Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Doro 345gsm

Doro er kjent for å lage superenkle mobiltelefoner. Produsenten kjører på med samme prinsipp som Rema 1000: Det enkle er ofte det beste. En av Doros nyeste modeller er Phone Easy 345, som leverer minst mulig, enklest mulig.

Stort, klumpete og lettvint

Er det noe Doro bryr seg filla om, så er det at telefonen skal være liten. Med en vekt på 97 gram er ikke 345gsm noen kjempe sammenlignet med enkelte av produsentens andre modeller, men den er langt fra noen liten krabat.

Store, markerte taster med stor skrift.
Bærereim, lader og hodesett følger med.
Skriften på skjermen er lett å lese.

Mesteparten av plassen på telefonens front er blitt viet tastene. Disse er digre og stikker langt ut, slik at de er svært lette å treffe. Dette er en stor fordel for personer som skjelver på hendene eller på en annen måte har nedsatt finmotorikk.

Tastene har også stor og tydelig skrift, noe mange nok vil sette pris på. De gir også god respons og har en behagelig, myk overflate.

I esken finner du en håndreim, slik at telefonen ikke faller i gulvet dersom du skulle miste grepet. Av annet tilbehør får du med en håndfri, lader og en brukermanual. Sistnevnte har like store sider som en vanlig bok, og stor skrift.

Liten, men lettlest skjerm

Skjermen i 345gsm har en størrelse på 1,77 tommer, noe som er mindre enn de aller, aller fleste andre telefoner. Til tross for beskjeden størrelse, er den lett å lese, med stor skrift og gode kontraster.

Det eneste vi har å utsette noe på her er meldingskriving, der du i praksis kun ser én linje av gangen, ettersom feltet med bokstaver dekker halve skjermen. Dette er ikke nødvendigvis negativt for alle, men vi savner muligheten for å kunne justere skriftstørrelsen.

Lommelykten er genial.

Menysystemet er så enkelt som det kan bli. Her blar du enten til høyre eller venstre, valgene er generelt få. I innstillingsmenyen kan du også fjerne menyfunksjoner fra listen, slik at det blir enda færre valg å rote seg gjennom.

Finn brillene i mørket

Doro 345gsm har fått en innebygd lommelykt, som aktiveres ved hjelp av en knapp på venstresiden. Lommelykten lyser i 20 sekunder, før den slår seg av.

Brukermanualen er også lettlest.

I likhet med de fleste eldretelefoner har også 345gsm fått egen nødknapp på baksiden. På denne tasten kan du lagre en liste med telefonnumre, for eksempel til pårørende. Når nødtasten holdes inne i tre sekunder, går en høy alarm, samtidig som telefonen ringer opp det øverste nummeret på listen.

Høy lyd

Dersom du sliter med hørselen, trenger du høy lyd i høyttaleren. 345gsm leverer varene her, og gir deg både klar og høy lyd. I tillegg støtter telefonen ifølge Doro de fleste høreapparater på markedet.

Batteriet i 345gms har en kapasitet på 850 mAh, noe som gir deg 3 timers taletid.

Konklusjon

Det er ikke så mye å si om Doro 345gsm, annet enn at den er én av stadig flere telefoner som passer bra for eldre mennesker. Store taster, stor skjerm og enkle menyer gjør at bestemor kan ha kontakt med omverdenen uten å måtte sette seg inn i hvordan en typisk (og vanligvis litt for avansert) mobiltelefon fungerer, samtidig som nødknappen kan gi en ekstra trygghet for de nærmeste.

Funksjoner som lommelykt og alarm vil nok også kunne komme godt med, og volumet i samtaler er høyere enn på vanlige telefoner. Om det ikke er høyt nok så kan telefonen kobles sammen med de fleste høreapparat på markedet.

For de som har behov for en telefon som dette, er den vel verdt de tusen kronene du må investere.

Dersom du ikke trenger SMS-funksjon kan du også se på Doro 338gsm.

Les også nybegynnerguiden: Få din nye mobil klar på 1-2-3

Les også
Doro 338gsm
Les også
Få din nye mobil klar på 1-2-3
annonse