Tek.no

Test

Verdens minste 3CCD HD-videokamera

Verdens minste HD-kamera med 3 CCD-brikker
30 Nov 2007 04:00

Introduksjon

Introduksjon

Det er HD for alle penga om dagen, men et problem har lenge vært at man ikke har hatt noe sted å se video med så høy oppløsning. Riktignok har man analog utgang på alle HD-kameraer, så man kan vise bildet på en gammel TV, men da får man jo ikke utnyttet HD-kvaliteten. Med nye TV-er, endrer dette seg, og nå har mange etter hvert en skjerm å se det på.

Pansonic HDC-SD5 (SD5), har til tross for størrelsen klart å få plass til 3 CCD-brikker, 10x optisk zoom, bildestabilisator og opptak i full HD (1920x1080). Til gjengjeld må man ofre den elekroniske søkeren, og nøye seg med LCD-skjermen. Sensorene er også ganske små, noe som kan gå utover egenskapene i mørket. Dette kommer vi tilbake til.

Denne testen følger ikke våre standard testprosedyrer, da testingen har blitt gjort mens jeg har vært hjemme på pappapermisjon. Men vi har sammenliknet en del med Sony HC7, så dere skal ha en referanse.

Les hele testen her.

I bruk

Dette er et enkelt kamera å bruke for alle, samtidig som det har avanserte funksjoner for viderekommende. Størrelsen gjør kameraet svært greit å ha med seg overalt. At kortet lagrer opptakene på SD-kort er svært hendig, men øker prisen. AVCHD-standarden gjør redigering krevende. Bildestabilisator, og mulighet for å starte opptaket flere sekunder før du trykker inn startknappen er uvurderlige funksjoner.

Autofokusen kunne vært litt raskere, og det samme kunne oppstarten. Men ellers er det lite å si på hastigheten. Brukervennligheten er god, men det er litt krunglete å komme til de mer avanserte funksjonene.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er helt på høyden på de aller fleste områder. Bildene framstår skarpe, med klare farger, uten at det virker overdrevet. Vi kunne ønsket oss noe bedre resultat i svakt lys, men det er ikke dårligere enn på sammenliknbare modeller.

Konklusjon

Les også