Tek.no

Test

Casio EX-S12

16 Juli 2009 10:00

Introduksjon

Da vi testet Casio EX-S10 i fjor var vi positive, og litt overrasket, over Casios evne levere et syltynt designerkamera som også tok gode bilder. Casio har jo tidligere lagt størst vekt på utseende og brukermessig oppfinnsomhet, men vi så gode takter allerede i møte med høyhastighetskameraet Casio EX-F1 som ga utmerket detaljgjengivelse. Senere viste det seg også at den positive tendensen hadde smittet over til Exilim Card-serie, Casios mest moteorienterte kameraer, og vi har i tillegg testet Casio EX-Z400 som også stort sett overbeviste på bildefronten. Når vi nå skal teste arvtakeren til Casio EX-S10 har Casio dermed gitt oss rett så høye forventninger. Og slik bør det jo være.

Les hele testen her.

Fysisk

Stort sett identisk med EX-S10, men enda fire gram lettere og en millimeter slankere på det slankeste. Det vil si 1,27 cm. Kameraet virker solid, med unntak av zoomkontroll som kunne vært konstruert mer robust. Om ikke spesielt høyoppløselig, så er skjermen som sitter i EX-S12 meget god, blant de beste når det gjelder innsyn fra vinkler. Optikken er den svakeste siden ved dette kameraet. Med 36-108 mm zoom får vi ingen forbedring fra Casio EX-S10. Med tanke på de sosiale lagene dette kameraet vil introduseres for ville det vært logisk med bedre vidvinkel. Vi vil jo gjerne få alle vennene med på bildet.

I bruk

Bak 41 Best Shot-innstillinger skjuler det seg et meget brukervennlig kamera, med rom for personlig tilpassning. I likhet med konkurrerende kompaktmodeller er heller ikke videoprestasjonene i HD oppløsning spesielt imponerende fra EX-S12. Til tross for raskere autofokusferdigheter blir Casio EX-S12 et av de tregeste kameraene i denne testen. Bildestabilisator savnes!

Bildekvalitet

Blant kameraene i denne testen synes vi Casio takler sinekartet best, i alle fall ved ISO 100. Oppløsningsevnen er bedret siden EX-S10, men det bør vi kunne forvente med flere megapiksler. Også prestasjonene ved høy ISO er endret. Med det som kan virke som kraftigere støyreduksjon blir resultatene mer sløret, men også umiddelbart mer appellerende.

Konklusjon

Bildegalleriet

Les også