Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper

Sjekk disse appene

Klør du i fingra etter å prøve noen nye apper og spill?

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Triplog

Format: iPhone
Pris: 21,-

En av gledene ved å bo i et av verdens rikeste land er muligheten, eller rettere sagt kravene, til å rapportere og følge de regler og forskrifter som byråkratiet produserer. Et område hvor våre venner i staten har satt av godt med ressurser på å lage regler for det meste er bruk av firmabil, og bruk av privatbil i jobbsammenheng. Fullt forståelig, med tanke på at avgifter knyttet til bilen er en av de store melkekuene her til lands.

Triplog kjørebok.

Å føre kjørebok i etterkant er ikke bare vanskelig, det er sannsynligvis ikke tillatt heller. Siden bevisbyrden ligger på deg, er det like greit å få inn gode rutiner for loggføring av kjøringen din med en gang.

Vil du heller bruke bena? Les vår test av appen Moves her.

Gjør det enkelt

Siden føring av kjørebok er noe de fleste ser på som et nødvendig onde, er det om å gjøre dette så enkelt som mulig. Det er her mobilen kommer inn i bildet - telefonen er alltid med, og den har i tillegg GPS (i hvert fall iPhone som denne appen er laget for).

Føring av kjørebok blir dermed svært enkelt.

Rapportene kan hentes ut på flere måter. Du kan sende dem på e-post, skrive ut direkte eller lagre dem direkte til Dropbox. Vi likte spesielt den siste muligheten, her er det tydelig at utviklerne er i kontakt med hvilke IT-tjenester den jevne bruker faktisk benytter seg av.

Å ta appen i bruk er nokså enkelt. Du legger inn bilen, eller bilene, du bruker med kilometerstand, og steder du ofte kjører til. Deretter er det bare å starte registrering ved å trykke på rett knapp. Appen er tett integrert med kartfunksjonen, noe som sammen med historikken gir deg god oversikt over kjøringen din.

Når du avslutter turen får du enkelt mulighet til å legge inn flere detaljer, alt fra din beskrivelse av turen til antall passasjerer eller hvilken rute du har kjørt.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Tiny Piano

Ukens kuriøse:

Tiny Piano

Format: iPhone
Pris: Gratis

Hva er vel bedre enn å bruke ferien til å lære seg å spille piano?

Tiny Piano.

For å være ærlig så kan vi komme på et par ting, alle involverer parasoller, solkrem og flasker med en bit lime.

Innevær?

Oddsen er imidlertid høy for at også årets sommer får noen dager med innevær. Kanskje er du i tillegg klemt inne sammen med hele slekta på en liten hytte.

Med tilgang på all verden underholdning rett på telefonen, er det sjelden noe problem å finne noe å bruke tiden på. For at ikke barna (eller de voksne) skal gå deg på nervene, kan denne appen kanskje være en redning.

Appen er ganske enkelt et piano for å spille av kjente sanger. Hele tiden får du markert hvilken tangent som skal trykkes på, slik at du kan memorisere de forskjellige sangene.

Appen er riktignok laget slik at uansett hvilken tangent du faktisk trykker på, så blir den korrekte tangenten trykket ned. Du spiller med andre ord feilfritt uansett. Det eneste du justerer selv, er tempoet i sangen. Hvorvidt dette er den akademisk korrekte måten å lære seg å spille sanger på piano på, kan nok diskuteres.

Heldigvis finnes en fri-modus, hvor du kan spille fritt og pianoet gir fra seg lyd i henhold til hvilken tangent du faktisk trykket på.

Når regnet pøser ned utenfor er det bare å forsyne minsten med hodetelefoner, og vips så har du fred en halvtimes tid.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Instadaily

Styr unna denne:

Instadaily

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Ferien er ikke over, og det er fortsatt mange feriebilder som skal deles.

Instadaily.

For å få feriebildene dine til å skille seg ut fra alle de andre bildene på Instagram, finnes det en rekke apper som kan hjelpe deg.

Så feil kan man ta!

Med tanke på hva vi tidligere har skrevet om apper som legger på væreffekter på bilder, spammer oss med hashtagger eller pynter på dagens matbilde, kunne du kanskje tro at det er derfor vi gir denne appen tommelen ned.

Les testen av Instaweather her

Det motsatte er heller tilfellet. En app som har flere av disse mulighetene, gjør at Instagram- og Facebook-spammerne kanskje kunne fått litt mer variasjon i bildene sine.

Problemet er rett og slett at Instadaily er en skikkelig elendig app. En app blir ikke automatisk bra bare fordi man kaller den noe med "Insta" (selv om det sikkert kan gi noen flere nedlastinger).

Ikke er den spesielt enkel å bruke, tekstene du kan legge på er plattere enn hvilken som helst Paradise Hotel-deltager, og du kan egentlig gjøre svært lite med bildene.

"Effektene" begrenser seg stort sett til å legge på forskjellige rammer og tekster på bildene.

Reklamen øverst på skjermen må vi nesten leve med siden dette er en gratis-app, men at de har utnyttet skjermplassen så dårlig at det er et tilsvarende stort grått og ubrukt felt under reklamen synes vi er merkelig.

Produsenten av appen reklamerer med at denne appen er alt du trenger for bildene dine. Dette er dessverre så langt unna sannheten du kan komme.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens mobilspill

Solstice Arena


Format: iPhone, iPad
Pris: Gratis (kjøp-i-app)
Sjanger: Action
Utvikler: Zynga Inc.

MOBA, eller "Multiplayer Online Battle Arena", er i vinden om dagen. På mobilfronten har det derimot ikke vært mange spill i denne sjangeren ennå. Derfor smaker det ekstra godt at Solstice Arena, fra spillutvikler Zynga Inc., greier å flytte sjangeren til det mobile formatet på en såpass god måte.

Utvikleren kaller spillet verdens første «Speed MOBA». Med dette mener de at det er raske kamper, slik at man ikke trenger å være redd for kamper som varer lenger enn man har tid til. En gjennomsnittskamp er rundt 9 minutter lang, ifølge utvikleren.

Solstice arena.

Man er tre på hvert lag, og arenaen har en vei. Målet er å bekjempe motstanderene, ødelegge tårnene deres og til slutt basen. Du kan selv velge om du vil spille mot andre spillere, eller datastyrte motstandere.

Helteutvalget er godt, og man burde finne noe som passer for enhver smak. Her finnes alt fra magikere som gjør skade fra avstand, til tøffe kjøttskjold som hiver seg inn i kampen med store sverd. Man kontrollerer helten ved å trykke på skjermen, og angrepene gjøres ved å trykke på ikonet. Det er lett å lære, og akkurat passe vanskelig å mestre.

Personlig likte jeg spillet best på nettbrett, da det gav meg litt mer oversikt med en større skjerm. Uansett fungerer spillet godt på begge formatene.

Last ned Solstice Arena: iOS (gratis)

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no:
Her finner du flere mobilspilltester »

annonse