Til hovedinnhold

Gaming

TestXbox Companion

Styr Xbox-en med Windows Phone

I går kveld dukket det opp et hendig program for deg som har Xbox og Windows Phone.

Einar Eriksen

Microsoft vil gjerne at du både handler spillkonsoll og mobiltelefon det står Microsoft på, og derfor er planen å sørge for at disse snakker sammen så sømløst som mulig.

Allerede nå er det slik at spillprofilen i Xbox 360-en din også brukes i Windows-telefonen. Dermed kan du for eksempel opparbeide deg en såkalt "gamescore" uavhengig av hvilken skjerm du spiller på, og spillvennene du har på Xbox 360-en er også dine spillvenner på mobilen.

I går kveld la Microsoft ut applikasjonen Xbox Companion i Windows Marketplace. Denne gjør at du i tillegg kan bruke Windows-telefonen din som en fjernkontroll mot spillkonsollen.

Hva er vitsen?

Med Xbox Companion kan du starte spill med telefonen din, men du må ta frem kontrolleren for å faktisk spille dem. Det er heldigvis ikke å erstatte spillkontrolleren din denne applikasjonen er laget for. Med telefonen din kan du nå søke etter filmer, TV-programmer, musikk og spill.

Det er enkelt å koble disse to sammen. (Foto: Einar Eriksen)
Husk å aktivere Xbox Companion på spillkonsollen din. (Foto: Einar Eriksen)

Å komme i gang med Xbox Companion er veldig enkelt. Først må du aktivere Xbox Companion i innstillingsmenyen. Når du logger inn med samme brukerprofil både på Xbox 360-en og på mobilen er du igang. Fjernkontrolleringen skjer gjennom internett, slik at mobilen må ha god tilkobling, enten ved hjelp av 3G eller WiFi, mens spillkonsollen må få en kabel.

(Foto: Einar Eriksen)

Filmleie

Vi valgte filmen The Hangover Part II som lå lett tilgjengelig som et forslag til film å se, og fikk først opp en liten tekstsnutt om filmen på skjermen. Her kunne det med fordel vært lenket til tjenesten IMDB eller lignende for mer informasjon.

Når vi velger å leie video får vi opp taster fra "Xbox-stikka" på skjermen, og må fullføre kjøpet på TV-skjermen. Zune installeres automatisk på Xbox 360-en dersom du ikke har det fra før.

Her får vi vite at det koster 1830 poeng å kjøpe filmen i 420p og stereolyd eller 550 poeng å leie den i 48 timer.

Med andre ord må vi fylle opp kontoen først. 500 poeng koster i skrivende stund 41 kroner, 1000 poeng koster 82 kroner og 2000 poeng koster 164 kroner.

Vi synes prisene her virker litt stive. The Hangover Part 2 på Blu-ray i skikkelig kvalitet koster til sammenligning 160 kroner på Platekompaniet.

Når filmen er igang kan du pause og spole underveis, og mobilen er praktisk som fjernkontroll. Nederst finner du taster for å gå "hjem", spole tilbake, pause, spole fremover og en egen tast for å hente frem Xbox-tastene på skjermen for å få full kontroll. Du kan imidlertid ikke justere volumet.

Vi synes dette fungerer greit når vi ser film, og det er langt mer praktisk å bruke mobilen som fjernkontroll enn spillkontrolleren. Sammenligner vi derimot med XBMC Remote for Android mot PC-en er det en helt annen verden. Her får vi full filminformasjon fra IMDB og du får tilgang til langt flere funksjoner og kan justere volumet ved hjelp av volumtastene på mobilen.

Med disse Xbox-tastene kan du styre det meste. (Foto: Einar Eriksen)

Søkemotor

En søkemotor er på plass, og her står det at du kan søke etter artister, spill, filmer og så videre. Vi søkte etter et par band, men fikk ikke opp riktige resultater. Vi søkte da på Iron Maiden, for å være sikker på at navnet er kjent nok, men fikk bare opp pakker til spillet Rockband.

Søkemotoren fungerer langt bedre for spill og filmer, og dette frigjør deg fra den eksepsjonelt knotete metoden med å skrive tekst ved hjelp av spillkontrolleren. Å skrive på mobilen er langt enklere!

Vi søkte etter en rekke spill og endte med å hamstre demoer. Du kan også kjøpe fulle spill. For eksempel finner du The Need for Speed Hot Pursuit til 249 kroner, og du slipper å knytte skoene og gå til butikken.

Har du en Xbox og en Windows Phone 7-telefon, er det bare å laste ned Xbox Companion. (Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

Konklusjon

Hvis du bruker Xbox 360 til filmtitting, er fjernkontrollen praktisk. Noen har også koblet spillkonsollen til PC-en over nettverket, og på den måten kan du spille filmer fra PC-en og bruke Windows Phone som fjernkontroll.

Vi synes også det er enklere å bruke Xbox Companion på Windows Phone for å søke etter nye spill og filmer, siden det er mye enklere å skrive på telefonens berøringsskjerm enn en utslitt og slarkete spillkontroller.

Programmet er gratis, så det er ingen grunn til å ikke laste det ned med det samme dersom du både har en Xbox 360 og en Windows Phone 7-telefon. Det er imidlertid ingen grunn til å være misunnelig dersom du ikke har Xbox 360 eller Windows Phone 7. Om du har en Android-telefon, bør du se på XBMC Remote om du vil fjernstyre filmene dine fra mobilen.

annonse