Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestNokia Lumia 710

Billig og bra Windows-mobil

Her får du like mye kraft som i toppmodellen Lumia 800 – men til en mye billigere penge.

Konklusjon

+ Rask mobil til en rimelig penge
+ Brukervennlige menyer
+ God Office-pakke og god e-postleser
+ Bra navigasjonsløsning fra Nokiabr/>

- Dårlig kamera
- Ikke mulig å utvide minne
- Tungvint filoverføring med Zune-programvare

Nokia Lumia 710 har omtrent samme innmat som den betydelig dyrere Lumia 800-modellen, og den har dermed like god ytelse. Men Nokia har valgt å benytte billigere byggematerialer for å få ned prisen, det vil si vanlig plast i stedet for den spesielle polykarbonat-plasten som benyttes i Lumia 800. I tillegg har telefonen en rimeligere skjermteknologi og et dårligere kamera.

Les hele testen av toppmodellen Lumia 800 her

God inngangsbillett til Windows Phone

Dette er en av de rimeligste Windows-telefonene på markedet, og vi snakker likevel om en velutstyrt mobiltelefon som har alt det de fleste forventer å finne i en smarttelefon.

Telefonen er lynrask i daglig bruk, og Metro-grensesnittet i Windows Phone er enkelt å bruke, samtidig som det har veldig mange nyttige funksjoner. Vi liker spesielt godt de dynamiske "flisene" i Windows Phone, hvor snarveiene til appene dine oppdateres dynamisk med informasjon fra appen – for eksempel informasjon om ny e-post, kalenderhendelser eller når det er ditt trekk i Wordfeud.

Nokia Lumia 710 fungerer veldig godt som jobbmobil, takket være Microsofts utmerkede Office-løsning, hvor du kan redigere dokumenter laget i PC-versjonen av Office, uten at du risikerer å ødelegge formateringen i dokumentene. E-postklienten og kalenderen er også veldig god.

Telefonen har 8 GB minne, som ikke er så verst for en telefon i denne prisklassen. Det kan likevel fort bli litt lite hvis du har mye bilder, musikk, videoer og apper liggende på telefonen. Derfor er det bra at du får 25 GB lagringsplass i skytjenesten Microsoft Skydrive, og at telefonen automatisk kan laste opp bildene dine dit.

God skjerm, dårlig kamera

Den 3,7 tommer store skjermen er av en enklere type enn skjermen i toppmodellen Lumia 800. Likevel snakker vi om en ganske god skjerm med såpass høy lysstyrke at den fungerer noenlunde bra utendørs. Skjermen benytter Nokias såkalte ClearBlack-teknologi, som gjør at det som skal være svart på skjermen blir virkelig svart. Ifølge Nokia skal ClearBlack-teknologien benytte polariseringsfiltre foran skjermen, og det skal også bidra til at skjermen fungerer bedre i sollys.

Kameraet i Lumia 710 er imidlertid ikke så veldig mye å skryte av. Det tar ok bilder utendørs, men sliter veldig så snart det er litt lite lys. Innendørsbildene preges av mye bildestøy. Lumia 710 har ikke dårligere kamera enn mange andre billigtelefoner, men er du på jakt etter en mobiltelefon som tar gode bilder bør du nok vurdere noe annet.

God navigasjonsløsning

Microsofts egne kart på Windows Phone er ikke spesielt bra, i hvert fall ikke for oss her i Norge, hvor det ikke er støtte for kartsøk. Lumia 710 leveres med Nokias egen kartløsning, i tillegg til den utmerkede navigasjonsappen Nokia Kjør. Den mangler riktignok fotgjengernavigasjonen du finner i Symbian-versjonen, men som en navigasjonsapp for deg som kjører bil, gjør den en veldig god jobb.

Konklusjon og alternativer

Nokia Lumia 710 er ett av de aller beste kjøpene akkurat nå hvis du er ute etter en god og rask Windows-mobil.

Den nærmeste konkurrenten er Samsung Omnia W, som har samme skjermstørrelse som Lumia 710. Omnia W er noe tynnere, og den har bakdeksel i børstet metall, og den har et kamera som er noe bedre. Telefonen koster imidlertid rundt 400 kroner mer enn Lumia 710, og ettersom de tekniske forskjellene er såpass små mener vi Lumia 710 er et enda bedre kjøp enn Omnia W.

Er du villig til å legge i litt mer penger, vil du garantert bli fornøyd med toppmodellen Nokia Lumia 800. Vil du ha en Windows-telefon med stor skjerm, bør du ta en kikk på HTC Titan. Dette er en svært god Windows-telefon, selv om skjermstørrelsen på hele 4,7 tommer gjør at den nok passer best for deg med ekstra store lommer.

Er det ikke noe krav at telefonen er en Windows-telefon, anbefaler vi Sony Ericsson Xperia Arc S. Den koster ikke stort mer enn Lumia 710, har en stor skjerm med veldig god bildekvalitet, og du kan utvide lagringsplassen ved å sette inn et minnekort – noe du ikke kan på noen av Windows-mobilene vi har testet.

Les hele testen på Amobil.no

annonse