Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestWithings Activité Pop

Et helt annerledes aktivitetsarmbånd

Når smarte dingser kler seg ut som helt vanlige armbåndsur.

Vegar Jansen, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Smartklokkene tar over. Det mener iallfall samtlige elektronikkprodusenter. Så langt har ikke kundene vært enige. Det gjenstår å se om Apple-fansen står i kø for Apple Watch som dukker opp nærmere sommeren. Mer eller mindre beint ut av ingen steder kommer det lille franske selskapet Withings, med oppunder 30 ansatte og noe så sjeldent som en unik løsning.

Dingsen vi har fått inn til test heter Withings Activité Pop. Ved første øyekast er den et helt vanlig armbåndsur. Den er faktisk nesten litt liten til armbåndsur å være, Men, vent litt. Hva gjør den viseren der? En halv centimeter ned og til høyre for det vanlige viserfestet sitter enda en viser, som tilsynelatende går fra 0 til 100. Den går imidlertid ikke helt rundt, så noe slags kronometer av det ordinære slaget er det ikke.

Smart teknologi i forkledning

Enkelhet er virkelig stikkordet for Activité Pop. Åtte måneder batteritid med et helt vanlig flatt batteri du får kjøpt i dagligvarehandelen. Reimene klipser du enkelt av med bryteren som er bygget inn. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Activité Pop er rett og slett teknologi i forkledning. På innsiden skjuler det seg sensorer og en liten radio som kommuniserer med mobiltelefonen din over Bluetooth Low Energy-standarden.

Den ekstra viseren viser hvor mange skritt du har gått. Visningen er en prosentangivelse med utgangspunkt i dine egne mål for dagen. Å stille på dette målet ser foreløpig ikke ut til å være mulig, selv om ordbruk og design i appen legger opp til det. Dermed står målet fast på 10 000 daglige skritt. Går du lenger enn dette hver dag vil du altså makse måleren på klokka, selv om appen fortsatt vil vise hvor mange skritt du har gått. Vi får opplyst fra Withings' PR-representant at dette er noe som sannsynligvis blir løst i neste utgave av programvaren som hører til.

Activité Pop er altså foreløpig ikke så nyttig for presis måling av dagsmål dersom du går veldig langt. Samtidig er det sannsynligvis ikke akkurat deg som går kjempelangt uansett Activité Pop først og fremst er rettet mot. Ulike måter å skru opp motivasjon ved hjelp av sensorer virker å være ryggraden i mange av Withings' produkter.

Imponerende motivator

Som motivasjonsbooster er Activité Pop noe av det mer imponerende en sofapotet som undertegnede har vært borti. På overflaten er klokken den rake motsetning av både treningsklokker og aktivitetsarmbånd. Det vanlige markedet for smarte armbånd for trening og livsstil preges av blinkende lys, pulssensorer, stadig flere smartfunksjoner – og gjerne apper, fargeskjerm og null batteritid.

Les samletesten av smarte klokker med skjermer, apper og et utvalg rare ladere her.

Personlig har jeg alltid hatt en forkjærlighet for knapper og blinkende lys. Men i dette tilfellet her ser Withings ut til å ha oversatt uttrykket «less is more» direkte til et meget velfungerende produkt.

Det kompakte uret plasserer seg omtrent midtveis mellom klassiske herre- og dameur i størrelse og design. Klokken veier 38 gram med gummireimen som følger med.

Den er svært behagelig å ha på, og du merker knapt at den er der. En annen ting som bidrar til at du knapt merker at Activité Pop jobber for deg, er at den har tilnærmet evig batteritid. I hvert fall i denne sammenhengen. Hvor mange andre dingser av denne typen, med tilsvarende funksjonalitet, kan skilte med åtte måneders batteritid?

Appen synkroniseres mot en nettjeneste, og innholdet er tilgjengelig på tvers av alle plattformer. Klokka virker foreløpig kun med iOS, men Android-støtte er på vei. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det følger ikke engang med en håpløst irriterende lader i esken fra Withings. Klokken benytter seg av helt ordinære CR2025-batterier som du kan plukke med deg i butikken for 10-20 kroner stykket. Withings har inkludert et verktøy for å åpne klokka, men det er i praksis bare et vanlig lite flatt skrujern. Igjen en forholdsvis enkelt tilgjengelig dings, og med månedsvis mellom hvert batteribytte kommer klokken uansett til å være i drift mesteparten av tiden, selv om det skulle gå et par dager før du får byttet batteri.

Funksjonsrik app

Foreløpig er Activité Pop kun mulig å bruke sammen med iOS-produkter. I slutten av februar blir støtte for klokken lagt inn i Android-appen fra samme selskap. Appen støtter en rekke ulike produkter fra Withings, og er tilgjengelig for Android allerede i dag, men aktivitetsklokka er ikke å finne i listen over støttede enheter. Den vil imidlertid hente dataene som iOS-appen har hentet inn til brukerkontoen din hos Withings.

Appen gir deg informasjon om skrittene du har gått, og søvnmønsteret ditt. Du kan måle puls ved hjelp av kameraet på baksiden av telefonen, eller du kan koble til blodtrykksmålere og annet tilbehør som får med seg slike detaljer. Til og med vekt og luftkvalitet kan registeres mer eller mindre automatisk, om du kobler til riktig tilbehør fra Withings-utvalget.

Mot innen utgangen av mars lover Withings også at klokken automatisk skal detektere svømming og svømmetak.

Appen gir deg aktivitetsmerker underveis. Disse kan deles på sosiale medier. Appen begynner dessuten svært tidlig. Allerede de første par dagene vil du gjøres oppmerksom på at du har passert ulike milepæler, uansett hvor kort du faktisk har beveget deg. Appen holder styr på de mest aktive dagene dine, og fremgangen underveis.

Ellers er det et par praktiske funksjoner her også. Stiller du inn alarmen i appen vil klokken vibrere til du har gått over i vertikal modus om morgenen. Et par tapp på uret skal gi deg kjapp visning av alarmtidspunktet, men denne funksjonen får vi ikke alltid til å virke.

Appen vil også automatisk stille om klokken når du bytter tidssone.

Du glemmer at du har den på deg

Jeg tror muligens det er første gang vi konkluderer slik, men noe av det mest positive med Activité Pop er at du glemmer at du har den på deg. Den er et helt vanlig armbåndsur gjennom mesteparten av dagen. Men underveis i dagen får du også et hint om du har beveget deg nok hver gang du sjekker hva klokken er.

Activité Pop blir tilgjengelig i tre ulike farger, og vil koste 149 euro, eller 149 dollar, uten at forskjellen er særlig stor med dagens valutakurser. Foto: Withings

Er du en sofagris som undertegnede, og jakter på noe helt enkelt som kan motivere uten å mase, kan Activité Pop være midt i blinken. Er du godt trent trenger du sannsynligvis ikke motivasjon av typen som denne klokka kan gi uansett. Den største ulempen vi kommer på med Activité Pop er prisen. Den koster 150 dollar, og etter avgifter, tollgebyr og frakt lander du nok lett på rundt 1600 kroner i utlegg. For den prisen får du klokker som gjør langt mer, men ingen av dem gjør jobben de er satt til på en like vellykket måte som akkurat denne.

Frister det med flere funksjoner? Hils på Activité Pops rake motsetning, Samsung Gear S.

Withings Activité Pop
9
Imponerende

Withings Activité Pop

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Åtte måneder batteritid
 • +
  Behagelig å ha på
 • +
  Ser ut som en helt vanlig klokke
 • +
  Enkelt å bytte reim
 • +
  Omfattende økosystem av tilbehør rundt
 • +
  Aktivitetsviseren motiverer
 • +
  Gjennomført konsept uten store mangler

Ting å tenke på

 • Kanskje litt i dyreste laget, men lar seg vanskelig sammenlikne
annonse