Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBærbar Mac vs. PC

MacBook Air møter Satellite Z830

To ultrabooker treffes i duell.

Innledning

Vår omdiskuterte og nokså lange "Mac vs. PC"-uke nærmer seg slutten, og helt på tampen har vi den virkelig potensielle brannfakkelen: Duellen mellom Apples MacBook Air og Toshibas Ultrabook-modell Satellite Z830.

Vi innledet temauken med å se på to stasjonære datamaskiner – en iMac mot en "alt-i-ett" med berøringsskjerm fra Asus. Vi benyttet også da anledningen til å redegjøre ganske grundig rundt likheter og forskjeller, følelser mot behov og valgets kval. I tillegg har vi sett på femten myter om Mac.

Bærbare er kanskje noe enklere å måle og sammenligne enn stasjonære datamaskiner, så i denne testen skal vi i større grad sette maskinvaren i de to datamaskinene opp mot hverandre. Vi ønsker heller ikke å gjenta oss selv så alt for mye, så vil du vite mer om forskjellene i programvare kan du gå til siden om OS X kontra Windows.

MacBook Air vs. Satellite Z830

I 2006 gikk Apple over til å bruke x86 Intel-prosessorer i sine datamaskiner, og fra det punktet har det egentlig ikke vært noen nevneverdige forskjeller på innmaten i en "Mac" og en "PC". Som nevnt tidligere i denne temauka er forskjellen i hovedsak å finne i operativsystemet.

En Apple-maskin kan derfor fint settes opp mot en av de mange konkurrentene, og da dette skal være en duell mellom bærbare datamaskiner har vi plukket ut to tynne og lette modeller. I Apple-hjørnet har vi en 13-tommers MacBook Air, mens motstanderen er en like stor Satellite Z830 fra Toshiba.

Merk at selv om temaet er "Mac vs. PC", husk at Toshibaen på ingen måte representerer hele "PC-leiren". Skulle den vært det måtte vi først ha testet alle tilgjengelige ultrabooks mot hverandre og plukket ut den beste. Satellite Z830 kan derfor ikke representere noen andre enn seg selv.

Takk til Apple og Toshiba som har sendt datamaskinene til test.