Tek.no

Test

Lenovo Ideapad Z560

Alexander Tøgard
1 Sept 2010 15:00

Introduksjon

Markedet for datamaskiner for folk flest flommer formelig over. Her er det stort sett 15,6-tommerne som gjelder, da man får stor nok skjerm til både lillebror og bestemor.

Lenovo er mest kjent for Thinkpad-serien rettet mot bedrifter, men i den siste tiden har også Ideapad-serien som er rettet mer mot forbrukere blitt et stadig mer kjent varemerke. I denne serien er ikke kun kvalitet og ytelse prioritert, men også brukervennlighet og utseende, i alle fall om vi skal tro Lenovo selv.

Dagens testprodukt heter Lenovo Ideapad Z560, og prøver å fri til flest mulig med sitt relativt beskjedne ytre. Spesifikasjonene er ikke akkurat noe å hoppe i været for, men bør gi mye valuta for pengene.

Utgaven vi har testet har den kvasseste prosessoren, i5-450M som får en frekens på 2,66 Ghz når turboen sparker inn. Videre har den 4 GB DDR3 minne på 1066 Mhz, og en 500 GB 5400 rpm harddisk.

Når vi skal sammenlikne denne maskinen med noen vi tidligere har testet, er det disse som faller oss naturlig: Lenovo Thinkpad Edge 15, Multicom Compal NBLB2 og Multicom Kunshan W870. Siden vi har nye testrutiner er det ikke så mange punkter som faktisk blir sammenliknet, men slik blir det jo i overgangsfaser.

Vi er veldig spent på hva Z560 er god for, og takk til Lenovo som sendte maskinen til test!

Les også