Tek.no

Test

Jottodesk

23 Feb 2004 00:01

Dette produktet er neppe for alle, men kan være svært nyttig for enkelte. For eksempel kan det være en veldig fin løsning for kartvisning i båter eller biler. Bare husk å ikke bruk maskinen i fart :)

Hvor lett det er å montere denne enheten i en mindre bil er usikkert, men vi har sett den montert i en stor amerikansk bil av typen Ford Excursion.


Trykk på bildet!

Jottodesk er montert på midtkonsollen og tar svært lite plass for benene til sidepassasjeren. Siden denne bilen er så stor som den er tar den heller ikke bort så mye av plassen i resten av bilen, og alle instrumentknapper er fortsatt lett tilgjengelig (ihvertfall for føreren).


Trykk på bildet!

Justeringsmulighetene er nesten endeløse. Maskinen kan flyttes i alle tenkelige og utenkelige løsninger, og festes svært godt i alle posisjoner. Store håndskruer som man også kan "løfte" på plass slik at de ikke er i veien etter man har festet alle punktene. Dette gjøres ganske genialt enkelt ved å dra håndskruen ut slik at den går ut fra sporet sitt og kan flyttes der den gjør minst skade.


Trykk på bildet!

Universalutgaven vi har tittet på leveres i en såkalt toledds-utgave. Det er også mulig å kjøpe en annen arm som har tre ledd. Toleddsutgaven gjorde at vi kunne strekke maskinen helt over passasjersetet slik at man kan stå utenfor bilen og fortsatt bruke den.


Trykk på bildet!

Jottodesk monteres i en bil eller båt på under en halvtime. Universalutgaven krever at man skrur fast enheten i bilen eller båten. Jottodesk har også spesialutgaver til enkelte biler, forløpig kun amerikanske biler, som man slipper å skru "hull" i bilen.


Trykk på bildet!

PCen festes enkelt via to stropper av wire med plast rundt for ikke å skrape opp maskinen. Disse stroppene strammes via skruer, og fjær. Disse stroppene kan justeres slik at de ikke kommer i veien for tastatur og musen til den bærbare datamaskinen. Etter å ha justert stroppene utifra størrelsen på den bærbare datamskinen tar det ikke mer enn 10 sekunder å få løs og feste maskinen. Maskinen på bildet er en Dell Latitude D600 som er en helt gjennomsnittlig stor maskin med en bredde på 31,5 cm og en dybde på 25,7 cm. Større maskiner fungerer også greit, men da bør stroppene forlenges noe. Om du har en større maskin med 15,4" eller 17" widescreen skjerm er det nødvendig å forlenge stroppen.

Hvis det skal være nødvendig å koble på enda flere enheter som GPS, mobiltelefon eller andre enheter kan dette lett gjøres ved å benytte seg av tilleggsutstyret. Det er mange skruehull under jottodesken som er til for akkuratt dette.

Enheten er lagd i aluminium, og plast for selve flaten til PCen. Alt i alt virker det som en svært solid løsning som tåler en trøkk. Utsalgsprisen på 2750 kroner er noe stivt, men for de som er på utkikk etter en slik løsning kan spare seg mye arbeid ved å kjøpe en slik ferdigløsning.

Takk til

for utlån av produktet!

annonse

Les også