Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAcer Aspire S7-392

Acer vil leke med de store

Beveger seg over i luksusklassen og treffer innertieren på ett punkt.

Innledning

Acer er kanskje aller mest kjent for sin tilstedeværelse i den rimeligere delen av butikkenes datahyller. Selskapet leverer så absolutt i dette segmentet, og lanserte i fjor blant annet en rimelig hybrid som falt i smak hos oss. Vi lurer likevel på hvordan det går når selskapet nå ønsker å dele hylleplass med mer eksklusive modeller som Apples MacBook Pro, Sony Vaio Pro og Samsung Ativ Book.

Acer står selvsagt ikke helt på bar bakke, og deres forrige versjon av dagens testmodell overbeviste nesten. Den gangen kunne vi desverre ikke dekorere den med vårt anbefalt-merke på grunn av noe utdatert maskinvare, men nå som Intels Haswell-prosessor og flere andre forbedringer endelig er på plass i etterfølgeren, må vi selvsagt ta en titt på tingenes tilstand igjen.

Dagens testmodell, en Ultrabook med det klingende navnet S7-392, har som nevnt direkte forgreninger til fjorårets S7. Om vi ser bort i fra at den nå er Windows 8.1 som leveres sammen med maskinen i stedet for Windows 8, må vi derfor rette fokus inn under karosseriet for å finne nyhetene. På utsiden er nemlig hovedtrekkene de samme som før.

Innvendig renovering

Utførelsen er i hvit plast under Gorilaglass 2-dekket. En aluminiumsramme kommer akkurat til syne rundt maskinen.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

En tokjernet Haswell Core i7 som er klokket til 1,8 GHz er selvsagt selve rosinen i pølsa. Denne skal bidra til å sende batteritiden et godt stykke oppover, og i tillegg sette større fart på både applikasjoner og spill. Den integrerte grafikkbrikken er videre av typen HD 4400, som er en liten oppgradering fra den tidligre 4000-serien benyttet i flere av fjorårets rimeligere maskiner.

S7-392 er med sine 1,4 centimeter tykkelse svært tynn, og vekten på 1,32 kilogram har vi heller ikke noe imot. Det er da godt å se at Acer har fått på plass åtte gigabyte minne og to 128 gigabyte store SSD-er i RAID 0 på den begrensede plassen. Slike spesifikasjoner burde gjøre susen for de aller fleste, og sammen med den høyoppløste skjermen på hele 2560 x 1440 piksler, som fungerer som maskinens påfuglfjær, har vi store forhåpninger til dens prestasjoner i testlabben vår.

Når det kommer til prisen for vår tilfalte testmodell, blir vi straks noe mer skeptiske. Vi stiller oss også undrende til hvorfor Acer ikke har utstyrt luksusmaskinen sin med det nye 802.11ac-nettverkskortet for rask overføring av filer over det trådløse nettverket.

Over de neste sidene blir det dermed vårt oppdrag å gå igjennom alt, fra utførelse og egenskaper til rå ytelse, for å finne ut om S7-392 faktisk er verdt de omtrent 14 000 blanke kronene Acer ber om.

TypeTestkonfigurasjon (Finnes også i andre konfigurasjoner)
ProsessorIntel «Haswell» Core i7-4500U (1,8 GHz – 3 GHz TurboBoost, 4 MB cache, 2 kjerner)
Minne8 GB DDR3 1600 MHz RAM
Harddisk256 GB SSD SATA 3 RAID 0
Skjermkort Intel HD Graphics 4400
Skjerm13,3 tommer LED-LCD 2560 x 1440 pikslers oppløsning Semireflekterende
Trådløs tilkobling802.11n WiFi Bluetooth 4.0
Batteri47,1 Wh
OperativsystemWindows 8.1
Størrelse32,3 cm bred, 22,3 cm dyp, 1,4 cm høy
VektDatamaskin: 1,32 kilogram Strømforsyning: 310 gram
PrisOmtrent 14 000 kroner (Finn beste pris i Prisguide)

Testmaskinen har vært på lån fra Acer.

I bruk

Acer Aspire S7-392 sitt utseende skiller seg ut fra den gjengse bærbar. Lokket er nemlig glatt og skinnende, men ikke på grunn av blanklakkert plast – det er ripebestandig Gorilla Glass 2 som utgjør datamaskinens rygg. Et lignende utseende valgte også Asus å gå for på premium-modellen ZenBook, men der dens blå lokk gir deg en rippel-effekt, har Acer under toppglasset en vanlig hvit overflate med en Acer-logo som lyser opp i takt med skjermens baklys.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Hele baseoverflaten består av en aluminiumsplate, kun med åpninger for taster og pekeplate. Undersiden er matt hvit magnesiumlegering som holdes på plass av flere synlige skruer. Totalt virker Aspire S7 som en sterk og solid bærbar PC, med selve skjermen som et mulig svakt punkt da den kan bøye seg noe under press.

Skjermen har en tynn ramme av aluminium, mens overflaten over selve skjermpanelet går helt ut i kantene. Skjermer med mer bruk av metall i lokket er gjerne litt stivere, men dette kjennes solid nok for en bærbar PC av dette kaliberet.

Videre står datamaskinens overflater seg godt mot smuss og fingermerker, og flekker som skulle komme er nokså enkle å fjerne.

Høyoppløst men gjerrig skjerm

Den lille skjermflaten på 13,3 tommer er fullstappet av bildepunkter, og oppløsningen på 2560 x 1440 piksler er mer enn nok for en bærbar på denne størrelsen. Ved normal avstand til skjermen kan vi nemlig ikke skjelne enkeltpikslene. Den høye oppløsningen tillater videre at du kan ha to nettleservinduer eller tekstdokumenter side-ved-side, noe som er svært nyttig.

Selve skjermhengslen er god, og strammer seg etter hvert som skjermen når omtrent 110 grader. På denne måten kan du i teorien åpne skjermen med bare en hånd. Så lett er dette likevel ikke, da det er vanskelig å få et godt tak i det alt for smale håndtaket som er tenkt å gjøre denne oppgaven lettere. Vi måtte stadig bruke flere forsøk, og endte ofte med å bare skyve maskinen lenger fra oss i forsøket på å åpne skjermen, til tross for undertegnedes slanke fingre.

Det er vanskelig å få tak i skjermen med tommelen. Håndtaket minner med om et «fingertak».

Da vi målte lysstyrken, kom vi frem til 230 nits. Dette er langt fra imponerende, og med sin blanke skjerm skulle vi helst sett at den strålte litt mer for å minske refleksene som av og til kommer på besøk. I forhold til sammenligningsgruppen kommer den dermed dårligst ut, noe som er overraskende når vi vet at dens forgjenger målte over 330 nits lysstyrke i samme test.

Acer har utstyrt S7 med et LED-belyst IPS-panel. Dette gir gode og levende farger, uten å være for sprakende. I tillegg tillater IPS-panelet generelt innsyn fra alle kanter uten at fargene endrer seg, noe de desverre har en tendens til i akkurat dette tilfellet. Vi snakker likevel om helt ekstreme vinkler før du legger merke til det noe blassere bildet, så innsynsvinkelen blir aldri noe problem.

Lyset den gir fra seg er likevel mer enn god nok for normalt arbeid innendørs, men ut i parken kan du glemme å ta den med deg. På en helt sort bakgrunn ser vi at skjermen lider noe av lyslekkasje. Dette er sjeldent plagsomt, men lokalisert i hvert av hjørnene kan det oppleves i mørke filmpartier og lignende.

Etter en gjennomkjøring med vårt kalibreringsverktøy kan vi gi S7 bestått, verken mer eller mindre. Acer har nemlig, som så mange andre, sendt maskinen sin ut med et altfor kaldt bilde fra fabrikken. Blåtonene peker i taket, og der magenta skjærer litt for mye mot lilla, heller rødfargene noe over mot oransje. Med unntak av det kalde bildet blir dette flisespikking, men oppsummert kan vi konstatere at vi har sett bedre kalibrerte skjermer tidligere.

God navigasjon

S7s pekeplate støtter både rulling og forstørring ved hjelp av to fingre, og musebevegelsen er svært nøyaktig. Fingrene glir lett over glassplaten, og det eneste vi savner er litt større areal å jobbe på.

Desverre er tastaturet i veien for dette, til tross for at det mangler en hel rad med taster. Tastaturet er nemlig også dratt ned mot pekeplaten fra toppen, noe som frigjør plass i overkant, men sørger for trengsel i bunn. Dermed blir håndleddene dine liggende over den spisse kanten på maskinen mens du skriver, noe som raskt dreper både effektivitet og skrivelyst.

Et salig rot av snarveier og funksjonstaster skygger for bokstavene. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Acers forklaring på hvorfor de har valgt denne løsningen med et amputert tastatur, er at de har en dobbel kjøleløsning med to vifter som tar plass i toppen. Dette skal visstnok holde varmluften på avstand, og vi får se av temperaturmålingene om kompromisset på ergonomi og brukervennlighet er verdt det.

På grunn av at Acer har strippet vekk raden med de velkjente F-tastene, er snarveier til disse flyttet ned til nummertastene under. Samtidig er hustigtastene for trådløst nettverk, kontroll av pekeplate og baklys samt «Print Screen», «Page Down» og diverse andre spredt rundt på de gjenværende tangentene.

Resultatet er et salig rot hvor bokstav-tastene, som faktisk er de viktigste, drukner totalt i spesialfunksjoner, snarveier og alternative bruksområder. Tastene i seg selv er på det beste OK når det kommer til motstand og generell kvalitet, med mellomrom-tasten som en av de store ulvene. Den både bråker og er ujevn i responsen. Har Acer hentet tastaturet fra en av sine billig-serier?

En lyssensor hjelper med å regulere lysstyrken på skjermen og tastaturets baklys. Sistnevnte kan reguleres i flere trinn og har en svært behagelig turkis tone. Dessverre kunne vi på vår testmaskin ikke ha dette aktivt uten å putte noe i ørene, da sterk elektronisk støy ellers ødelegger konsentrasjonen.

Skjermens berøringsfunksjon fungerer på sin side utmerket, der vi navigerer fra artikkel til artikkel og ruller opp og ned i nettleseren og menyer. På startskjermen sveipet og forstørret vi, og det hele gikk flytende for seg på den glatte skjermflaten. Acers doble skjermhengsle sørger for minimal skjermbevegelse ved berøring, og muligheten for å legge skjermen helt ned på bordet 180 grader er også en kjekk funksjon.

Tilkoblinger

Som på Ultrabooker flest er det smått med plass til porter. Derfor må du, for å koble maskinen til kablet nett eller en projektor med VGA-kabel, gå gjennom en inkludert adapter som bare passer i en proprietær port.

TypeGrensesnitt
Bilde HDMI, VGA via adapter
Lyd3,5 mm minijack for hodesett og mikrofon (kombi)
Enhetstilkobling 2 x USB 3.0, Ethernet gjennom adapter
Annet Integrert webkamera med 720p-oppløsning og mikrofon Minnekortleser for SD-kort
Inngang for lader, en USB 3.0-port og minnekortleser finner du på venstresiden.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

På venstre side av maskinen finner vi inngangen for lader og en av de to USB 3.0-portene. Lengst mot deg finner du, bak et uttakbart plastikk-deksel, en åpning du kan sette SD-kortene dine inn i. Vi gir deg en uke før plastikk-dekslet er borte, men så er det tross alt ikke nødvendig heller.

Høyresiden byr på en USB 3.0 port, utgang for bildesignal via enten HDMI eller en spesiell port som tar inn et VGA-adapter, og sist men ikke minst en hodetelefon-inngang.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Høyresiden byr på portene venstresiden mangler, nemlig den siste USB 3.0-porten, en skjermutgang i full størrelse for HDMI, og en for adapteren.

I tillegg er det på denne siden du kobler til hodesettet ditt gjennom den 3,5 millimeter store minijack-inngangen.

Snill mot ørene

Når du bruker maskinen til lette oppgaver som tekstbehandling, surfing på Internett eller bildebehandling, står viften stille. Den aktiveres nemlig ikke før du virkelig tyner den med prosessorintensive oppgaver som videkonvertering eller 3D-spill, og selv da gir den bare fra seg et jevnt sus. Viften blir aldri plagsomt høylytt, og sjansen er stor for at du i din konsentrasjon ikke legger merke til den.

Av og til kommer vi ut for maskiner som bråker slik at bare musikk eller hodetelefoner kan redde produktiviteten. Dette er altså ikke noe problem her, noe som er like greit. Høyttalerne med Dolby-godgjenning er nemlig ikke mye å skryte av, og vi foretrekker den lune viftesusen.

Temperaturen holder S7 stadig i sjakk. Den legger seg rett i teten med gode resultater både mens den står på tomgang og under hard belasting fra vår ekstreme 3DMark-test. Temperaturer under 40 grader er sjelden vare for så tynne maskiner, og Acer S7 viser her at de doble viftene faktisk gjør jobben de lover.

Aluminiumskallet til maskinen fører ellers til at varmen ikke konsentreres i ett punkt, men med tiden spres ut i hele kroppen. Dette fungerer forresten begge veier, og du vil nok, spesielt i sommertiden, få oppleve at aluminium kan være isende kaldt mot bar hud før det varmes opp.

En dag uten påfyll

Vi fyrer i gang våre to ulike batteritester. Det blir spennede å se hvordan S7, som lover oss 8 timers batteritid, presterer. For begge batteritestene setter vi lysstyrken til et nivå vi tror de fleste bruker sine maskiner ved, nemlig 150 candela per kvadratmeter (nits).

Den første måten vi tester batteriet på, er å spille av et HD-filmklipp i 720p-oppløsning på gjentakelse i mediespilleren VLC, helt til batteriet taker for seg. Deretter er det Futuremark sin «Work Battery life»-test som gjelder. Denne simulerer vanlige kontoroppgaver som tekstbehandling, Internett-bruk og litt multimedia.

Resultatet fra VLC tikket inn på tiden 5 timer og 25 minutter, mens ved PCMark-testen, som generelt gir maskinen mer å jobbe med, overrasket Aceren med 5 timer og 40 minutter. Dette er ikke en tid å skamme seg over, spesielt ikke når vi tar i betraktning S7 sin størrelse. Batterikongen MacBook Air er nemlig den eneste maskinen som er tynnere enn S7 og som demonstrerer bedre utholdenhet.

Etter å ha jobbet med flere ulike maskiner testet med PCMark, er vi av den oppfatning at du ved normal bruk faktisk kan plusse på noen minutter på batteritiden snarere enn å trekke fra, som er tilfelle ved andre «snillere» batteritester enn den vi benytter. Slik sett vil vi tippe at du kan få mellom 6 og 8 timer brukstid ut av en Acer S7, og at den ved forsiktig bruk kan gjøre nytten en hel arbeidsdag om du skulle være glemsk og legge igjen laderen hjemme.

Ytelse

For å møte dagens S7 fra Acer på testlabben, har vi valgt ut flere maskiner som alle gjorde det godt på hvert sitt vis i våre tidligere tester.

Asus Zenbook UX301 kalte vi et portabelt kraftverk, og med sin sterke Intel Haswell i7 4558U-prosessor med integrert Iris HD 5100-grafikk, utfordrer denne gjerne dagens testkandidat.

Sonys Vaio Pro er med sitt karbonfiberkarosseri den letteste vi noensinne har hatt inne til test. Men selv med sine beskjedne 1,05 kilogram, fikk den faktisk plass til en Intel Core i7-4500U-prosessor på 1,8 GHz med integrert HD 4400-grafikk. Merk at samme prosessor og grafikkløsning sitter i dagens testmaskin, og kan fungere som kontroll for resten av maskinvaren i denne.

Innenfor aluminiumskroppen til Apples MacBook Air 13-tommer anno 2013 finner vi også en Intel-brikke, men denne gangen en i5 av type 4250U klokket fra 1,3 GHz til 2,6 GHz med Turbo Boost aktivert. Air har videre en sprek grafikkløsning for klassen, nemlig den integrerte HD 5000-grafikkbrikken. I tillegg har vi fått med storebroren dens, MacBook Pro Retina 13 med en i5-prosessor på 2,4 GHz og Intel HD Iris 5100-grafikk.

Samsung Ativ Book Plus 9 syntes vi det var en fryd å teste, om enn ikke kun på grunn av ytelsen. Motoren er en helt OK Intel i5-4200U med integrert HD 4400-grafikk.

La oss se hvordan Acer S7 takler konkurransen:

Systemytelse

Første testen ut er Cinebench 11,5. Her brukes ren prosessorkraft til å rendre et bilde – først med én prosessorkjerne og én prosesstråd, og deretter med alt den har av muskler.

Målene vi fikk denne gangen velger vi dog å se bort fra, da singel-kjerne-testen vår viser et urealistisk svakt resultat kontra målingene vi tidligre har utført på samme type prosessor i Sony Vaio Pro.

I videokonverteringsprogrammet Handbrake satte vi så i gang en omkonvertering av en filmsnutt på omtrent én time. Dette er en ganske hard oppgave for en prosessor, og vi ser at resultatet for prosessoren i S7-en igjen normaliserer seg mot konkurrentene. En tid på 22 minutter og 40 sekunder er midt på treet av hva vi forventet oss fra maskinens i7-prosessor.

ATTO sjekker lagringsmediets ytelse på filer fra 512 byte til 8 megabyte størrelse, og gir oss kort og greit maksimal overføringsytelse. ATTO konkluderte med at S7 sin SSD skriver med en hastighet på fantastiske 1015 MB/s og leser med en hastighet på smått utrolige 989 MB/s.

Dette skyldes at maskinen er utstyrt med to SSD-er satt opp i Raid 0. Dermed vil filer skrives til og leses fra begge SSD-ene samtidig, noe som øker ytelsen betraktelig. Skulle en av SSD-ene en dag takke for seg, går dog alle dataene dine tapt, men med en slik ytelse kan det likevel være verdt å ta sjansen på at en ikke har ulykken hengende over seg.

Videre starter maskinen opp til skrivebordet på omtrent 10 til 15 sekunder, og bruker bare 7 sekunder på å avslutte.

Syntetisk spillytelse

Nå er det den syntetiske spillytelsen som skal måles. Det vil si at ulike standardiserte måleprogrammer skrider til verks på Acer S7 og gir karakter for hvordan den behandler grafikk, både innenfor OpenGL og DirectX.

Vi kjører to ulike tester i 3DMark 2013, Cloud Gate og Fire Strike. Disse simulerer henholdsvis normal og kraftig påkjenning på maskinen ved hjelp av ulike effekter som lys, skygger og vind, og teknologier som tesselering og DirectX 11.

I 3DMark møter S7 sterk konkurranse fra flere modeller med den sprekere Intel HD Iris 5100-grafikkbrikken. Som vi ser gjør disse modellene, med Asus ZenBook og MacBook Pro Retina 13 i spissen, det klart bedre enn dagens mann ut. S7 sin HD 4400-grafikk er nemlig ikke noe du satser på om du ønsker å spille krevende spilltitler, til tross for at den plasserer seg komfortabelt midt på treet.

Cinebench setter grafikkortets OpenGL-modus på prøve. Under testen må grafikkortet vise en mengde geometri i form av nesten en million polygoner. I tillegg kommer et stort antall teksturer og effekter som gjennomsiktighet, lyssetting og skygger. Resultatet er slett ikke verst, og sier mye om resten av maskinen når vi sammenligner med Sony Vaio Pro som kommer dårligere ut selv med samme prosessor.

Spillytelse

Half Life 2 Lost Coast begynner å dra på årene, men viser like fullt hvilken generasjon spill du kan forvente å fordrive tiden med på dagens Ultrabooker. Bla deg fem til seks år bakover, eller gå for mindre krevende moderne titler, og du har fullt spillbare spill og flytende grafikk å kose deg med på de fleste skjermoppløsninger.

Alle testene ble utført med grafikkinnstillingene satt til «High» med 2x kantutjevning, noe som resulterte i flytende bilder og en jevn spillopplevelse.

I vår faste Far Cry 2-spilltest stilte vi grafikkinnstillingene til «High» over hele fjøla og aktiverte DirectX 10 med 2x kantutjevning. Denne testen bekrefter i det store og hele hva de syntetiske målingene viste.

Grafikkbrikken er det absolutt viktigste elementet når spillytelse skal fastslås, men som vi ser av plasseringen til Vaio Pro, kan også resten av maskinvaren, som diskytelse og minne, være utslagsgivende.

Konklusjon

Acer Aspire S7 er en supertynn og lett bærbar PC. Med Gorillaglass 2 i lokket har Acers designere gjort et utradisjonelt men spennende materialvalg, og kvaliteten er klart bedre enn på deres billigmodeller.

Siden Acer introduserte sin S7-utførelse allerede ved fjorårets utgave, har blant annet Asus i mellomtiden også fått øynene opp for glasslokket. Aluminiumen gir videre et solid inntrykk, selv om det fortsatt er et lite stykke opp til Apples MacBook som du får følelsen av at du kan kjøre over med en bil uten å volde den nevneverdig skade. Skjermen virker nemlig noe skjør, og burde ideelt sett hatt annen støtte enn plast i tillegg til glasset.

Indikatorlysene henger fortsatt med oss. Her vises diskaktivitet og eventuelle batteriadvarlser.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Aspire S7 har med heltrukket hvitt og sølv utseende klart skapt sin egen stil. Vi har sansen både for tastaturets behagelige baklys, skjermhenglene som blir fastere når skjermen når 110 grader, og at den kan legges helt ned. Dette er et virkelig gode på en bærbar med berøringsskjerm, som forøvrig skal sies å fungere utmerket.

Datamaskinens ytelse er som forventet. Med det mener vi at den er god nok for alle typer jobber, selv om den viser seg fra sin aller beste og responsive side under hverdagslige oppgaver. SSD-en er dog en skikkelig råtamp som vi sjelden har sett maken til, der filoverføring og innlasting av programmer og spill går lynraskt unna.

Aspire S7 er helt tyst under normal bruk, og holder støy og temperatur nede selv under tyngre oppgaver. Når det kommer til batteritid har Acer helt klart forbedret seg siden sist, og plasserer seg midt på treet i den ultraportable klassen. Glemmer du laderen en dag kan du sannsynligvis, med litt hell, komme deg gjennom på batteridrift.

Perfekt er den dog ikke, da den høyoppløste skjermen har små blødninger av lys i kantene og virker en liten smule matt og livløs i forhold til en av sine strålende konkurrenter.

Tastaturet er ikke resten av maskinen verdig, verken når det kommer til ergonomi eller stil. Dessuten bråker det når baklyset er aktivert.

Om du er så heldig å eie en 802.11ac-ruter hjemme eller på arbeidsplassen, er det også greit å merke seg at S7 ikke har støtte for denne raske overføringsstandarden, noe som er leit med tanke på fremtidssikring.

Konklusjon

Et av de rimeligere alternativene om du ønsker full pakke. Foreløpig.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Med unntak av tastaturet er vi ganske fornøyde med Acer Aspire S7. Om du tror at tastaturet er en vanesak og er villig til å gi det litt tid, samt liker det hvite og kjørlige utseende, kan du helt sikkert få noen trivelige år sammen med Acers nyeste. Prismessig synes vi dog Acer legger listen vel høyt på 14 000 kroner, selv om like tynne modeller med åtte gigabyte minne og 256 gigabyte SSD-lagring er kjent for å koste en del ekstra også hos andre produsenter.

Samsung tar for eksempel en tusenlapp mer for sin Ativ Book 9 Plus, og Asus Zenbook UX301 koster deg pent sagt skjorta - men gir deg også langt bedre ytelse.

Totalt sett kan vi anbefale deg som vurderer en Acer Aspire S7 å tenke godt gjennom hva du vil fokusere på med din neste bærbare. Trenger du de åtte gigabytene med minne, den romslige lagringsplassen, liker opplevelsen den høyoppløste skjermen gir deg, og ønsker alt i en syltynn innpakning, er Aspire S7 en grei pakke.

Firer du derimot på et par av kravene, som skjermoppløsningen og den ekstreme livvidden, kan Asus Zenbook UX302LG være verdt en titt. Det samme kan selvsagt også Apples MacBook Pro Retina 13 - hvor du får markedets beste skjerm og hvassere komponenter for prisen av en halv centimeter ekstra tykkelse. Dessuten har akkurat Lenovo IdeaPad Yoga 2 ankommet kontoret, spekket med tilsvarende komponenter for en langt, langt, hyggeligere pris.

Acer er på riktig vei til tross for enkelte snarveier, og vi er svært spente på hva de leverer oss i fremtiden. Kanskje rister de av seg småfeilene og ta steget helt opp på pallen neste gang?

annonse