Tek.no

Test Motorola Moto X Play

Gir brukeropplevelse på linje med svindyre topptelefoner

Hva er det egentlig Motorola gjør for å få så raske menyer?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
17 Des 2015 06:00

Førsteinntrykk

De siste årene har Motorolas historie i Norge vært en smule humpete. Selskapet kom tilbake etter et opphold, før de nærmest sporløst forsvant igjen da de på ny trakk seg ut av Europa. Etter å ha skiftet hender fra Google til Lenovo er de nå tilbake igjen, og denne gangen er det Moto X Play vi skal se nærmere på.

Telefonen legger seg i et svært interessant område med en middels høy pris på rundt 3000 kroner, og spesifikasjoner som tidvis minner om det vi får i dyrere telefoner.

Tåler en regnskur

Verdt å få med er det også at Motorola har satt inn Moto X Play med et stoff som skal sikre elektronikken mot fukt. Telefonen er ikke vanntett i den tradisjonelle forstanden, så her finner du ikke pakninger og luker. Det er heller ikke tilrådelig å holde telefonen under vann, men skulle uhellet være ute er det ganske stor sjanse for at Moto X Play overlever.

Telefonen er nokså enkel i designen. Forsiden på vårt testprodukt har en hvit ramme rundt den 5,5 tommer store skjermen. Det har ikke blitt plass til logoer eller så mye annet krimskrams i denne rammen. Skjermkantene er avrundet ut mot rammen, en effekt som vanligvis omtales som 2,5D-glass. En kraftig sølvlakkert plastramme avbrytes av et ruglete hvitt bakdeksel.

På midten av baksiden ser vi den eneste synlige merkingen Motorola har lagt til på utsiden av telefonen, nemlig en stor M for Motorola i et sølvfarget felt der også kameraet og fotolyset bor.

Det viktige bor på innsiden

Moto X Play gir oss ikke så altfor mye å ta tak i på designfronten, altså. Men så har også Motorola skaffet seg et rykte for å lage enkle og solide Android-telefoner de siste årene. Det er spesielt de enda rimeligere Moto G-modellene som har vist hvor god en tilsynelatende enkel telefon kan være.

Og førsteinntrykket også her er godt. Skjermen er en IPS-variant med god fargegjengivelse. Den har full-HD-oppløsning og er skarp og fin. I noen tilfeller legger vi merke til at den lekker litt lys når den skal vise svarte områder, men alt i alt synes vi fortsatt kvaliteten er godt og vel godkjent. Den er dessuten forholdsvis lyssterk og kontrasten oppleves som god.

Bakdekselet er i plast og kan tas av, men det skjuler seg lite av interesse under det. I stedet settes minnekort og SIM inn i en luke på toppen av telefonen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nesten ren Android

Slik ser hjemmeskjermen og appmenyen på Moto X Play ut. Det er generelt lite fiksfakseri her, og alt ligger veldig nærme en ren Android-opplevelse.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Her er det en forholdsvis ren utgave av Android som kjører på skjermen. Igjen er dette en tendens Motorola har lagt seg til de senere år, etter å ha kjørt sine egne menyvarianter oppå Android i mange modeller, deriblant Razr-variantene som ble sluppet for noen år siden.

Versjonen som kjører på vårt testprodukt er 5.1.1 Lollipop, men det er ventet at telefonen vil bli oppdatert til Android 6.0 Marshmallow i løpet av kort tid.

Rent grafisk er ikke forskjellen på nyeste og forrige generasjon Android så store, så menyene ser fortsatt nye og friske ut. Vi noterer oss at flyten i dem er meget god. Der vi innimellom kan støte på småpauser eller bittelitt treg respons selv på noen av de heftigste toppmodellene, skal det godt gjøres å fremprovosere noe liknende her. Det er meget bra tatt i betraktning ytelsesforskjellen som ligger i maskinvaren under.

En annen ting vi liker veldig godt med Moto X Play er at den kommer med relativt få unyttige tillegg i menyene. Her finner vi to av Motorolas egne apper, ved siden av Facebook og Facebook Messenger. Microsoft ser dessuten ut til å ha sneket med OneDrive-appen. For deg som ikke ser nytten i Facebook eller skylagring hos Microsoft kan disse fjernes helt.

Motorola Moto X Play 16GB
9
Imponerende

Motorola Moto X Play 16GB

sitat"Telefonen koster 3000 kroner, men brukeropplevelsen er på linje med langt dyrere produkter"
 • Krysse av
  Lynrask brukeropplevelse
 • Krysse av
  Få bugs
 • Krysse av
  Støtter minnekort
 • Krysse av
  Relativt lav pris
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Bytt
  Motorolas egne apper er dårlige
 • Bytt
  Litt anonym design

Les også