Tek.no

Test

Her er ukens app-anbefalinger

Vi har plukket ut apper til Android, Windows Phone og iPhone.

Shutterstock
16 Nov 2014 06:00

Monzo

Vi i Tek-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder «søppel» plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna.

Her er ukens app-anbefalinger:

Digitalt limkliss

Før Internett kom, hadde vi ikke så mye å fylle fritida med. Bodde du langt fra Sverige, var det kun en kanal på tv, og to på radio – begge fra statskanalen. Men det var offisielt forbudt å kjede seg!

Den gang regnet det minst like ofte som nå, så da var det å velge mellom pingpong (nei, da Pong kom, fikk jeg ikke lov til å kjøpe det), turer til biblioteket og klissete modellbygging. Derfor ble det uforholdsmessig mye modellbygging og ditto sammenlimte fingrer, lepper og øyelokk. Litt lim havnet vel på modellene også, hva vet jeg. Monzo har nå sluppet en app med over 30 virtuelle Revell-modellbyggesett av alt fra biler og motorsykler til dinosaurer, fly og lokomotiver. Du kan snurre på objektene, zoome ved å klype i dem, panorere ved hjelp av to fingre og bra fram og tilbake i instruksjonsboka som følger med. Delene befinner seg på et samlebånd til venstre i bildet. Når du bygger, vil en skygge dukke opp og vise deg om du er i nærheten av der biten skal passe i byggesettet, og så slipper du den. Da smetter den på plass. Når du har bygget den, har du muligheten til å male den og sette på klistremerker.

Pent, men dyrt

Modellene blir kjempefine, men de mest avanserte koster også en del penger. Noen av de største modellene koster oppimot hundrelappen. I tillegg er det maling og klistremerker for noen tiere til. Den medfølgende supermarked-musikken er nok ment å skulle øke betalingsviljen. Når du har prøvd å bygge den første bilen gratis, får du kanskje heller lyst til å kjøpe et ekte byggesett i stedet for å betale for et virtuelt et.

Den største fordelen med det virtuelle byggesettet er at instruksjonboka er lett tilgjengelig, og aldri limt sammen akkurat der den ikke burde vært det. Hver gang! Den største ulempen er man går glipp av det morsomste med modellbygging: Å søle lim på din lillesøsters dukker, slik at de uheldigvis sitter bom fast på hverandre i unevnelige stillinger.

Monzo

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Les om flere apper på neste side – eller sjekk samlesiden med flere appguider »

Les også