TestDet meste får gjennomgå

Test av alternativ termisk pasta

Maskinen står i deler, og du er totalt tom for den semiflytende væsken.

Introduksjon

Ingen kan påstå at været har vist seg fra sin beste side denne sommeren, spesielt ikke her på Østlandet. Båten står i havna, og ett å ha pløyd igjennom det meste som fantes av filmer på den lokale, halv-shabby, utleiebutikken var det ikke stort mer å finne på enn å tvinne tomler.

I mangel på noe å gjøre en halvkjip sommerkveld, bestemte underskreve seg for å ta en smålig sen vårrengjøring i maskinen. Det ble ryddet opp på harddiskene, alt av deler ble tatt ut og rengjort før det hele skulle settes sammen igjen. Da støtte jeg derimot på et problem. Tuben med termisk pasta var skrapet totalt tom, butikkene var stengt og jeg var semigira på å se Band Of Brothers for n'te gang.

Da slo tanken meg, det må da finnes ett eller annet i huset som kan holde til i morgen? Et eller annet husholdsprodukt som kan lede varmen uten å ta knekken på all elektronikk?

Poleringsmiddel var det første som slo meg, men da jeg lettet etter dette fant jeg en liten plastpose med femteparts pasta. For meg fikk dagen en lykkelig slutt, men spørsmålet om hvilket husholdsprodukt som kunne duge i nødssituasjoner lå fortsatt åpent. Spørsmålet er rett og slett for spennende til å ikke forskes på, og etter å ha innsett at både Mythbusters og Smash Lab neppe ville ta saken (rart?) tok jeg på meg denne høytidelige oppgaven selv.

Bla videre for å se hvordan alt fra ost til glidemiddel får gjennomgå, du vil trolig bli overrasket over resultatene!

Men, først må vi så klart få alt det juridiske av banen:

Vi gjør oppmerksom på at hardware.no ikke tar ansvar for eventuelle ødelagte komponenter og bortfall av garanti som følge av denne artikkelen. Artikkelen er på ingen måte noe vitenskapsprodukt, og testingen er utført over kort tid. Vi garanterer ikke for langetidskonsekvensens av alternativ termisk pasta.