Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus Eee Pad Transformer TF300T

Nettbrettet med det lille ekstra

Dette nettbrettet er lekkert, kjapt og har et deilig tastatur.

Anbefales.

Om du er ute etter et nettbrett som kan alt, har fullverdig tastatur og fornuftig pris, er Asus Transformer Pad antakelig midt i blinken for deg.

Den store forskjellen

Det er først og fremst to ting som gjør dett brettet ekstra spennende. Den kraftige firekjerneprosessoren som sørger for at alt du kjører på maskinen glir godt, og det tilhørende tastaturet med alle dets egenskaper.

Tastaturet er nemlig ikke bare praktisk og godt å skrive på, men det inneholder et batteri som gir brettet 50 prosent bedre batteritid. Med til sammen 15 timer batteritid (målt under avspilling av video) er det lite som tilsier at du skal behøve å lade dette brettet hver dag.

På toppen av dette fungerer tastaturet som en fot med ekstra tilkoblinger for USB-tilbehør. Her er også en SD-leser, slik at du faktisk kan lese både Micro SD-kort og vanlige SD-kort på brettet, i tillegg til at du kan bruke USB-minne.

Svært funksjonsrikt

Dette brettet er spekket med funksjoner som gjør det nyttig enten du vil bruke det til underholdning eller som kontormaskin. Den spiller musikk og filmer i de aller fleste format, og den gjør det på en god måte. Kameraet er brukbart, om enn litt krøkkete å bruke. Du kan også filme i HD, selv om kvaliteten på ingen måte blir så god som når du bruker et dedikert videokamera.

Er du glad i spill, kan du bruke brettet som spillkonsoll. Du kan koble det til en stor TV via HDMI, og spille spill som om brettet var en fullverdig spillkonsoll. Her kan du sågar bruke kontrollene du har fra før, og koble dem til brettet når du spiller.

Lite å trekke for

Asus Transformer Pad har egentlig svært få negative sider. Det er litt tyngre enn de letteste netbrettene i samme størrelse (10,1 tommer), men ikke så mye at det har stor betydning. Da er det nok et større minus at det ikke er 3G i brettet vi har testet. Når vi ikke gir topp-karakter på Asus Transformer pad, er det først og fremst på grunn av dette.

Det skal ifølge Asus komme en versjon med 3G og LTE (kalles ofte 4G), men det får bli en annen skål. 3G-brettet vil også ha en annen prosessor enn brettet vi har testet.

Alternativene

Om du ser etter et alternativ til dette brettet, så kan du ved å betale noen kroner ekstra kjøpe broren, Asus Transformer Prime. De to brettene er mer eller mindre identiske, men Prime ser litt lekrere ut med sine deksler i metall. Prime har også litt større batteri, samtidig som det er lettere.

Et annet alternativ er Samsungs Galaxy Tab 10.1. Dette har ikke firekjerneprosessor, og mangler også plass for minnekort. Det kan leveres med tastaturdokk som tilleggsutstyr, men dette tastaturet inneholder ikke noe eget batteri.

Les hele testen av Asus Transformer Tab på Amobil.no

annonse