Tek.no

Test Anbefalte apper til Android/iOS/Windows Phone

Her er ukens anbefalte apper

Vi har funnet appen som gir deg svaret på alt, og en som får deg til å smile.

iStockphoto
11 Mai 2013 09:00

Viber

Hver eneste uke tester vi et stort antall ulike apper. Ikke alle er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Viber 3.0

Pris: Gratis
Format: Android / iPhone / Windows Phone

Det finnes flere aktører innen Internettelefoni (VoIP) og meldingstjenester på mobilen, og Viber er en av dem. Nå har det nettopp kommet en ny versjon av tjenesten som gjør den bedre enn noen gang. Lydkvaliteten på samtalene er forbedret og du kan nå sende videomeldinger. Brukermenyene har også fått en overhaling. Vi har testet Android-utgaven av Viber 3.0.

I kampen mot Skype, Facebook Chat, What's App, Chat Heads, Tango, Kakao Talk, Chat On og en rekke andre tjenester som byr på noe av det samme, klarer i det minste Viber å hevde seg rimelig godt. De nye funksjonene som har kommet nå, gjør det litt mer interessant å ta i bruk tjenesten. I tillegg har Viber blitt tilgjengelig til PC og Mac.

Det beste med Viber 3.0 er at tjenesten er fryktelig enkel i bruk. Brukernavnet er mobilnummeret ditt, og hvis du samtykker søker appen automatisk opp andre Viber-brukere i kontaktlisten din. Ulempen er at du også vil få opp kontakter som kanskje har brukt Viber én gang og slettet appen, så det er ikke helt til å stole på.

En bra app

Viber ligner som sagt flere andre tjenester, og vi har i alle fall konkludert med at dette er "en av de bedre," og særlig etter 3.0-oppdateringen. Nå kan du sende korte videosnutter á la Vine og samtalekvaliteten er forbedret. I tillegg liker vi funksjonen som gjør at du kan sende posisjonen din på et kart med noen få tastetrykk.

Tjenesten er gratis, men du bruker litt datatrafikk på å ringe. Derfor bør du kun benytte denne løsningen via trådløst nett eller hvis du har en datapakke i abonnementet ditt. Det samme gjelder dersom du skal sende en videosnutt eller et bilde via Viber. Appen er gratis og heldigvis helt uten reklame, noe vi normalt setter et stort pluss i margen for på denne typen apper.

Last ned nye Viber til Android / iPhone / Windows Phone

På neste side finner du appen alle lavkarbofanatikere burde sjekke ut, men hvis du du er stappmett av dietter kan du jo heller hoppe videre til appen som gir deg et slags svar på "alt".

Les også