Tek.no

Test

Her er ukens anbefalte apper

Shutterstock
24 Apr 2016 07:00

Stop Motion Studio

Bli en Ivo!

Går du med en animasjonsfilm i magen, kan det umulig være sunt. Få den ut!

De fleste av oss synes det er vel lenge siden Flåklypa Grand Prix, at alt var bedre før, og at ny filmer stort sett bør ta seg en bolle. Bortsett fra «Frost», for var ikke den nærmest norsk? Animasjon og Norge er liksom to sider av samme sak. Og ingen er så animerte som nordmenn på tur.

Nå er det på tide å gjøre noe med saken. Ivo Caprinos teknikker var jo fremragende, men så mye tid er det vel ingen som har til overs. Dette er et prosjekt man skal gjøre med barna, og bikker det to timer, går kvalitetstiden over i raserianfall og gråting. For ikke å snakke om hvordan barna reagerer.

Når du starter appen Stop Motion Studio, får du sjansen til å se en introvideo. Desperat plystring over akustisk gitarplunking og en stemme som insisterer på at dette er enkelt, skal inspirere til rask igangsetting. Så havner du i menyens bibliotek, der prosjekter startes og lagres. Et enkelt prosjekt med bokstaver på ark viser hvor man kan begynne. Vil du starte med et tema, koster det noen kroner, det samme gjør lydeffekter, grønnskjerm, filmeffekter osv, men du kan kjøpe alle effektene i en pakke for noen tiere. Når du tar bildene til stop motion-filmen, kan du ta dem med smarttelefonen, eller, hvis du bruker iPhone-versjonen, eventuelt med en annen iPad eller iPhone med en egen app. Helst på stativ. Så tar du mange bilder med små endringer. (Helt like, og det blir kjedelig.) Så legger du på eventuelle effekter. Deretter velger du en avspillingshastighet og spiller av filmen. Når du er fornøyd, kan du eksportere filmen til kamerarullen, Dropbox, YouTube, Instagram, Facebook osv.

Orker du ikke lage noe selv, eller har gitt opp etter 40 bilder, kan du trykke på galleribildet for å se opplæringsvideoer eller sjekke ut de fantastiske filmene andre har klart å lage i appen - for å inspireres. Eller irriteres. Er de laget av like deler fritid og tålmodighet, tro? Tips: De 40 bildene dine kan bli en langfilm hvis du velger å spille dem i loop!

Stop Motion Studio

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »