Tek.no

Test Zagg Limitless Keyboard

For 600 kroner kan du gjøre både mobilen og nettbrettet et par hakk bedre

Smart tastatur fungerer med både Android, Windows og iOS.

Kurt Lekanger
Kurt Lekanger
21 Juni 2016 06:00

Små tastaturer til nettbrett og mobiltelefoner finnes det utrolig mange av, og vi har også nylig gjennomført en samletest av sammenleggbare tastaturer.

Zagg Limitless er verken sammenleggbart eller spesielt lite. Men det har noen smarte funksjoner, som at det kan kobles til tre ulike enheter – både Android, iOS og Windows.

Du veksler mellom tre tilkoblede enheter med Bluetooth-knappene merket 1, 2 og 3.
Kurt Lekanger

Full størrelse

Tastaturet er i full størrelse, med store Enter- og Shift-taster. Tastene er gode å skrive på, og på grunn av størrelsen bommer du ikke like lett på tastene her som du gjør på mange av de minste Bluetooth-tastaturene. Du slipper den tilvenningstiden som gjerne må til for å klare å skrive fort på et lite tastatur.

I bakkant av tastaturet er det et langt spor som går i nesten hele bredden til tastaturet, hvor du kan plassere mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Sporet er såpass bredt at du får plass til et nettbrett plassert vertikalt samtidig med en mobiltelefon. Med nettbrettet horisontalt får du imidlertid kun plass til nettbrettet.

Tastaturet er i full størrelse, og er godt å skrive på.
Kurt Lekanger

Kjapt bytte mellom enhetene

Det å koble sammen tastaturet med en telefon eller et nettbrett krever et ekstra trinn sammenlignet med de fleste andre tastaturer. Du starter med å holde inne én av de tre tastene med Bluetooth-symbol i tre sekunder. Tastene er merket med 1, 2 og 3. Deretter må du velge hva slags operativsystem enheten du parer benytter, slik at tastaturet vet hvilke tastatursnarveier og OS-spesifikke funksjoner den skal bruke til hver enhet. Til slutt velger du tastaturet under Bluetooth-innstillingene til telefonen eller nettbrettet.

Hvis du vil pare flere enheter, repeterer du bare prosessen én gang til – med en annen av de tre Bluetooth-tastene. Når alle enhetene dine er paret, kan du raskt veksle mellom dem ved å trykke en av de tre Bluetooth-tastene.

Tastaturet har snarveier for blant annet å gå til startskjerm, vise åpne apper, søke, samt for styring av musikkavspilling. Du kan også trykke fn- og ctrl-tastene samtidig for å se batteristatus. En lysdiode vil da blinke grønt tre ganger for å indikere at batteriet er fullt, tre ganger gult om det er halvfullt, eller tre ganger rødt for å vise at det er på tide å lade batteriet. Tastaturet går automatisk i dvalemodus om du ikke har brukt det på 20 minutter.

Ladekontakten er en vanlig Micro-USB-kontakt.
Kurt Lekanger

Batteriet lades for øvrig via en kontakt på baksiden. Zagg oppgir at batteriet skal vare i inntil ett år (!) før du må lade det, om du bruker tastaturet i snitt én time om dagen. Akkurat det har vi naturlig nok ikke fått testet i løpet av den korte tiden vi har brukt det.

Zagg Limitless Keyboard.
Kurt Lekanger

Godt å skrive på

Etter å ha brukt Zagg Limitless noen dager, sitter vi igjen med et godt inntrykk. Tastaturet er godt å skrive på, og vi liker hvor raskt og enkelt det er å bytte mellom de tilkoblede enhetene.

Dette er imidlertid et ganske stort tastatur, og dermed ikke like kjekt å ha med seg rundtomkring som noen av de sammenleggbare tastaturene vi har testet tidligere.

Alt i alt synes vi du får mye for pengene. Og om batteritiden på ett år stemmer, er det ganske imponerende.

Er du ute etter gode alternativer, bør du ta en kikk på vår test av sammenleggbare tastaturer: Disse tastaturene gjør mobilen til en PC »

Zagg Limitless Keyboard
8
Meget bra

Zagg Limitless Keyboard

sitat"Zagg Limitless er et godt tastatur for deg som har flere mobile dingser"
 • Krysse av
  Kan kobles til tre enheter
 • Krysse av
  Fungerer med Android, iOS og Windows
 • Krysse av
  Full bredde på tastaturet
 • Krysse av
  Godt å skrive på
 • Krysse av
  Praktisk spor til mobil og nettbrett
 • Krysse av
  Ett års batteritid
 • Bytt
  Litt tungvint paringsprosess
 • Bytt
  Noen vil kanskje synes det er litt stort
Les også
Corsairs geniale produkt lar deg bruke tastaturet og musen fra sofakroken
Les også
Sammenbrettbare tastaturer: Et sammenleggbart tastatur gjør mobilen til en arbeidsstasjon
Les også
LG forbedrer rulletastaturet sitt
annonse

Les også