Tek.no

Test

Sony Cybershot DSC-T700

19 Sept 2008 04:03

Oversikt

Introduksjon

Sony har gitt oss en rad av produkter vi bare måtte ha, fra 80-tallets Walkman til dagens spill og kameraer. Selv om Apple har tatt innpå de siste ti årene, ligger Sony fremdeles foran i sporet når det gjelder å tilby både mote og innovasjon, og det på nesten alle populærteknologiske områder. Når vi kjøper en Cyber-shot er det gjerne for å matche TV-spillet, mp3-spilleren, telefonen, Tv-en eller laptoppen. Og det er ikke umulig at det er en Sony artist, eller en Sony film som ruller over skjermen heller.

Nå lager Sony stort sett også bra gadgets, og de har vist seg seriøse på kamera, senest med foto-dedikerte VAIO-maskiner og dristige fremstøt på speilrefleksmarkedet. Dessuten har de klart å få markedsdominans også innen lagringsmedia, disse tilsynelatende generiske brikkene og diskene der alt spilles inn. I et Canon kompaktkamera kan du godt finne en Sony CCD-brikke under karosseriet. Derfor har man aldri kunnet avskrive Sony som gimmickmakere. Men det er interessant at en Cyber-shot får en til å tenke på telefon og MP3-spiller og ikke nødvendigvis kamera.

Smart blir vel stikkordet for Sony, på godt og vondt, og det blir betegnende for Cyber-shot T700 også. Det er ikke proppet med spesialfunksjoner, men som vi nevnte litt tidligere i høst har det 4 GB internminne, og denne gangen i et av markedets netteste kamerahus. Sony produserer dermed ikke bare sine egne memory sticks - nå utfordrer de minnekortet som gjeldende lagringsenhet, slik CD-en en gang utfordret disketten. CD-en var Sonys den og.

Les hele testen her.

Fysisk

Unikt Sony-hus med enkel, børstet og litt moden metall-finish. Skyvedekselet fungerer som det skal, men kunne gjerne hatt litt mer å sette fingrene i for lettere å få dratt det ned. Solid konstruert, også batteriluken er i metall. Objektiv på 35-140 mm (småbilde) med 3,5 som beste blender på vidvinkel - et kompromiss for en kompakt løsning. Heldigvis får du optisk bildestabilisator. 8,9 cm (3,5 tommer) skjerm med enestående oppløsning på 921 000-punkter. Generelt god og lyssterk, men også kameraets akilleshæl da den er sårbar for riper. Slapt batteri.

I bruk

T700 er en liten bildetank med internminne på hele 4 GB og plass til nesten 1000 bilder i høyoppløsning. Med stor skjerm og medfølgende program for nettpublisering er kameraet et lommealbum for venner både hjemme og ute på nettet. Sonys PMB-program eksisterer ikke for Mac = trekk i boka. Kameraet er nesten helt beroende på den berøringssensitive skjermen. Den er grei, men ikke blant de mest intuitive.

Bildekvalitet

Brukbar bildekvalitet. Litt blålilla bildestøy og relativt kraftig kromatisk feilbrytning. Sliter litt over gjennomsnittet ved høyere ISO.

Konklusjon

Bildegallerier