Tek.no

Test Lenovo IdeaPad Yoga 2

Denne multikunstneren gir deg mye moro for pengene

Men vi fant et par festbremser.

Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Innledning

Lenovo Yoga 2 kan raskt se ut som bare enda en ordinær datamaskin. Straks du åpner esken og tar på den, forstår du likevel at denne maskinen er noe mer enn det.

Både utvendige og innvendige flater føles nesten som hard gummi, noe som gir maskinen, som ellers har et relativt ordinært utseende, en behagelig overflate.

Yoga 2 er av direkte avstamming fra sin eldre bror, Yoga 2 Pro. Dette brødreparet representerer et friskt pust inn i bærbar-sjangeren, der de sammen går inn for å eliminere behovet for å eie både en bærbar datamaskin og et nettbrett. Yoga 2 gir deg nemlig, i likhet med storebroren, i pose og sekk. Ved å ta et godt tak i skjermen og dreie den helt rundt, sitter du faktisk med et fullverdig og kraftig nettbrett i fanget på under to sekunder.

Edruelig innmat

Siden Yoga 2 er en Ultrabook, er det visse krav til både form og ytelse som den må oppfylle. Yogaen er derfor bare 1,7 cm tykk, og den veier det samme i kilogram.

I hjertet av maskinen finner vi en prosessor fra Intel av typen i5-4200U som er klokket til 1,6 GHz og inkluderer en grafikkbrikke som går under navnet HD Graphics 4400. Nå er ikke kraften kjent for å gnistre ut av denne kombinasjonen, men så er det ikke egentlig spesifikasjonene som gjør Yoga 2 interessant.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Lenovo har fått på plass åtte gigabyte minne og 500 gigabyte hybridlagring. Vi skulle helst sett hybriddisken byttet i en 128 gigabyte stor SSD, da vi ser for oss at denne maskinen vil bli brukt både på hodet og i de fleste andre posisjoner. Det er likevel fint å kunne ha med seg både filmer og musikk, uten å bekymre seg for om du vil gå tom for lagringsplass.

Skjermen har den edrulige oppløsningen som vi bare forkorter full-HD. Forskjellen på denne og mer høyoppløste skjermer trenger likevel ikke å bety all verden, og det gleder oss desto mer å se at panelet er av IPS-typen. Dette lover godt for innsynsvinkel og farger. Som nettbrettutfordrer støtter selvsagt skjermen i Yoga 2 flerberøring.

Litt synd er det at Lenovo har feiget ut med den noe tregere trådløse 802.11n-nettverksstandarden fremfor den nye 802.11ac, men med mindre du overfører store filer på hjemmenettverket ditt betyr dette neppe noe for deg i praksis.

Om du vil sende skjermbildet ut på en større skjerm, som TV-en, må du bruke en adapter ettersom Yoga 2 har en Mini-HDMI-port. Maskinen er ellers utstyrt med et par USB 3-porter, noe vi mener er minst én for lite, men en minnekortleser er i alle fall på plass.

I skrivende stund koster Lenovo IdeaPad Yoga 2 deg omtrent 7500 blanke kroner ifølge vår Prisguide. Prisguide er også stedet for å finne de komplette spesifikasjonene.

Testmaskinen har vært på lån fra Lenovo.

Les også