Til hovedinnhold
TestFujitsu Lifebook UH572

Bærbar, 3G-klar og antirefleksskjerm

Holder det for at  Fujitsus nye ultrabook skal komme helt til mål?

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen

[Hardware.no]: Fujitsu Lifebook UH572 er en såkalt ultrabook – en liten og lett bærbar PC med siste generasjon av Intels Ivy Bridge-plattform innabords. En Core i5-prosessor, 4 GB minne og en hybridløsning med 500 GB HDD + 32 GB SSD sikrer anstendig ytelse for de aller fleste oppgaver.

Dekket av metall

Datamaskinen har metall utenpå lokket og over store deler av bunnen, mens resten er i matt plast. Byggekvaliteten virker stort sett god, selv om lokket har litt fleks. Du får UH572 i fargekombinasjonene sølv/sort og rød/sort.

Lite refleksjon i skjermen

En ting som skiller denne modellen fra de fleste andre ultrabooker er skjermen, som er av den matte typen. Det betyr at du i langt mindre grad trenger å bekymre deg for refleksjoner fra diverse lyskilder, og veier i stort grad opp for at skjermen ikke er av de aller mest lyssterke. Oppløsningen på 1366 x 768 piksler er helt kurant på en 13,3-tommer.

Kan bruke mobilnettet

Det er også langt mellom bærbare med muligheter for mobilt bredbånd (3G), så der har du en annen ting som skiller Lifebook UH572 fra bermen. Selv om du skulle kjøpe utgaven uten 3G, har også den SIM-kortleser og kan oppgraderes med modem for mobilt bredbånd senere, om du så skulle ønske.

Av annen nettverksteknologi har den Bluetooth og vanlig trådløst nett på både 2,4 GHz og 5 GHz frekvens. Men den har ikke kablet nettverk – skulle du ha bruk for dette, må du selv sørge for en LAN til USB-adapter.

Datamaskinen er ellers utstyrt med minnekortlsere, USB 3.0 og HDMI.

Fujitsu Lifebook UH572.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Lite tastatur

Av ting vi ikke er så begeistret for har vi først og fremst tastaturet, som er litt mindre enn et standard tastatur – helt unødvendig på en 13,3-tommer. Joda, det er i stor grad en vanesak og trenger ikke være noen ulempe, spesielt om du uansett kun holder deg til en datamaskin. Men er du en av dem som bytter datamaskin og følgelig også tastatur flere ganger daglig, er det jo en fordel å ha dem i samme størrelse.

Batteriet er for dårlig

En annen ting som kommer negativt ut for Lifebook UH572 er batteritiden, som er under par. Tre og en halv times kontinuerlig jobbing er ikke spesielt imponerende på en bærbar som tross alt er ment å være ekstra portabel.

Til slutt nevner vi viftestøyen, som ikke er spesielt høy, men har en litt plystrende karakter. Spesielt blir dette merkbart når maskinen må jobbe hardt.

Når ikke helt til topps

Totalt sitter vi med litt blandede følelser for Fujitsu Lifebook UH572. Elementer som matt skjerm og mobilt bredbånd gjør den ekstra egnet for folk på farten, men dette blir igjen skjemmet av litt dårlig batteritid. Videre vil nok både tastaturpuritanister og støyallergikere ha sluttet å lese på side to av denne testen. Og det er egentlig leit, for vi synes at Fujitsu også viser noen gode takter med denne modellen.

Uansett gjør svakhetene at vi vanskelig kan anbefale Lifebook UH572. Men det er langt mellom ultrabooker med matt skjerm og mobilt bredbånd til 7000 kroner, så for noen vil sikkert disse styrkene veie opp for de svake sidene.

+  Matt skjerm
+  Mulighet for mobilt bredbånd
+  Grei prosessorytelse


-  Tastatur ikke i full størrelse
-  Litt sjenerende viftestøy ved belastning
-  Noe laber batteritid

Vil du vite mer?
Les hele testen av Fujitsu Lifebook UH572 på Hardware.no »

Alternativer

Hvis en 13,3-tommers ultrabook er det du vil ha, og du har råd til det, får du bedre bærbar PC for mer penger. I sommer delte vi ut anbefalingsstempelet til Apple MacBook Air 13", Asus Zenbook Prime UX31A og Samsungs 9-serie. Sistnevnte er også utstyrt med matt skjerm, men ingen av dem har muligheter for mobilt bredbånd.

annonse