Til hovedinnhold
TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Denne uken hjelper vi deg med å bli kvitt telefonselgere, og vi har selvfølgelig også et morsomt spill på lur.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Telefonterror

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis (proffversjon 20,-)

Det finnes neppe noe mer irriterende: Du har akkurat funnet roen i sofaen for kvelden, og så ringer telefonen. Når det viser seg at det er en telefonselger eller en markedsundersøkelse som er på tråden, kan det gå en kule hett for noen hver.

Telefonterror.no.

Appen telefonterror.no hjelper deg å beholde blodtrykket på normalnivå. Appen er ganske enkel, den forteller deg ganske enkelt med en melding på skjermen om det er en telefonselger eller noen som vil gjennomføre en markedsundersøkelse som ringer.

Les også om Jamie Olivers matapp

Slipp plageåndene

Appen slår opp mot nettstedet telefonterror.no, som er en database over denne type telefonnumre.

Denne appen kan det være verdt å kjøpe fullversjonen av. Nettopp å slippe reklame er jo nærmest det appen selv gjør, og da er det greit at du ikke plages med reklame i appen.

Det mest praktiske er kanskje at proffversjonen kan sette telefonen på lydløs automatisk når det er en telefonselger som ringer. Slik trenger du ikke engang merke når det er en plageånd som prøver å få tak i deg.

Nå skal vi ikke være altfor strenge med telefonselgere og markedsundersøkelser her. Det er tross alt lovlig virksomhet de bedriver, men vår erfaring er at hvis du har et produkt du må selge over telefon, så er kanskje ikke produktet det aller beste og man bør som standard derfor være skeptisk og si nei til «gode» tilbud på telefonen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Send Me To Heaven

Ukens kuriøse:

Send Me To Heaven

Format: iAndroid
Pris: Gratis

Mange av de kuriøse appene vi tester er totalt unyttige. Denne appen er ikke bare unyttig, den kan også være direkte skadelig for telefonen din.

Send Me To Heaven.

Konseptet går ut på å kaste telefonen så høyt opp i luften som du klarer (eller tør!).

Enkel moro

Appen forteller deg deretter, mer eller mindre nøyaktig, hvor høyt du har kastet telefonen.

Selvsagt kan du sammenligne resultatet ditt med andre telefonkastere over hele verden.

Det sier nok litt om overfloden i vår vestlige verden når en app som går ut på å potensielt ødelegge telefonen din har blitt populær, men den politiske og miljøvennlige siden av dette tar vi klokelig ikke stilling til her.

For litt enkel, om enn ekstravagant moro, gjør S.M.T.H. nytten.

Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Politiradio

Styr unna denne:

Politiradio

Format: iPhone
Pris: Gratis (kan oppgraderes til reklamefri versjon mot betaling)

Denne appen er i utgangspunktet noe kuriøs. Å sitte og lytte på politiradioer er vel i utgangspunktet for spesielt interesserte.

Politiradio.

Når alt kommer til alt så er allikevel de fleste av oss konsumenter, enten det gjelder av sosiale medier eller Se & Hør. Derfor er det nok mange som er i målgruppen for denne titter-appen, om vi liker det eller ei.

Alt kan ødelegges

Denne appen er i utgangspunktet svært enkel sett fra brukerens ståsted. Vi skal ikke si noe om den tekniske implementeringen, for med live streaming kan det godt ha vært noen utfordringer for utviklerne her.

Appen lar deg velge politiradioen fra noen få byer – Oslo er ikke blant disse – og høre live fra politiradioen.

Dessverre har man klart å radbrekke en app som det nesten skulle være umulig å gjøre noe galt med. Mesteparten av skjermen dekkes av en snarvei til en annen app, og det er i tillegg til den egentlige reklamen som vises nederst på skjermen.

De få menypunktene er intetsigende og forvirrende, og vi undres egentlig over hvordan det går an å bomme på en så enkel app som dette.

Denne appen er det med andre ord bare å styre unna, reklamefri versjon eller ei.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Månedens mobilspill

Ukens mobilspill

SimpleRockets

Format: Android, iOS, Windows Phone
Pris: 7-14 kroner

SimpleRockets er, ganske enkelt, et spill som handler om å lage enkle romraketter. Sett sammen delene, og prøv å manøvrere mesterverket ut i det store intet.

Bensintank, motor og en rekke andre deler som for eksempel hjul kan smelles på mesterverket. Etterhvert som jeg hadde fått testet litt, hadde jeg det mye moro med å prøve å få de mest uortodokse skipene opp i rommet. Ikke alltid like lett, men det var underholdende å se noen merkelige konstruksjoner få litt luft under vingene.

Når doningen din endelig har lettet styrer du den ganske enkelt ved å justere til venstre eller høyre, og endre hvor hardt du trykker på gassen. Kontrollene fungerer i all hovedsak ganske greit, men er litt vel enkle og unøyaktige når man skal lande på en fremmed planet.

SimpleRockets har en resultatliste for de som liker det. Personlig er jeg ikke i nærheten av det mange andre har fått til, men akkurat her har jeg heller ikke suget etter å bli best. Her handler det mest om å kontruere ulike romskip og raketter, og se om man greier å få de flygedyktige eller ei.

Enkel, ukomplisert bruk av litt fritid, kanskje litt i enkleste laget for noen, men alt i alt et morsomt og litt annereledes mobilspill.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

annonse