Til hovedinnhold

Anmeldelse: L.A. Noire (Ps3)

I L.A. Noire styrer du politimannen Cole Phelps, spilt av Aaron Staton fra Mad Men (Ken Cosgrove). Han er en høyt dekorert krigshelt, som nå skal gjøre stor suksess i LAPD (Los Angeles Police Department). Ære og berømmelse er nemlig viktig for Mr. Phelps. Derfor får vi bli med på en karriere som øyensynlig bare peker én vei. Vi begynner som uniformert politi, men stiger i gradene gjennom en rekke ulike avdelinger. Da får man også oppleve ulike type saker, men fellesnevneren er som regel at noen har måttet bøte med livet.

Logikken brister

Jeg liker hva L.A. Noire forsøker å være. Det er et politidrama med en historie som stikker dypt, et drama der kløkt og dialog er viktigere enn å fyre rundt seg med pistolen. Likevel makter ikke spillet å nå helt til topps, og det er flere grunner til akkurat det. Logiske brister og følelsen av at det du gjør ikke har så sterke ringvirkninger som ønskelig er blant disse.

Ypperlige dialoger

Det er helt greit at L.A. Noire styres av en sterk narrativ, kanskje det må være slik om et spill som dette skal fungere. Likevel sitter jeg med følelsen av at totalopplevelsen blir noe amputert av overstyring fra utviklerne. Historien spiller til tider deg mer enn du spiller den, og det hele blir en smule ensrettet og forutsigbart. Jeg vil ha mer av det samme i fremtiden, men det er ingen tvil om at Rockstar og eventuelt Team Bondi har litt å jobbe med før en mulig oppfølger. For det er ingen tvil, dialogene i dette spillet er noe av det ypperste mediet har gitt oss, noensinne!

L.A. Noire kommer i salg på Xbox 360 og PlayStation 3 (testet) fredag 20. mai.

Dom PlayStation 3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av L.A.Noire på Gamer.no

annonse