Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: NHL 13

Et hockeyspill som oser av kvalitet

EA har gjort store endringer i årets NHL-spill.

[Gamer.no]: I NHL 13 kan du kose deg med den største omveltningen spillserien har hatt siden NHL 07. Den gang kom endringen der den ene styrestikken beveget spilleren, mens den andre kontrollerte kølla. Det revolusjonerte hvordan ishockey fungerte i spillform.

Fart eller kontroll

Nå introduseres et splitter nytt fysikksystem kalt «True Performance Skating». Tenk tilbake på tidligere titler, til og med fjorårets. Der kunne alle spillere på isen snu på en femøring, uavhengig av fart, retning og vekt. Slik er det ikke lenger.

Som spiller må du nå ta høyde for farten du har når du skal drible, skyte eller snu. En konsekvens av høy fart er at spillerne får mindre kontroll på puck og bruker lenger tid på å snu eller svinge. Sammenlignet med NHL 12 kjennes hele spillet mye mer riktig i år, og på mange måter er det mer naturlig hvordan kampene og spillet flyter.

Mer realistisk

Den andre store endringen spillstudioet har gjort er på den kunstige intelligensen. I NHL 13 er den mye mer avansert, og dine medspillere gjør bevegelser, taklinger og spill mye mer realistisk og korrekt enn før. Ifølge EA Canada har de brukt mer tid på den kunstige intelligensen i årets versjon, enn de har gjort på de tre foregående spillene tilsammen.

Spekket av innhold

NHL 13 er som vanlig et spill spekket til randen av innhold. Det er ulike spillmodi for enhver smak, enten du vil detaljstyre en ishockeyklubb, eller bare fokusere og utvikle en spesifikk spiller. Nyheten der du kan ta med deg managerrollen på nett, og i beste fall dele liga med 750 andre spillere er veldig spennende, selv om det enn så lenge ikke har blitt så stort.

Spillfølelsen på isen virker mer riktig og virkelighetsnær i NHL13. Endringene som har blitt gjort i fysikkmotoren, samt forbedring av den kunstige intelligensen gjør at kampene er mer like det man ser på TV. Presentasjon, lyd og grafikk holder samtidig en veldig høy klasse, og til tross for at det har lite å si på selve kampene, gir det et totalinntrykk av kvalitet.

Pucken er limt til kølla

Noen få ting trekker derimot helhetsinntrykket ned. Pasninger i spillet er en av disse. De sitter fortsatt litt for limt til kølla. Noe i likhet med det FIFA har gjort i årets utgave med førsteberøring av ballen vil jeg tro hadde gjort det hele enda litt bedre. En annen ting er småfeil med animasjoner og fysikk, og ofte innebærer dette keeperen i spillet. Det har blitt noen merkelig mål, både for og imot, som følge av keeperoppførsel ikke helt etter boka. Dette er nok dessverre noe man må regne med, men irriterende er det uansett.

Får fram godfølelsen

Etter å ha spilt mange timer med spillet, både på nett og alene i min egen stue, sitter jeg igjen med et god følelse. Som en lite test prøvde jeg NHL 12 for et par dager siden. Spillet kjennes både stivt og unaturlig ut, og det er liten tvil om at det er gjort store endringer i årets versjon.

Med NHL 13 leverer EA Canada nok en gang et hockeyspill det oser kvalitet av.

NHL 13 er i salg for Xbox 360 og PlayStation 3 (testet).

Dom PS3: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av NHL 13 på Gamer.no »

annonse