Test

Mye for pengene

Mye for pengene

Testresultater

FM-radio, metalldeksler, gode taster, tydelige bokstaver, Edge
Ikke fotolys, ingen linsebeskyttelse.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Vi snakker likevel om en ganske ordinær mobiltelefon uten 3G, men med Edge, for de som vil ha litt raskere dataoverføring enn hva GPRS ellers kan by på.

Det som ikke er så ordinært er skjermen, som har en oppløsning på 240x320 punkter og kan vise 16 millioner farger. Dessuten viser materialvalget at dette ikke er noen typisk 1-kronesmodell. 6300 har chassis i børstet stål. 

Taster

Tastaturet på 6300 er meget bra. Modellen har et standard 4x3-tastatur der knappene er gjort så store som plassen tillater. Responsen i tastene er litt bløt, men ikke så ille at vi plages av det. Tastene er helt flate, og har du grove fingre kan det være vanskelig å kjenne dem fra hverandre.

Navigasjonstastene består av fire små taster rundt en fireveis vippeknapp med kvitteringstast i midten. Kvitteringstasten er sort, mens de små tastene er i klar plast med et liten farget strek i bunnen for å markere om det er knapper til navigering eller samtalebetjening. Knappenes plassering i det sorte glassfeltet som omkranser skjermen bidrar til 6300s eksklusive preg. 

Funksjoner

Funksjonsmessig er det lite å utsette på 6300. Den store og klare skjermen får menyer og programmer til å se bra ut, selv om de ikke gjør annen nytte enn det tilsvarende programmer gjør i tidligere Nokia-modeller. Kameraet tar bilder med 2 megapiksler oppløsning, men det har ikke fotolys eller autofokus. 

Musikkspilleren takler flere standardformat, men ikke OGG eller WMA. Telefonen har FM-radio, men ikke RDS.

Tilgjengelig innbygget minne er på 7,8 MB. Det er slett ikke imponerende, men suppleres av et minnekort (128 MB følger med) som gjør at du like vel kan få med deg musikk og andre filer i telefonen.

Batterikapasiteten er oppgitt til 348 timer i standby, og 3,5 timer taletid. Her imponerer standbytiden mer enn taletiden, selv om begge deler kan karakteriseres som godkjent. 

Menyer

Menyene i 6300 er velkjente for alle som har brukt en Series40-mobil (og det har faktisk de aller fleste). Brukergrensesnittet har vært gjennom en ny revisjon, og minner stadig mer om det vi ser på smartmobilene med Series60. Med ”aktiv ventemodus” kan du sjekke meldinger og avtaler med et blikk på skjermen.

En annen endring på Nokia 6300 er bokstavstørrelsen. Synes du bokstavene normalt blir i minste laget kan du nå glede deg over at de er større og mer lettleste. Dessverre kan du fremdeles ikke endre tekststørrelsen selv.

Spillene i telefonen er velkjente Snake, i tillegg til Soduko og Soccer 3D. De fungerer greit, men er ikke av de mest vanedannende. Du kan selvsagt også laste ned andre spill til mobiltelefonen.

6300 har blåtann, og støtte for overføring av stereolyd (A2DP). Telefonen har dessuten fått 2,5mm hodetelefonutgang, og med en adapter til drøye 50-lappen kan du bruke standard hodetelefoner.

Totalt sett er Noia 6300 en designmobil til lav pris og med funksjonalitet som tåler sammenlikning med mange langt dyrere modeller.