Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Intel Core i5 661

Innledning

8. September 2009 ble Core i5 lansert, og tok over for Core 2-serien som selskapets tilbud i mellomsegmentet. Vi så da nærmere på den svakeste modellen Core i5 750. Etter hvert som Core 2-modellene ble faset ut, fikk AMD fritt spillerom i budsjettklassen.

I dag lanserer Intel en rekke nye prosessorer, og planlegger med dette og igjen kunne hevde seg i budsjettmarkedet. Seks av prosessorene som lanseres i dag er beregnet for stasjonære maskiner. Fire av disse blir plassert i Core i5-serien, mens de to siste går inn i en ny prosessorserie kalt Core i3.

Følg Hardware.no på Twitter

Dagens testeksemplar er modellen Core i5 661. Foruten integrert grafikk på selve prosessoren, kan de nye modellene skilte med 32 nm-produksjonsteknikk og lavt strømforbruk.

Takk til Intel som leverte prosessor og til test.