TestApacer AH552 USB 3.0 32 GB

Minnepinner har blitt mye raskere

Spørsmålet er bare om det er bra nok, vi tester vår første USB 3.0-minnepinne.

Introduksjon og bruk

For mer enn 15 år siden kom USB-standarden på markedet. Den lille firkantede kontakten vi nå tar for gitt, revolusjonerte kabelsalaten bak de fleste maskiner. Med tiden har den erstattet eller tilbyr et alternativ til alle de tilkoblingene du benytter på maskinen din.

Når USB først kom på markedet lot den deg overføre enten 0,18 MB data hvert sekund, eller 1,5 MB/s avhengig av båndbreddetype. Ved tusenårsskiftet kom versjon 2.0, som gjordet det i praksis mulig å bruke standarden til overføring av data mellom maskinen og for eksempel en minnepinne. Den teoretisk maksimale hastigheten lå på 60 MB/s, men i praksis var det snakk om rundt 35 MB/s.

Det er ikke spesielt godt på dagens marked, og redningen skal tilsynelatende komme i form av USB 3.0. Her ligger den teoretiske hastigheten mer enn ti ganger høyere enn hos forgjengeren, nærmere bestemt 625 MB/s. Det skal derfor bli spennende når vi nå tester vår første minnepinne som følger USB 3.0-standarden.

Det er Apacer AH552, med en lagringsplass på hele 32 GB, som nå står klar for testing her hos oss. Enheten er basert på USB 3.0, men Apacer er beskjedne når det gjelder lovnadene om ytelsen. Henholsvis 110 MB/s for lesing og 70 MB/s for skriving er tallene vi blir lovet.

Følg med videre, så tar vi en nærmere kikk.

Takk til Apacer som sendte pinnen til test.

Spesifikasjoner

  • Tilkobling: USB 2.0 og 3.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes også med 64 GB)
  • Skrivehastighet: 70 MB/s
  • Lesehastighet: 110 MB/s
  • Vekt: Ikke oppgitt
  • Størrelse (LxBxH mm): 73,25 x 19,75 x 9

Minnepinnen leveres uten noen former for tilbehør.

Design

Apacer AH552 har etter vår mening en helt ypperlig form. Størrelsen er helt normal, i den forstand at det ikke er snakk om en veldig liten eller veldig stor minnepinne. Den bærer en normal profil, som gjør at bredden og tykkelsen er hakket større enn selve kontakten. Lengden er på 7 cm, og i enden har du mulighet til å feste et nøkkelbånd.

Ellers er minnepinnen pulverlakkert blått, og har et lite deksel du må ta av for å gjøre selve kontakten synlig.

I bruk

I bruk opplever vi ingen lurerier. Minnepinnen er hverken spesielt tykk eller bred, så den lager ikke krøll blant nærliggende USB-kontakter når du kobler den til maskinen. Det er ikke direkte implementert noen krypteringsløsinger eller annet som eventuelt kunne ha bydd på utfordringer i bruk.

Minnepinnen fungerer naturlig nok akkurat slik den skal, du kobler den til maskinen og den vises som et lagringsmedium du kan leke fritt med.

Bli med over på neste side, så sjekker vi ytelsen på denne nye generasjonen minnepinner.