Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Topplister

Kraftigste grafikkort

Listen gir deg en rask oversikt over den siste generasjonen grafikkort fra AMD og Nvidia. Listen er sortert etter ytelse, og selve rangeringen tar altså ikke hensyn til pris. Her forteller vi deg hvilken bildeflyt du kan forvente deg, hvilke skjermoppløsninger hvert kort passer best til og hvilke nye teknologier de støtter. Om en konkurrent kan være et smartere valgt til prisen, forteller vi deg selvsagt det også.

Se alle Grafikkort
Oppdatert 6. mai 2022, 13:04
MSI RTX 3090 Gaming X Trio 24GB
1

MSI RTX 3090 Gaming X Trio 24GB

Gir i snitt 135 FPS i 1440p, og 90 FPS i 4K-oppløsning. RTX 3090 er verdens kraftigste grafikkort, og Gaming X Trio-utgaven vi testet fra MSI imponerte stort, med svært god kjøling og lite støy. Kortet er beregnet på den ekstremt kravstore, med minst en rask 144Hz 1440p-skjerm, eller kanskje en 120Hz 4K-skjerm. Kortet tilbyr relativt effektiv strålesporing, og nyter godt av Nvidias oppskaleringsteknologi DLSS for enda høyere bildeflyt i støttede titler. Prisen er imidlertid helt vanvittig høy, trukket opp av unødvendig mye videominne samt få tilgjengelige andre entusiastkort. Lillebror RTX 3080 Ti vil være et langt bedre kjøp for kravstore gamere, med tilsvarende ytelse og mye lavere pris. I skrivende stund koster modellene fra 23.500 kroner.