Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSennheiser PXC550

Nå begynner det virkelig å bli krig blant støydempende hodetelefoner

Kan Sennheiser ta over for Sony og Bose?

I flere år har Bose vært den dominerende produsenten på markedet når det gjelder hodetelefoner med aktiv støydemping. Siste skrik fra produsenten er QuietComfort 35 – de første klokkene fra selskapet som er trådløse.

Den siste tiden har dog flere produsenter startet å lage utfordrere til nettopp Bose – og markedet for støydempede klokker. Sony viste for litt siden at de mestrer dette med sine flunkende nye MDR-1000X-modell.

Klokkene er dråpeformet.

Nå har vi fått inn Sennheiser PXC 550 til vår testlabb – nok en ny utfordrer som tar mål av seg om å overta tronen som det beste trådløse hodesettet med aktiv støydemping.

Skiller seg fra sine brødre

Sennheiser er ikke ukjent med å lage trådløse hodetelefoner, hvor de fra før har klokker i både både Momentum- og Urbanite-serien som kan gi deg lyd uten en tråd. Utseendemessig skiller dog PXC 550 seg ganske mye fra disse to.

Det første som skiller de nye hodetelefonene er utformingen av selve klokkene, som er en slags dråpeform, hvor den smaleste delen peker nedover. Denne løsningen er kanskje ikke like tøff å se på som konkurrentene fra Bose og Sony, men likevel ikke direkte kjedelig heller.

Utseende er helt innafor i vår bok.

Videre har Sennheiser klart å holde vekten lav på PXC 550, hvor mye av designen er laget i hardplast. Denne plasten har dog en overflate som gjør at klokkene ikke føles billige ut, og samtidig finner vi noen velplasserte aluminiums-detaljer som øker kvalitetsfølelsen.

Bøylen er komfortabel.

Bedre komfort enn utseende

Utseende til PXC 550 er altså helt greit – det samme kan vi ikke si om komforten – den er bedre. Som vi tidligere har nevnt så er vekten ganske lav på disse klokkene, og dette kombinert med god polstring gir deg timer med bruk uten ubehag.

Selve klokkene har puter som er i mykt skinn, og er minst like komfortable som sine konkurrenter. Samtidig har også bøylen godt med polstring, og virker ikke klemmende på hodet over tid.

Med andre ord er disse nye klokkene fra Sennheiser fullt på høyde med sine konkurrenter når det kommer til komfort.

I tillegg må vi legge til at PXC 550 har meget god batteritid, oppgitt til hele 30 timer, hvilket er hele ti timer mer enn sine argeste konkurrenter.

Hendig av- og på-knapp

Du må vri klokken for å slå av hodesettet.

Sennheisers nye hodetelefon er enkel å bruke – når du har lært deg å slå de av. De har nemlig ikke en vanlig av- og på-knapp.

I stedet har Sennheiser valgt å sette bryteren i overgangen mellom klokkene og bøylen, og for å bruke den må du dreie klokkene 90 grader. Vi skal ærlig innrømme at vi måtte ta en kikk i bruksanvisningen før vi fant ut av dette, men etter å ha brukt funksjonen over tid må vi at den er hendig og smart.

Foruten denne finurlige løsningen er det ikke mange overraskelser på PXC 550. På høyre klokke kan du styre graden av støykansellering, samt trykke deg igjennom et par forhåndsdefinerte lydprofiler.

Samtidig kan du også endre volumet, pause musikken eller skifte sang ved å stryke på overflaten av den ene klokken. Denne navigasjonen er ikke blant de beste vi har testet, hvor det som oftest ender opp med pausing av musikken selv om vi prøver å for eksempel øke volumet.

Appen er enkelt og grei i bruk.

Hendig app

Å pare opp klokkene til en mobil eller PC er ikke noe stort problem, og samtidig er den en stemme i klokkene som forteller deg hvilken enhet du er koblet til. Den samme stemmen gir deg også annen informasjon, slik som lydprofil eller om du skrur av hodetelefonene.

På selve klokkene har du en equalizer-knapp som lar deg velge mellom fire ulike forhåndsmoduser. Her vil vi anbefale deg å bruke det nøytrale alternativet. Hvis du ikke liker noen av modusene så har du enda et alternativ.

Sennheiser har nemlig laget en app, CapTune, som lar deg endre på lydbildet til klokkene. Her kan du enten velge å justere de ulike toneleiene selv, ellers så kan du kjøre igjennom en A/B-testing som syr sammen et alternativ ettersom hva du velger.

I tillegg lar denne appen deg justere hvor kraftig støydempingen skal være, i tillegg til å vise annen informasjon som for eksempel hvor mye batteri du har igjen.

Lydkvaliteten

Under vår testperiode så valgte vi altså å kjøre på med en helt nøytral lydprofil, og PXC 550 låter ganske så bra. Lydbildet er luftig nok til at du kan høre på de aller fleste musikksjangere, men vi kan ikke si at klokkene gir oss den samme må ha-følelse slik Sony sine MDR-1000X gjør.

Bassen er kraftig og behersket, men vi syns ikke mellomtonen er så engasjerende som vi kunne ønske oss. Om vi sammenligner raskt med MDR-1000X, som vi synes gir bedre lyd enn Bose QC-35, er ikke stemmene like potente og kraftfulle. Dog er klarheten og intensiteten i de høye tonene minst like god på PXC 550.

Disse klokkene kan brukes med både blåtann og kabel, og bruker du dem trådløst så mister klokkene en del nivå på volumet. De spiller med andre ord ikke like høyt som sine konkurrenter.

Når det kommer til støydemping så er den langt bedre enn familiemedlemmet fra Momentum, men ikke på samme nivå som Bose eller Sony. Du kan justere hvor mye støy klokkene skal filtrere ut, og i miljøer med mye konstant støy klarer klokkene greit å filtrere ut mye av problemene. Men når vi sitter på kontoret så er ikke PXC 550 like effektiv som sine konkurrenter til å eliminere stemmer og uventet støy.

Oppsummering

Bose begynner etter hvert å få en rekke rivaler som også er trådløse og har aktiv støydemping. Sennheiser gjør et godt forsøk med sin nye PXC 550-modell, som er fullt på høyde med sine rivaler Bose QuietComfort 35 og Sony MDR-1000X på en rekke områder – men som på andre faller litt bakpå.

Utseendemessig skiller det nye hodesettet seg ut med dråpeformede klokker. Utenom dette er de ganske nøytrale når det kommer til utseende. Riktignok har plasten en god overflate, samt at du finner en rekke aluminiums-detaljer rundt forbi. Likevel vil holder vi en knapp på Sonys MDR-1000X-modell når det kommer til utseende.

PXC 550 enkle å bruke, selv om berøringsknappene på siden av klokkene ikke alltid er like enkle å få til å respondere slik du ønsker. Utenom dette så har Sennheiser laget en finurlig av- og på-knapp hvor du vrir klokkene 90 grader for å slå dem av. En funksjon vi har fått sansen for etter litt tilvenning.

Vi kan trygt anbefale deg Sennheiser PXC 550.

Sammen med hodetelefonene lønner det seg å laste ned selskapets app om du ønsker å holde oversikt over alt fra innstillinger, batteritid og hvor aggressivt den aktive støydempingen er stilt inn. Og batteritiden er blant PXC 550 sine store styrker. Her får du nemlig hele 30 timer med bruk mellom hver oppladning. Det er rundt ti timer bedre hva du får med konkurrentene fra Bose og Sony.

Når det kommer til lyden så slekter PXC 550 på mange av sine søsken i Sennheiser-familien. Lydbildet er luftig og god detaljert, med en bass som er potent og presis. Dog syns vi mellomtonen blir noe passiv og uengasjerende, mens diskanten er helt upåklagelig. Det skal sies at PXC 550 på ingen måte gjør seg bort mot sine konkurrenter, men sammenlignet med Sony MDR-1000X blir lydbildet litt «kjedelig».

Klokkene kan brukes med både kabel og trådløst, men det er altså først og fremst via blåtann at du ønsker å bruke disse. Det eneste problemet er at lydnivået er ganske lavt når du overfører musikken trådløst. Her kunne vi ønsket oss litt mer trøkk.

Alt i alt er Sennheiser PXC 550 et gjennomført produkt, og det er kun småting som skiller denne fra sine konkurrenter i negativ forstand. Likevel er kvaliteten jevnt over så høy at vi ikke har noe problemer med å anbefale deg disse.

Alternativer

Bose QuietComfort 35
Den originale kjempen

Bose QuietComfort 35

Vi skal heller ikke glemme Bose, som er den produsenten som har lengst erfaring med aktiv støydemping på markedet. Den nyeste modellen, QuietComfort 35, er et meget gjennomført produkt som byr på knallgod komfort, rå støydemping og ikke minst god lydkvalitet. De har dessuten begynt å bli noe rimeligere, så her kan du spare noen hundrelapper versus rivaler som for eksempel Sony.

Sony MDR-1000X
Den beste allrounderen

Sony MDR-1000X

Skal du vurdere andre trådløse hodetelefoner som samtidig aktivt demper støyen rundt det, så er det vanskelig å komme utenom Sony MDR-1000X. Dette er det mest gjennomførte hodesettet på markedet som kan by på alt fra knakende god lydkvalitet til et raffinert utseende.

Sennheiser PXC 550
8.5
Meget bra
Anbefalt

Sennheiser PXC 550

sitat"Sennheiser PXC550 er et gjennomført produkt vi trygt kan anbefale deg. "

Fordeler

 • Krysse av
  Solid bass-gjengivelse
 • Krysse av
  Detaljrik diskant
 • Krysse av
  Lette og komfortable
 • Krysse av
  Meget god batteritid
 • Krysse av
  Enkle å bruke
 • Krysse av
  Finurlig av- og på-knapp
 • Krysse av
  God app
 • Krysse av
  Støydempingen kan enkelt justeres via appen eller på klokkene

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lavt volum ved trådløs bruk
 • Bytt
  Låter litt klinisk i forhold til rivalene
 • Bytt
  Berøringsknappene kan være litt kranglete å bruke
annonse
Sennheiser PXC 550 Wireless Over-ear HeadsetI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Sony WH-1000XM2: Noen av de beste støydempende hodetelefonene har blitt enda bedre
Les også
Sonys populære Bose-knuser fornyes
Les også
Skal det være et par hodetelefoner til over 500 000 kroner?
Les også
Sennheiser GSX1000: Denne lille rakkeren gir deg bedre PC-lyd
Les også
Samsung Gear S3 Frontier: Samsungs nye smartklokke er selskapets beste hittil
Les også
Blue Lola: Hodesettet for deg som vil ha noe utenom det vanlige
Les også
Sennheisers trådløse hodetelefoner skal utfordre Bose på støydemping
Les også
Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå
Les også
LucidSound LS30: Et av de beste hodesettene vi har testet
annonse