på tilbud til 3279 kroner, som vi synes er en fin pris for denne. Til sammenligning koster S6 MaxV (vinneren fra i fjor) 4490 kroner, mens den beste på markedet (ifølge vår samletest) koster 5750 kroner.
Denne høsten gjennomførte vi en ny runde med tester av robotstøvsugere, og iRobot Roomba J7+ havnet på en god andreplass. Da vi testet den kostet den 9000 kroner, men nesten samtidig med publisering spratt prisen opp til hele 11.000 kroner! Nå har den stupt forbi utgangspunkt, og selges for "bare" 8000 kroner.
Roomba J7+ byr på en rekke finesser, slik som automatisk deteksjon av objekter på gulvet, slik at den f.eks kan unngå "uhell" fra hunden på gulvet. Den har til og med en "bæsjegaranti", så du får en ny robot hvis den skulle kjøre over avføring. Sprøtt, men sant.
Den gjorde det godt på rengjøringstestene våre, dog litt svakere på tepper enn vi hadde forventet, og appen er lekende lett å bruke og sette opp. Vi synes også den hadde testens desidert peneste dokkingstasjon.
Merk at testvinneren Roborock S7+ også koster 8000 kroner, selv om den tilsynelatende er utsolgt nesten over alt.
Gassfyrte pizzaovner har tatt Norge med storm, og i vår store test er det Oonis ovner som troner øverst. Helt på toppen er det den "lille" Oonien, rett og slett fordi det er en bedre ovn for "folk flest", men hjertet vårt tilhører nok likevel Ooni Koda 16, rett og slett fordi den er best. Men også dyrest. Men nå selges den hos et par aktører for "bare" 4990 kroner - omtrent en tusenlapp mer enn lillebroren - og så billig har den aldri vært før.
Den store størrelsen gjør naturligvis at du kan få plass til enda større pizzaer, men det gir også mer rom vertikalt, slik at du enklere kan lage ting som calzoner og andre bakverk. Den store størrelsen, og med brenner både bak og på siden, gjør at den holder godt på varmen, og pizzaen ble enda raskere stekt i denne enn på den mindre Kodaen.
Merk at Koda 16 er litt tung, men hvis du vil ha det beste så er dette pizzaovnen for deg.
PS: Flere butikker har vært sleipe og skrudd opp prisen den siste uken på den vanlige Kodaen, så den koster nå 500 kroner mer enn vanlig.
Denne lille dingsen har vi aldri offisielt testet, men da pandemien slo inn i fjor fant den veien til i hvert fall to medlemmer i redaksjonen, til stor fornøyelse. Den gjør én jobb, og kun én jobb: Den lager skumsåpe. Såpen kommer ut i en fin og fløyelsaktig form hver gang du putter hånden under tuten, og det er egentlig det. Til gjengjeld funker det ganske bra, og selv om man kan kjøpe selskapets egen refill, er det ikke noe i veien for å fylle opp tanken med annen type flytende såpe.
Merk dog at den bruker 3 AA-batterier for å fungere, så dette kan være en god påminnelse om å bytte over til oppladbare batterier, i stedet for éngangsbatterier du må kaste.
Googles siste smarthøyttaler er et godt kompromiss mellom størrelse, lydkvalitet og pris, og nå er den virkelig rekordbillig.
Da vi testet den i høsten 2020 kostet den 1100 kroner, og vi mente det var et billig og godt alternativ til multiromshøyttaleren Sonos One. Før helgen satte Elkjøp prisen ned til 690 kroner, mens på søndag falt den til 449 kroner hos Proshop. Nå er prisen 649 kroner, som fortsatt er en svært hyggelig pris.
For de pengene får du en høyttaler som fint kan gjøre nytten i mindre rom, med Google-assistenten innebygget og multiromsegenskaper gjennom Google Cast.
Philips Hue er på tilbud tilsynelatende "overalt" denne uken, og det gjelder ikke bare denne pakken med fargelyspærer.
Power, Elkjøp, Komplett, Elektroimportøren og Proshop (kanskje flere?) har alle ulike tilbud på Hue-produktene i ulike former. Power og Elkjøp byr for eksempel på 20 prosent rabatt hvis man kjøper mer enn to Hue-produkter, mens Elektroimportøren byr på 25 prosent. De har imidlertid ulike førpriser, så dobbelsjekk at du faktisk får det hos den billigste aktøren.
Vi synes generelt at Philips Hue byr på svært gode produkter. De vant i vår gigantiske samletest av smartlyspærer, og også i testen vår av smarte utendørslys. Konklusjonen er stort sett den samme - God kvalitet, litt for dyrt, men "det bare funker". Sistnevnte er faktisk veldig viktig i smarthjemverdenen, hvor ting stadig faller ut og må styres med.
Med 20-25 prosent rabatt over hele linja, blir prisene litt mer overkommelige. Absolutt verdt å sjekke ut.
Tredje generasjon fra Bang & Olufsens H9-serie kom på banen for et par år siden, og da til en veiledende prislapp på fem tusen kroner. Nå er de satt ned med to tusenlapper, og vi må kunne si at dette er et par fabelaktige hodetelefoner til den nye prisen.
Beoplay H9 har kanskje ikke markedets beste støydemping, men leverer til gjengjeld svært god lyd – spesielt med støydempingen avslått. I tillegg må vi selvfølgelig nevne luksusfølelsen som kommer med designen og bruk av materialer som aluminium, lær og lammeskinn.
I fjorårets store samletest av robotstøvsugere inkluderte vi en skikkelig billig modell også, for å se hvordan den klarte seg mot de beste. Xiaomi pleier tross alt å være kjent for å levere mye verdi for pengene. Og resultatet ble deretter. Den gjorde det ganske bra på hardt gulv, men ikke så godt på tepper. Den klarte imidlertid å komme over ganske høye terskler, og appen er helt OK. Og nå som prisen har falt under 2000 kroner skal du virkelig lete lenge for noe som gir deg like mye valuta for pengene.
En fin "startrobotstøvsuger"; hvis det er noe som heter dét.
Jakter du et smartarmbånd til en billig penge får du nå kjøpt Charge 4 til under tusenlappen. Denne modellen har et års fartstid, og har nylig blitt erstattet av Charge 5. Men om du ikke trenger fargeskjerm, vil fortsatt Charge 4 gi deg det aller meste Charge 5 kan.
Også Samsungs flaggskip kan fåes med rabatt i dag. En rekke butikker selger den til bakre 6490 kroner, mens den litt ukjente butikken FixPåHjul selger den for en hundrelapp mindre, 6390 kroner.
Det er en svært hyggelig pris på en veldig god mobil.
Ytelsen er prikkfri, den tar svært gode bilder og er ganske kompakt i hånden. Skjermen er fantastisk (og 120 Hz) og stereohøyttalerne ganske gode. Kort fortalt: En skikkelig god telefon.
Samsungs "The Premiere" er noe av det råeste du kan få på projektorfronten, i alle fall om vi snakker om såkalte "short throw"-projektorer som kan lage et stort bilde fra veldig kort avstand. Denne kan du i praksis sette klin inntil veggen og fortsatt få et bilde på rundt 100 tommer.
Tizen-plattformen er den samme som Samsung bruker på TV-ene sine, og den fungerer utmerket. Støynivået er behagelig lavt og bildekvaliteten fabelaktig. Ulempene er selvfølgelig prisen, men i dag kan du i alle fall snappe opp denne til 34.990 kroner, 30.000 kroner (!) mindre enn da vi testet den.
TP-Links Deco X60 er et relativt rimelig mesh-system når vi tar med i betraktningen at det støtter Wi-Fi 6. Her får du solid ytelse og brukervennlige funksjoner i noen små tårn som bør være svært lette å plassere rundt omkring i huset. Vurderer du for eksempel populære Google Nest Wifi vil disse gi deg mye bedre ytelse til omtrent samme pris.
Om du allerede er i Samsung-leiren og vil ha en ny, er dette den vår tester proklamerte at han ville kjøpt. Den har en praktisk størrelse, meget god batteritid, en særdeles bra skjerm, gode kameraer og ikke minst super ytelse. Denne har aldri kostet under 5000 kroner før, og nå selges den for 4890 kroner.
Sonys flaggskip-ørepropper imponerte oss stort da vi testet dem i sommer, med både god lyd og et virkelig bredt stereoperspektiv.
Som alltid med Sony-lyd er det litt ekstra fokus på det nederste registeret, så det låter både tungt og stort.
Vi synes disse modellene er enda lekrere enn forgjengeren, og alt det viktigste er på plass her. Slik som trådløs lading, fuktsikring og støydemping. Sony er fortsatt ikke de beste hvis du skal bruke proppene mye til telefonsamtaler (der er for eksempel Apple og Jabra bedre), men til musikk er de fantastiske.
Vanligvis koster de cirka 2800 kroner, men selges nå for 2290 kroner. En solid prisnedgang, altså!
Da vi testet airfryere tidligere i år var det Philips Airfryer Essential som kom aller best ut. Den er intuitiv og brukervennlig, den tar ikke all verdens med plass og maten blir utmerket. Prismessig har den stort sett ligget rundt 1200 kroner eller over, selv om én gang tidligere i år var den å finne for 40 kroner lavere enn i dag. Likevel, for under 1000-lappen mener vi dette er et godt kjøp.
Nest Mini er andre generasjon minihøyttaler fra Google og en av de rimeligste måtene å komme seg inn i Googles smarthjemsystem på. For dette er ikke bare en høyttaler, det er også en Google Home-sentral og assisten som kan ta imot stemmekommandoer og styre en rekke andre smarte dingser – som for eksempel belysning.
Som en ren høyttaler vil den ikke imponere noen rent lydmessig, men den er plasseringsvennlig og kan til og med enkelt henges på veggen. To stykker kan i tillegg fungere sammen som et stereopar.
Produktet passer både veldig godt for deg som har lyst å teste ut litt smarthjemsfunksjonalitet, samt for å utvide et eksisterende system til flere rom – Google Home kan nemlig kringkaste beskjeder rundt i huset også.
WD Black SN850 er blant de kjappeste SSD-ene vi har vært borti og Western Digitals nåværende toppmodell. Men den vil ikke være noe førstevalg for absolutt alle – den krever at du har et ledig M.2-spor å montere den i, og skal du dra nytte av farten bør plattformen støtte PCIe 4.0.
I tillegg kan denne fort bli skikkelig varm, så vi anbefaler innkjøp av en kjøleribbe dersom hovedkortet ditt ikke kommer med dette inkludert.
Men hvis du har slikt på plass, er dette et anstendig tilbud på SSD-en vi for øvrig utropte som vinner i vår samletest på vårparten.
Vi hadde mange lovord om Apples hodetelefoner da de ble sluppet. Fantastisk lyd, god komfort, imponerende støydemping og naturligvis en sømløs integrasjon med Apple-dingser.
Likevel satt det langt inne å anbefale dem, rett og slett fordi prisen var helt ekstrem. I underkant av 7000 kroner skulle de ha.
Tidligere i uken falt prisen til rekordlave 4490 kroner, og nå har den falt ytterligere til 3990 kroner. Nå er den altså ikke lenger så absurd dyr som ved lansering, bare "ganske dyr". Og ja, de er faktisk fantastisk gode.
Smarthjemstyring med tale er mer eller mindre dominert av Google her i Norge, da hverken Alexa eller Siri har fått skikkelig fotfeste i hjemmet. Google Nest Hub er det naturlige samlepunktet i et Googlestyrt smarthjem, og den har aldri vært billigere enn nå.
Den er på salg for bare 490 kroner, noe som er en ganske uslåelig pris. Selv om du bare vil bruke den som en digital bilderamme så er ikke en femhundrelapp så verst! Men den kan jo så mye mer. Du kan styre hjemmet ditt med stemmen via mikrofonen på den, og du kan be den om å sette timere, søke opp ting på nettet eller gi deg oppskrifter rett på skjermen. Du kan til og med lytte til podcaster og nyhetssendinger. Absolutt en kjekk liten sak å ha på kjøkkenbenken eller nattbordet. Synd bare at Googles stemmeassistent ikke alltid er så medgjørlig på norsk, synes vi, men på engelsk er den mer stabil.
Det finnes kanskje propper som låter enda bedre, men det bare er noe med Apples superpraktiske og elegante AirPods som gjør dem så vanedannende. De jobber godt sammen med andre Apple-dingser, spiller balansert og med overraskende god bass. De er også «gull» for alle som ikke liker å fylle øregangene sine med silikonpropper.
Disse er forrige modell fra 2019, uten trådløs lading eller motstandsdyktighet mot vann. Men de har aldri vært lavere priset og har på enkelte områder bedre lyd enn den mye dyrere etterfølgeren.
Netatmos smarte værstasjon er vel noe av det nærmeste vi kommer en «gjenganger» på Black Friday, da prisen dupper ned til dette nivået hver bidige julesesong. Og det er helt greit. For selv om produktet har vært på markedet i nesten imponerende mange år, holder det seg relativt godt – blant annet takket være en oppegående skytjeneste og fastvareoppdateringer.
Den største ulempen med denne værstasjonen er nok mangelen på en dedikert skjerm. I stedet må du belage deg på å bruke apper og widgeter på mobil eller nettbrett. Samtidig har du fordelen av at du ikke trenger å fysisk være hjemme for å finne ut om det er kaldt eller varmt.
Aktuelle data, som for eksempel temperaturer ute og inne, kan også tilgjengeliggjøres og benyttes av forskjellige smarthussystemer.
Vi har alltid hatt en svakhet for Logitechs MX Master-serie. Dette er så langt fra noen spillmus du kommer, men heller skapt for å hjelpe kontorister med å være så effektive som mulig.
Den er ergonomisk utformet, har flere adresserbare ekstraknapper som er møysommelig plassert for å være lette å nå, og et rullehjul som for enkelte som jobber med lange dokumenter eller koding kan føles uunnværlig etter en kort stund. I tillegg kan du utføre spesielle kommandoer ved å bevege musen mens du holder nede en av knappene dens, eller sømløst styre flere datamaskiner ved å dele pekeren mellom dem. Uansett om det er PC, Mac eller en kombinasjon.
Fra samletesten vår av gamingstoler er det bare én vi ønsker å trekke frem: Arozzi Vernazza. Den bød på klart best komfort for de ulike testpersonene og hadde flest justeringsmuligheter i testen.
Høyere byggekvalitet og et design som gjør seg like godt på spillrommet som på kontoret var også noe vi merket oss som positivt. Det slitesterke møbelstoffet puster dessuten mye bedre enn stolene i kunstskinn, som du blir klam av etter en halvtime.
Dette skulle vise seg å være en favoritt på kontoret vårt, da vi fikk den inn til test i 2019. For Logitech G815 er en nydelig blanding av et flatt og fint tastatur til kontorbruk, samtidig som tastene og lysene gjør at den like gjerne kan kategoriseres som et dedikert gamingtastatur. Her får du rett og slett i pose og sekk, og vi synes resultatet var knallbra. Vi endte opp med å gi tastaturet 8/10, og trakk det for blant annet pris.
Men nå er det tilgjengelig for rekordbillige 1190 kroner hos Komplett, noe vi synes er en god pris!
I fjor ble endelig de nye spillkonsollene fra Microsoft og Sony lansert, og det tok ikke mange sekunder før hver eneste butikk var utsolgt. Og slik har det egentlig vært siden den gang.
Bortsett fra for den billigste Xboxen, Xbox Series S, som har vært langt mindre populær blant nordmenn enn vi hadde trodd. For joda, den er ikke like kraftig som storebroren Series X, men for de aller, aller fleste vil den gjøre en minst like god jobb.
Ting som lynrask oppstart er på plass, og du kan bytte mellom spill på bare sekunder. Det må nesten oppleves, for det er helt fantastisk i praksis.
For 2790 kroner får du rett og slett til fantastisk god spillkonsoll, og for en hundrings i måneden etterpå kan du abonnere på Xbox Game Pass, og få jevnlig tilgang på masse fete spill. Billigere og bedre får du det ikke. Det er til og med billigere enn Nintendo Switch fra 2017...!
Generasjon to av Sennheisers TW-propper er ikke langt fra perfekte, og ligger på førsteplass på vår toppliste for ørepropper.
Først og fremst skyldes det at lydkvaliteten fortsatt er den aller hvasseste blant true wireless-propper der ute; Sennheiser har en egen evne til å produsere sylskarp, detaljert og veloppløst diskant, samtidig som de har nok bass til at det blir engasjerende og gøy å lytte til.
Batteritiden god, komforten høy og de sitter såpass godt på plass i øret at de kan jogges med uten større problemer. Støydempingen er kanskje ikke like god som på de aller beste, men det kan vi leve med.
Nå kan du kjøpe den for rekordbillige 1790 kroner - så billige har de aldri vært før. Et knallgodt kjøp.
Vi har testet ørepropper fra danske Jabra i årevis, og de fortsetter å levere kvalitet hver gang.
Jabra Elite 85t er selskapets nyeste ørepropper, og for å sitere vår egen test: "Jabras trådløse propper blir bare bedre og bedre".
Med 85t er aktiv støydemping endelig på plass, og kan på mange måter beskrives som Jabra 75t, men med støydemping. Vi synes også 85t var langt bedre på telefonsamtaler enn 75t.
Til 1490 kroner har de falt en del i pris fra tidligere, og fortjener absolutt å være på listen vår.
Dette er skjermen som kombinerer det beste av flere sjangere. Her får du en gigantisk skjerm som fint kan ha flere faner ved siden av hverandre som gjør den til en perfekt arbeidsskjerm. I tillegg har den meget presise farger som gjør at du med hell kan drive med bildebehandling. Og skulle det friste å spille, har du et lynkjapt panel som fikser biffen.
Nå er dessuten prisen langt hyggeligere enn da vi testet den, hvor nettopp prisen av en av de få negative punktene.
En lydplanke som har sanket mye skryt fra en rekke internasjonale medier.
Planken har støtte for Atmos hvor du blant annet har trådløse bakhøyttalere. Vi har ikke testet denne planken, men har ved flere anledninger hørt på den på ulike messer.
Og ut i fra det kan vi si at lyden er overraskende kraftig og hardtslående, og passer med det meget bra til å krydre filmkvelden. Spesielt med tanke på at Atmos gir deg en romfølelse du ikke får oppleve ellers.
Vi har ikke testet denne modellen, men forgjengeren fra 2020. Likevel, de er etter hva vi erfarer ganske like på mange punkter. Det betyr i så fall at du får en brukervennlig skjerm som også har meget bra bildekvalitet. OLED-panelet gir deg et bunnløst sortnivå og gnistrende farger. Og til under 18 000 kroner er dette en brennhet kandidat som et midtpunkt når filmkvelden skal gjennomføres.
Fitbit Charge er en av de aller mest populære smartbånd-seriene som finnes. Og denne nye generasjonen gir deg blant annet en god fargeskjerm, kombinert med en rekke smarte funksjoner.
En av styrkene til Charge 5 er at den automatisk merker om du for eksempel er i ferd med å legge ut på en løpetur, slik at du slipper å passe på at du setter på funksjonen selv.
Du kan fint personifisere produktet siden det er enkelt å skifte ut reimer, samt at den holder koken en solid uke mellom besøkene til laderen.
Iiglo frontlys 1600 lm er en kombinert sykkel- og hodelykt, som lyser sterkt, bredt og har en anstendig batteritid. Vi gjennomførte nylig en stor samletest av sykkellykter, og da havnet Iigloen blant topp tre, til en pris rett under tusenlappen. For halvparten av prisen er den et utmerket kjøp.
Logitech har årevis med erfaring på både gaming og spillmus, og de ble møtt med hyllest og skryt da de slapp sin G Pro Wireless i 2018. Det begynner jo å bli en stund siden, men produkter som dette går ikke ut på dato med det aller første.
Som navnet tilsier er den trådløs, og takket vare HERO-sensoren i musen kan den også lades trådløst, via Logitechs egne spesielle musematte. Dermed trenger du aaaldri å styre med kabler til musen - hverken til lading eller for å koble til PC-en.
Vi har god kjennskap til G Pro Wireless, men ikke testet den selv. Det har derimot våre gode venner i Gamer.no, som ga den hele 10/10. De kalte det til og med "Logitechs desidert beste produkt". Ikke verst.
Og nå er spillmusen altså på tilbud. Da den først ble lansert kostet den 1600, men har gradvis gått ned i pris. I dag selges den for 800 kroner.
Flere butikker har nå gode tilbud på det som er Samsungs beste TV med 4K-oppløsning. Dette er en meget habil skjerm som blant annet huser selskapets nye Neo QLED-teknologi som gjør at du får et langt mer lys- og kontraststerk bilde enn hva selskapet har klart å gi tidligere. Noe som også smitter over på fargegjengivelsen, som rett og slett er meget bra. Vi ga den hele 9,5/10 i vår test!
Samtidig er modellen meget brukervennlig, og ikke minst en god TV til å spille på med lav inputlag og mulighet for aktiv synk.
Vi slenger inn The Frame to ganger her, ettersom alle størrelsene den har er på tilbud nå. Dette er 75-tommeren - den samme som vi testet denne uken - som kom seirende ut. Både den og Sony X89J kunne by på fantastisk bildekvalitet, men The Frame stakk av med seieren takket sine andre fordeler, slik som strålende programvare og muligheten til å kamuflere seg på veggen som et kunstverk.
75-tommerne koster nå 17.990 kroner, 65-tommeren koster 12.990 kroner mens du også får den i 55-tommer-størrelse for 9.990 kroner.
I samletesten vår av terrassevarmere utmerket denne gulvstående modellen fra norske Mill seg.
Det vi likte best med den var at den varmet raskt og på en måte som minnet oss om hvordan solen varmer på en solfylt sommerdag. Denne varmer også bra selv om det blåser litt, tåler regn og rufsevær og lyser ikke for sterkt.
Det gjør selvsagt heller ikke noe at den har et moderne design o sort som gjør at den tar seg bra ut på balkonger og terrasser.
Denne smarte strømpluggen er fysisk sett ikke for stor, og har i tillegg programvare som også kan brukes med andre enheter fra TP-Link.
Det viktigste er nok likevel at denne appen er veldig enkel å navigere seg rundt i, og den kan gis både enkle instrukser og mer kompliserte kommandoer.
Ja, og så støtter den både Google Assistant og Amazon Alexa. Så du kan integrere pluggen i disse systemene, og både aktivere den med stemmen og direkte via telefonens innebyggede Google-tjenester.
Jabra Elite 75t tåler trening og har fuktsikring i konstruksjonen, men Active-varianten tåler enda mer. For 200 kroner ekstra går du fra IP55 til IP67 - der sistnevnte betyr langt bedre motstand mot støv, sand og vann. 75t er sprutsikre, mens Active i praksis er nær vanntette. Så hvis du trener i monsunregn eller risikerer å gi øreproppene dine en ufrivillig dukkert av og til kan Active være et greit valg. Spesielt når også disse er rekordbillige og såvidt under tusingen i dag. Også disse ligger normalt betydelig høyere i pris.
Skikkelig gode ørepropper til godt under tusingen? Hils på Jabra Elite 75t. De er et par år gamle, men fortsatt blant våre rimelige favoritter - Jabra kan lyd. Så her får du nettopp det. Masse lyd for pengene i tillegg til fornuftig størrelse på ladeetuiet og en god app som gjør det den skal.
De er litt bassige, så om du hører på basstung musikk kan det bli litt mye av det gode. Men hører du på god blanding er dette særdeles mye for pengene. For bare dager siden kostet de betydelig mer, og de har tilbrakt mesteparten av livet sitt i butikk over en prislapp på rundt 1700 kroner.
Enten du er på tur til et sted som bråker, eller har et soverom som snorker fra før, kan Bose Sleepbuds 2 hjelpe deg. De spiller ulike varianter hvit støy som hjelper deg å sove, og de er små nok til at du stort sett ikke merker at du har dem i ørene.
Dette er ikke tradisjonelle ørepropper som spiller musikk - de har altså kun ett formål; å hjelpe deg med å sove. Skulle du være redd for å sove forbi vekkerklokka kan du også sette alarm rett i Sleepbuds II.
Da vi testet dem var vi rimelig fornøyde med dem, men den gang var de nokså dyre. Nå har de gått kraftig ned i pris, og med ett er vi langt mer entusiastiske - for dette er et supert produkt. Så lenge du slipper å betale for mye.
Dyson har laget støvsugere i årevis, men det var først i 2018 at de selv mente de hadde nådd punktet hvor deres håndholdte støvsugere kunne konkurrere mot "de vanlige" støvsugerne. Det var Dyson V10.
Vi testet støvsugeren kort tid etter lanseringen, og kunne egentlig bekrefte Dysons påstand. Den kunne by på utrolig sugekraft for å få med seg absolutt alt av smuss fra gulv og tepper, og hadde god nok batteritid til å rengjøre hele huset uten problemer.
Det har kommet et par versjoner i etterkant av V10, som byr på et par nye finesser, men de grunnleggende tingene er fortsatt svært gode i V10. Altså bra sugekraft, haugevis av nyttige munnstykker og god nok batteritid.
Til 3990 kroner er det et solid kjøp.
Bang & Olufsens H9-serie har vært en favoritt her på Tek.no, med fabelaktig lyd, flott design og etter hvert ganske habil støydemping.
HX er i praksis fjerde generasjon H9-hodetelefoner, men navnet har altså blitt nytt. Da vi testet det tidligere i år kostet det godt over 5000 kroner, men vi endte likevel opp med å gi det 8,5/10 og anbefaltstempel. Rett og slett fordi lyden er så god, batteritiden er lang og hele produktet bare oser kvalitet.
Nå er prisen satt ned hos flere butikker til 3990 kroner, en solid prisnedgang, og bør vurderes for både de som setter pris på både stil og kvalitet. Merk for øvrig at Apple Airpods max også selges til 4000 kroner nå, så det kan være et tøft valg.
Det er ikke så lett å holde oversikt over luftkvaliteten i boligen din. Det er relativt få produkter som er forbrukerrettet og måler på en detaljert måte. Airthings Wave Plus er et slikt produkt - det er pent utformet, lett å bruke og måler ikke bare luftkvalitet, men også forekomst av radongass. Det siste er spesielt viktig hvis boligen din står på skifergrunn, der radon ofte siver ut. Den radioaktive gassen er kreftfremkallende i store mengder, og hvis du måler mye av den der du bor kan det bety at du må gjøre tiltak. Du kan også få radonsertifikat ut av denne lille pucken, som er viktig ved salg eller utleie av bolig.
Vanligvis koster også sensorer eller undersøkelser av radontilstanden i huset ganske mye. Men i dag er Wave Plus på tilbud til 1555 kroner - det har den vært en gang tidligere også, men normalt koster den vesentlig mer enn det, så dette er et godt tilbud for deg som vil ta kontroll på luftkvaliteten hjemme.
Førstevalget vårt for mekaniske tastatur er SteelSeries Apex Pro, og nå kan du spare 500 kroner på det. Favorittstempelet skyldes blant annet de unike lineære OmniPoint-bryterne det har. De er magnetiske, noe som gjør dem utrolig jevne og lette, i tillegg til å la deg justere aktueringspunktet for hver individuelle tast i ti ulike nivåer.
Byggekvaliteten er dessuten veldig god, designet moderne og stilrent og vi digger RGB-belysningen. Du kan gjøre innstillinger via programvaren, eller en egen OLED-skjerm som også kan vise mer eller mindre nyttig informasjon.
Wilfas beste kaffekvern, «Uniform» er helt sjef. Den kverner med stor autoritet og var den som leverte best og jevnest resultat etter at vi analyserte både filter- og espresso-malingen dens i vår samletest.
Nå sparer du omtrent 850 kroner mot normalpris.
Kvernen har en innebygget vekt som gjør det lett å lage konsistente brygg.
Alt du putter inn i den kvernes når du trykker på på-knappen, og den slår seg automatisk av når den merker at alle bønnene er malt. Det er veldig praktisk. Støynivået er også lavt, og vi må poengtere den gode byggekvaliteten i anodisert sort aluminium, stål og glass.
Anbefales for brygg fra kokmalt og presskanne via trakter og aeropress. Den gjør også en anstendig jobb med espresso, selv om andre dedikerte kverner vil være et bedre valg for espressoentusiaster.
Wilfa WSCG2 har for lengst fått en oppfølger. Den ser nesten identisk ut, men kommer i sort utførelse og har den relativt store fordelen at kaffen dens ikke blir statisk og fyker ut på kjøkkenbenken når du åpner beholderen. Som ofte kan være tilfelle her.
Grunnen til at vi likevel trekker frem denne litt eldre Wilfa-kvernen, er at den kverner så bra. Det kan bli litt søl på benken, men alt annet er helt topp og nå koster den altså nesten halvparten av den mer renslige sorte etterfølgeren.
Om du er på jakt etter en billig kvern som sikrer best mulig resultat for den ferdige koppen, kan dette altså være en fin gave til deg selv eller andre.
Nå som strømprisene er høye kan det være lurt å ha en Sensibo Sky til å hjelpe deg med å spare penger på varmepumpen din. Dette er nemlig en enkel måte å få kontroll på selv en eldre varmepumpe via mobilen, slik at du for eksempel kan legge til nattsenking på en enklere måte.
Det kjekke med Arlos overvåkningskameraer er at de er helt trådløse. Ikke bare sendes videoen over Wi-Fi, men de er i tillegg batteridrevne. Det betyr at du står langt friere til å plassere dem der du ønsker.
Arlo Pro 3 er et kamera som gir relativt mye funksjonalitet for pengene. Denne pakka kommer med en basestasjon som også er påkrevd for denne modellen. Fordelen med en slik basestasjon er at videoklipp kan lagres på denne direkte. Ellers er du avhengig av å ha et løpende Arlo-abonnement for å kunne lagre klipp i nettskyen.
Merk for øvrig at Arlo Pro 3 kommer i pakker med forskjellige farger og i forskjellig antall med og uten basestasjon. Det vil si at du bør holde tunga rett i munnen når du bestiller og eventuelt sammenligner tilbud.
I dag kom det andre av våre to trådløse favorittheadset på tilbud. Her har vi altså Astro Gaming A50 Gen 4, som vi hyllet for sin krystallklare og dynamiske lyd som egner seg like godt for musikk og film som spilling.
Mikrofonen gjør en fin jobb, og du kan pusle med ulike innstillinger for hvor mye bakgrunnstøy den skal filtrere bort.
Hodetelefonene er helt åpne, har veldig behagelig demping mot ørene. De går automatisk i hvilemodus når du tar dem av deg.
OBS: denne versjonen av Astro A50 Gen 4 er kun for PC og PS4/5. Se under for PC/Xbox-versjonen!
I dag kom det andre av våre to trådløse favorittheadset på tilbud. Her har vi altså Astro Gaming A50 Gen 4, som vi hyllet for sin krystallklare og dynamiske lyd som egner seg like godt for musikk og film som spilling.
Mikrofonen gjør en fin jobb, og du kan pusle med ulike innstillinger for hvor mye bakgrunnstøy den skal filtrere bort.
Hodetelefonene er helt åpne, har veldig behagelig demping mot ørene. De går automatisk i hvilemodus når du tar dem av deg.
OBS: denne versjonen av Astro A50 Gen 4 er kun for PC og Xbox. Se over for PC- og PS4/5-versjonen!