Tek.no

Test Football Manager 2013 (Mac/PC)

I en liga for seg selv

Fansen vil være fornøyd med årets utgave av Football Manager.

Marius Kjørmo
7 Nov 2012 09:56

[Gamer.no]: Den magiske tida er over oss. For noen er håpet tent og man lever i troen på trofeer og stor suksess. For andre er drømmene allerede i ferd med å renne ut i sanden. Den internasjonale fotballsesongen er i høygir og med den søker tusener av fotballhungrige fans til datamaskinene for å teste sine egenskaper som fotballmanager. Men har denne sesongens utgave av tidenes mest populære managersimulator noe nytt å by på?

Ingen revolusjon

Football Manager 2013 oppfyller kravene som fansen stiller hvert år. Det er i hovedsak å oppdatere databasen og ikke tøyse med suksessoppskriften. Utviklerne forsøker også å forbedre opplevelsen til spillerne og klarer det til en viss grad. Både kampmotoren og mediesystemet har blitt oppusset. Jeg hadde nok håpet at de skulle ta noen større skritt enn de små babystegene de endte opp med, men hadde vel ikke forventet noe særlig radikalt.

Nye spillmoduser

De nye spillmodusene søker å trekke til seg spillere som synes hovedspillet er for avansert eller tidkrevende. De har laget en solid «Classic»-modus som bør appellere til nye spillere, og spillere som tidligere likte serien men som datt av et eller annet sted langs veien. Med utfordringene og muligheten til å kjøpe seg fuskefordeler ønsker de helt klart å oppfordre til mer «casual» spilling. Muligheten til å spille mot vennene dine er også forbedret.

Ingen over, ingen ved siden

Alt i alt er de fleste av endringene i spillet svært små. Men mange bekker små gjør som kjent en stor å, og det er også tilfellet her. De estetiske endringene og finpussingen på ulike mekanikker gjør spillet til en mer effektiv opplevelse. Det er også enklere å skreddersy informasjonen til dine egne behov. Jeg har enda ikke klart å venne meg helt til det nye menysystemet, men i år som i fjor gjør Sports Interactive akkurat nok til at jeg fortsatt vil anbefale å investere i Football Manager 2013, selv om du i dag sitter og koser deg med fjorårets utgave. Det er fortsatt helt klart den suverene fotballtrenersimulatoren på markedet.

Dom PC: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Football Manager 2013 på Gamer.no »

Les også: Anmeldelse: FIFA 13

Les også
Disse PC-spillene er suverene julegaver
Les også
Desse spela gler vi oss til i november
Les også
De fem beste sportspillene akkurat nå
Les også
FIFA 13: Deilig fotballmoro
annonse

Les også