Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestDenon Home 150, Home 250 og Home 350

Denons multiromshøyttalere er for deg som synes Sonos låter litt tynt

Denons nye multiromsserie består av Home 150, Home 250 og Home 350.

Det begynner å bli svært trangt i markedet for multiromshøyttalere, og også stadig flere av de tradisjonelle hifi-produsentene har kastet seg på. Alle vil tilsynelatende ha en bit av Sonos-kaka.

På testbenken i dag har vi den splitter nye multiromsserien til Denon, som består av Home 150, Home 250 og Home 350. Siden vi tidligere stort sett har fokusert på de minste høyttalerne i seriene til de ulike produsentene vil det være 150-varianten som får mest spalteplass i denne testen, men vi skal definitivt også komme med noen betraktninger også om de to største.

Størrelsesmessig plasserer Home 150 seg midt i Sonos One-klassen, om vi får kalle den det. Det betyr knappe 20 centimeter høy og totalvolum på et par liter. 250-versjonen er litt høyere og omtrent tre ganger så bred, mens 350-versjonen legger på seg enda litt både i høyde, bredde og dybde.

Prismessig koster de henholdsvis 2.500, 5.000 og 7.000 kroner, så Denon plasserer seg litt over det som gjerne er gjengs prisnivå for disse høyttalerne.

Denon Home 150Denon Home 250Denon Home 350
Pris testet2.500 kr5.000 kr7.000 kr
Dimensjoner120 x 187 x 120 mm295 x 216 x 200 mm380 x 225 x 180 mm
Produktvekt1,7 kg3,7 kg6,3 kg
Drivere1 x 25 mm tweeter, 1 x 89 mm woofer2 x 19 mm tweeter, 2 x 100 mm woofer + 133 mm passiv radiator2 x 19 mm tweeter, 2 x 50 mm mid-range, 2 x 165 mm woofer
Streaming-standardSpotify Connect, Tidal, Deezer, Airplay 2Spotify Connect, Tidal, Deezer, Airplay 2Spotify Connect, Tidal, Deezer, Airplay 2
TilkoblingerUSB, Aux, Ethernet, BluetoothUSB, Aux, Ethernet, BluetoothUSB, Aux, Ethernet, Bluetooth
Hurtigvalgsknapper336

Ikke spesielt særegent design

Designet er relativt stilrent og plasseringsvennlig, men vi skal vel ikke akkurat beskylde produsentene av disse multiromshøyttalerne for å være spesielt innovative eller for å ta veldig store sjanser på designfronten. De er tøykledte klosser i hvitt, sort eller grått, alle som en.

Vi synes vel likevel den svarte varianten er hakket lekrere enn de hvite, men det er selvfølgelig bare vår mening.

En litt i overkant følsom nærhetssensor bringer opp disse knappene når du fører hånda over. Noen – inkludert vi – ville nok foretrukket at knappene vedvarte litt etter at du tar vekk hånda.

Denon har utstyrt Home-serien med kapasitive touchpaneler og nærhetssensorer på toppen av høyttalerne. Når du fører hånden nært lyser ikonene opp, og herfra kan du utføre de vanligste kommandoene som spill/pause og volum opp og ned.

Denon har i tillegg lagt til tre knapper (seks på Home 350) for hurtigvalg, slik også Bose har det. Disse kan enten brukes til å velge lydinngang eller til å aktivere for eksempel nettradiostasjoner uten å måtte ha mobilen i nærheten. Du lagrer ønsket kommando ved å holde inne tallet mens stasjonen eller inngangen er aktiv. Greit nok, men dette burde optimalt sett vært løst i appen.

Vi må også nevne at høyttalerne foreløpig ikke har stemmestyring aktivert, men produsenten lover en fastvareoppdatering i løpet av 2020 som skal bringe med seg støtte.

Home 150 i svart, 250 til høyre og 350 til venstre.

Kommer med Airplay 2

Multiromsstøtten kommer ellers i form av Denons eget Heos-system, og Home-høyttalerne er kompatible med andre Heos-produkter, eventuelt kan du også bruke Airplay 2, og da kan du også operere et system med produkter fra flere produsenter.

Spotify Connect er naturligvis også støttet, og foreløpig kan du spille musikk på Denon-høyttalerne med stemmen om du har andre smarthøyttalere i hus, for eksempel med Google Assistant ombord.

Denon Home 150.

I tillegg får du både 3,5mm-inngang og bluetooth, i tilfelle du skulle være uten wifi eller på annen måte ha bruk for disse.

Oppsettet av Denon-høyttalerne er svært enkelt. Plugg i strømmen, trykk på Connect-knappen på baksiden og følg noen få enkle steg i Heos-appen. Det var for oss unnagjort på noe sånt som under to minutter per høyttaler.

Eventuelle oppdateringer lastes ikke ned automatisk, men du får relativt raskt beskjed om det finnes en tilgjengelig oppdatering og spørsmål om du vil laste ned og installere. Denon skal også ha honnør for at høyttalerne konsekvent alltid dukker opp i appen løpet av maksimalt to-tre sekunder i oppsettsfasen.

Oppsettet av Denon-høyttalerne er unnagjort på veldig kort tid. Denon skal ha skryt for at høyttalerne konsekvent alltid dukker opp i appen i løpet av noen tidels sekunder.

Appen er noe bakpå

Denons app må likevel sies å være noe bak appene til enkelte av de andre produsentene. Den føles rett og slett litt gammeldags og som om grensesnittet hadde hatt godt av en liten overhaling. Ta «Rom»-fanen i appen, som tilsynelatende har som forutsetning at du bare har en høyttaler i et rom og kaller den opp etter romnavnet.

Om du vil spille på flere høyttalere samtidig kan du dra en høyttaler oppå en annen, eventuelt aktivere «partymodus» ved å plassere to fingre på skjermen og knipe sammen. For alle slike romendringer må du imidlertid starte musikken på nytt, da den ikke fortsetter automatisk. Det er irriterende.

Stereopar er for øvrig også støttet, men kun for to identiske høyttalere, så det har vi ikke fått testet. Du kan også bruke høyttalerne som bakhøyttalere i et surroundsystem om du har en Heos-lydplanke fra Denon, slik du også kan hos Sonos.

Denons app er stort sett funksjonell, men ikke spesielt lekkert designet eller veldig moderne i uttrykket.

Svært plasseringsavhengig lyd

Lydmessig synes vi minstemann 150 leverer godt. Lyden den leverer er fyldig, varm og engasjerende, uten at det går utover diskantgjengivelsen i veldig stor grad.

Sammenliknet med Sonos One er Denon-høyttaleren fyldigere og låter større, men Sonosen har bedre dynamikk og låter kanskje hakket mer veloppløst.

Denon Home 150 (i midten) sammen med Bose Home Speaker 300 og Polk Assist, to andre wifi-høyttalere omtrent i samme prisklasse.

Home 150 har mye bass størrelsen tatt i betraktning, og vi kunne nok gjerne ha sett at den var litt strammere og tørrere i gjengivelsen, men det er åpenbart fysiske begrensninger i en så liten høyttaler, og totalt sett synes vi Denon Home 150 låter meget godt og helt der oppe med Sonos.

De to største modellene er tilsynelatende svært plasseringsavhengige. Hjemme hos undertegnede – med en ganske smal stue med en blanding av gips- og betongvegger og parkett på gulvet – låter de ganske ubalanserte ut av esken, med voldsomt mye og altfor bløt bass.

Denon Home 250.

Ta en basstung låt som Burak Yeters «Tuesday». Den låter ikke så verst på Home 150, men på 250 er det vanskelig å gjøre noe annet enn å kle på seg et litt undrende flir over hva Denon leverer. Bassen flyter overalt og gjør lydbildet til en utydelig saus hvor de nedre delene av registeret dominerer fullstendig.

På testrommet vårt på kontoret, med teppegulv og lyddempende plater i taket, er lydgjengivelsen en helt annen. Her låter både 250 og 350 mye mer balanserte og naturlige, mens 150 faktisk ikke låter veldig ulikt det den gjør hjemme. Med tanke på at prisforskjellen på de to største ikke er større ville vi definitivt gått for 350 om vi skulle valgt – den har betydelig mer dypbass å by på, noe som gir et mye mer fyldig inntrykk, og i tillegg en mer veloppløst diskant.

Tilkoblingsmulighetene er de samme på tvers av de tre høyttalerne. Her på Home 350.

Equalizeren er svært nødvendig

Også her synes vi imidlertid bassen er litt vel dominerende, selv på testrommet. Denon-appen har heldigvis en (riktignok veldig enkel) equalizer som kan brukes til å bedre situasjonen en del. Hjemme hos undertegnede vil vi ned mot minus fem (altså det absolutt laveste nivået) på bassen, mens det på kontoret låter best rundt minus to-minus tre.

Statuslyset foran er ganske intenst for en mørk stue eller et soverom, men det kan heldigvis justeres ned eller skrus helt av i appen.

Med riktig justering blir det riktignok veldig flott, men 250 fremstår kanskje som det dårligste kjøpet av de tre. Den har ikke dypbassen og fylden til 350, og heller ikke noen særlig bedre diskantgjengivelse enn 150. 350 er i det hele tatt så god at den nærmest kan erstatte stereoanlegget ditt, gitt at du har omgivelser som passer. Den spiller med stor autoritet og overskudd, og kombinerer tung bass med fin luftighet og en ganske veloppløst og detaljrik diskant.

Det er i det hele tatt synd at ikke Denon har lagt ved noen automatisk lydjusteringsfunksjon slik som for eksempel Sonos’ TruePlay, spesielt siden lydgjengivelsen her er så ekstremt omgivelsesavhengig. Er rommet du skal plassere disse i trangt og med mange harde flater kan det hende du rett og slett bør se til noen andre.

Delvis kan du også justere bassgjengivelsen noe ved å justere avstanden til veggen bak, det skal sies.

Med et rom som er stort nok til å håndtere bassen fra 350 byr den på svært god lyd.

Konklusjon

Denons nye serie med multiromshøyttalere er litt som et treretters måltid hvor de ulike rettene spriker ganske mye i kvalitet. Minstemann Home 150 er velbalansert, fyldig og god rett ut av eska, og er heller ikke like følsom for rommet den plasseres i som de to større modellene.

Mellommodellen Home 250 er nok den svakeste av de tre, og hadde vi hatt muligheten ville vi definitivt ha lagt på to tusenlapper til og gått opp til toppmodellen Home 350. Begge disse to er imidlertid ganske avhengige av rommet du plasserer dem i – med mange harde flater blir bassgjengivelsen overveldende, og spesielt gjelder det for 250, som ikke har klarheten i toppen som 350 har. Om budsjettet stopper på 5.000 kroner hadde vi nok også heller kjøpt to av Home 150 og satt dem i stereo.

Med riktig rom og riktig equalizer-justering er 350 minst like imponerende som 150, og i mange tilfeller vil den sannsynligvis kunne erstatte et fullverdig stereoanlegg. Felles for alle er dessuten en basstung, fyldig og stor lyd som låter større enn de respektive høyttalernes fysiske fotavtrykk, og hvis du synes Sonos låter litt anemisk kan det hende du liker Denon bedre.

For 250s del blir det bare litt for mye av det gode.

Denon Home 150
8.5
Meget bra
Anbefalt

Denon Home 150

sitat"Denons minste er velbalansert, fyldig og god"

Fordeler

 • Krysse av
  Fyldig og engasjerende lyd
 • Krysse av
  Svært enkelt oppsett
 • Krysse av
  Meget rask i bruk
 • Krysse av
  Kjapp tilgang til favoritter fra touchpanelet
 • Krysse av
  Støtte for høyoppløst lyd
 • Krysse av
  Airplay 2, Spotify Connect, Bluetooth og AUX
 • Krysse av
  Ikke like rom-avhengig som de to storebrødrene

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt «løssluppen» bass
 • Bytt
  Foreløpig ingen stemmestyring
 • Bytt
  Denons app fremstår noe umoderne
 • Bytt
  Litt dyrere enn de fleste konkurrentene
 • Bytt
  Litt kjedelig design?
Denon Home 250
7
Bra

Denon Home 250

sitat"Denons mellomste blir verken fugl eller fisk. "

Fordeler

 • Krysse av
  Lyden blir faktisk ikke så verst etter EQ-justering
 • Krysse av
  Svært enkelt oppsett
 • Krysse av
  Meget rask i bruk
 • Krysse av
  Kjapp tilgang til favoritter fra touchpanelet
 • Krysse av
  Støtte for høyoppløst lyd
 • Krysse av
  Airplay 2, Spotify Connect, Bluetooth og AUX

Ting å tenke på

 • Bytt
  Overdrevet og for bløt bassgjengivelse
 • Bytt
  Foreløpig ingen stemmestyring
 • Bytt
  Denons app fremstår noe umoderne
 • Bytt
  Litt kjedelig design?
Denon Home 350
8.5
Meget bra
Anbefalt

Denon Home 350

sitat"Litt i overkant rom-avhengig, men ellers imponerende god"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært fyldig og stor lyd
 • Krysse av
  Svært enkelt oppsett
 • Krysse av
  Meget rask i bruk
 • Krysse av
  Kjapp tilgang til favoritter fra touchpanelet
 • Krysse av
  Støtte for høyoppløst lyd
 • Krysse av
  Airplay 2, Spotify Connect, Bluetooth og AUX

Ting å tenke på

 • Bytt
  I overkant mye bass for enkelte rom
 • Bytt
  Foreløpig ingen stemmestyring
 • Bytt
  Denons app fremstår noe umoderne
 • Bytt
  Litt kjedelig design?
annonse