Test

Sony KDL-40EX720

Sony KDL-40EX720

3D-TV-er kom for fullt på markedet i 2010. Ulempen var at prisen på skjermene var stive, da teknologien i all hovedsak var forbeholdt toppmodellene til de forskjellige produsentene.

Vi har testet både Panasonics nye 3D-plasma og Samsungs designbombe, og begge har imponert med knakende god bildekvalitet – spesielt på 3D. Prislappen for disse derimot, den er fortsatt for høy for mange

Nå har vi testet Sonys nye KDL-40EX720. Her får du en 3D-TV på 40 tommer til under åtte tusen kroner og for pengene får du en god TV til både 2D og 3D.

Design

Sonys nye EX720 har en ren og enkel design, der de sorte plastrammene på sidene, samt toppen, glir sømløst over til selve skjermen. Den nedre delen er også laget av plast, men imiterer børstet aluminium, og tilføyer litt mer snert til designen.

Foten som medfølger er helt enkel den også, utformet som en firkant med samme type plastikkutførelse som TV-en forøvrig. Med denne foten har du mulighet til å vri skjermen noen grader til begge sider. Vi syns foten gjerne kunne vært litt mer stabil, for skjermen oppleves som vinglete når vi vrir på den.

Ny Home-meny.

Ny meny

Sony har lenge brukt "Playstation-menyen" på flatskjermene sine, men årets Home-meny er litt annerledes. Trykker du på Home-knappen kan du fortsatt bla deg frem og tilbake mellom de forskjellige ikonene, men valgene under hvert enkelt ikon kommer nå opp på høyre side, mens programmet du ser på vises på den venstre siden.

Menyer der du justerer blant annet bilde er fortsatt den samme.

Menyen for å justere innstillinger av for eksempel bilde og lyd, er den samme som på tidligere modeller, og er helt enkel uten ikoner, med hvit skrift på sort bakgrunn.

En annen funksjon som er ny på årets modell er muligheten for å ta opp programmer eller filmer direkte via skjermen. Det eneste du trenger er en ekstern harddisk som kobles til med en USB-kabel, pluss programkort med godkjent kortleser fra din TV-distributør, som settes inn i selve skjermen. Dermed trenger du ikke en PVR-dekoder og en ekstra fjernkontroll for å ta opp programmene du ser på.

Philips fjernkontroll øverst, kontrollen til EX720 nederst.

Stor fjernkontroll

Fjernkontrollen som følger med EX720 er langt i fra noen sylfide. Fysisk er den blant de største kontrollene vi har prøvd, rektangulært utformet med mange knapper på toppen. Kontrollen responderer raskt når du trykker på den, men vi syns antall knapper blir for mange og burde vært redusert. Under finner vi en enslig Av/På-knapp, som jo er praktisk med tanke på at du slipper å leite etter den når du skal slå av TV-en for kvelden.

Av og På-knapp bak på kontrollen.