Tek.no

Test

Stortest av 6 bærbare

Vegar Jansen
23 Okt 2009 11:00

Stortest av 6 bærbare

(Artikkelen ble første gang publisert 10. september)
Å velge seg ut en bærbar er vanskelig. Ikke bare har du valget mellom en rekke tilnærmet identiske modeller, du er også nødt til å bestemme deg for størrelse, og der er alt fra små 12-tommere til store beist over 20 er tilgjengelig.
I tillegg har du de alternative minibærbare, og det siste på privatmarkedet er såkalte CULV-modeller (Consumer Ultra-Low Voltage), der det er tatt i bruk strømgjerrige komponenter for ekstra lang batterilevetid. Dette er teknologi som tidligere var forbehold dyre og/eller ultraportable maskiner, men dette har nå funnet veien til privatmarkedet. Denne typen bærbare har et par store fordeler fremfor de mer konvensjonelle typene: lavere vekt og ikke minst bedre batterilevetid. Men disse egenskapene kommer ikke gratis, du ofrer nemlig litt ytelse.
Nok snakk, bare ta meg rett til resultatene >>>

Og selv om noen hovedsaklig bruker PC-en kun til nettsurfing og enkelt skolearbeid, er det andre igjen som også vil bruke datamaskinen for tyngre bildebehandling og videoredigering. Dessuten brukes en moderne PC til langt mer enn bare jobbing, den har en stor rolle i de flestes fritid også. Dataspill er for eksempel en populær fritidssyssel for jenter og gutter i alle aldre, noe som gjør det viktig å ha en relativt god grafikkløsning i PC-en.


I denne testen har vi derfor valgt å konsentrere oss om såkalte ”altmuligmodeller” - det vil si bærbare som skal kunne takle både varierte arbeidsoppgaver og nyere spill. Av størrelse har vi gått for maskiner som er store nok til å jobbe komfortabelt med, men likevel kan bæres med seg når det er nødvendig. Så det er seks konvensjonelle 15,6-tommere (vel, en er 16”) til rundt 7000 kroner som har fått lov til å bryne seg mot hverandre.
Modellene vi har testet er:
Acer Aspire 5739G
Asus PRO61SL
Fujitsu Amilo Pi 3560
HP Pavilion dv6-1233eo
Multicom Compal KHLB2
Toshiba Satellite L500-12E
I testen har vi sett på forskjellige egenskaper som ytelse, batterilevetid, kvalitet og utstyrsnivå.
Neste side, vi ser nærmere på likheter og ulikheter >>>

Les også