Tek.no

Test Spill delt fullskjerm på 3D-TV

Disse spillerne ser hvert sitt bilde på samme TV

Slik bruker du 3D-TV-en din til å spille delt fullskjerm.

16 Nov 2011 12:34

Har du nettopp kjøpt deg en ny TV som har støtte for passiv 3D? Nå kan du få en helt ny opplevelse neste gang du spiller med delt skjerm (split screen).

For med en del flatskjermer kan du nemlig bruke 3D-funksjonen i TV-en til å spille tospiller i fullskjerm – på samme TV. Ja, du leste riktig. Med riktig type "3D-briller" kan du og en kompis spille sammen og se hvert deres skjermbilde i full størrelse.

LG LW550W
Passive 3D-briller fra LG.

Å prøve dette ble for oss en gledelig overraskelse. I utgangspunktet var vi skeptiske til hvor godt brillene ville kunne skille mellom de to spillerne. Dette viste seg etter litt justering av sitteposisjon å fungere over all forventning.

Her er det bitter kamp om seieren. Opplevelsen blir bedre når du kan se hvor du skal kjøre på hele skjermen.

Selve funksjonen gjør nok ikke at redaktøren i Gamer.no kommer til å løpe mann av huse for kjøpe en passiv 3D-skjerm. Men han ble i likhet med oss imponert over hvor mye underholdningsverdi denne funksjonen ga.

Enkelt og billig

For det er enkelt å bruke. Det eneste du trenger er en passiv 3D-TV, briller og en konsoll med et spill som kan spilles på delt skjerm. Brillene får du kjøpt ferdig, men er du litt fingernem er det heller ikke noe problem å lage disse selv. Prisen på brillene er heller ikke høye, slik at det ikke er noen stor krise dersom du ødelegger et par stykker i forsøket på å bytte glassene. Det går også fint å bruke brillene du kjøpte sist du så 3D på kino. Vi testet også en aktiv 3D-TV, men denne klarte ikke å skille skikkelig mellom de to bildene. Her kan det hende det kommer en programvareoppdateringer på sikt, men i skrivende stund er det kun passive TV-er som holder mål.

Dårligere grafikk

Grafikken blir dårligere når du bruker denne funksjonen, og bildet blir strukket slik at for eksempel biler i et bilspill får en uvanlig fasong. Men disse tingene er fort glemt når du først setter i gang med spillingen. For det å kunne ha en hel TV-skjerm "for seg selv" overveier litt slappere grafikk og litt rare proporsjoner på objekter etter vår mening.

Da er det faktisk mer irriterende å slå av og på 3D-funksjonen innimellom slagene. For menyen blir helt merkelig når du har 3D-funksjonen aktivert. Nettopp fordi menyen er laget for et normalt 2D-bilde. Her kan det nok sikkert gjøres endringer med tiden, dersom spillutviklerne legger sin elsk på dette formatet. Men enn så lenge må du frem med fjernkontrollen og svitsje mellom 3D og 2D hver gang du skal inn og ut av spillet.

Disse passive 3D-TV-ene har vi testet

Testen viser at det er passive 3D-skjermer som takler to-spiller modus i fullskjerm best. Hittil i år har vi testet fire slike modeller:

  • LG 47LW550W – Med denne TV-en fra LG får du en jevnt over god flatskjerm. Modellen har et godt sortnivå og bra design. Den har menyer som er enkle å bruke. En anbefaling fra oss.
  • LG 42LW550W – Her du samme modell som beskrevet ovenfor, bare i 42-tommers størrelse.
  • Philips 47PFL7606 – Denne modellen fra Philips var den passive skjermen som gjorde det best i vår stortest av folke-TV-er. Her får du en TV som er spesielt god på HD og har en stilig design. Skjermen fikk også pluss for gode farger.
  • Toshiba 47VL863 – Denne TV-en kom sist i vår stortest, men er ikke en dårlig TV av den grunn. Modellen fra Toshiba gir deg bra kvalitet på standardsendinger og har et solid design.

Vil du vite mer?
Les hele testen av spilling i delt fullskjerm på Hardware.no.

Les også
Langt bedre brillefri 3D-skjerm
Les også
Slik finner du den beste spill-TV-en
Les også
Vern om privatlivet med denne skjermen
Les også
Spill i 3D med Philips' nye skjerm
Les også
Anmeldelse: Super Mario 3D Land (3DS): Mario er tilbake i toppform
Les også
Sony skal lansere brillefrie 3DTV-er
Les også
Dette er årets vakraste spel
Les også
Dette 3D-displayet behøver ikke skjerm
Les også
Lar deg se video med gjennomsiktige briller
Les også
Verdens største 3D-skjerm
Les også
TV-spillere slipper å dele på skjermplassen
Les også
PlayStation-3DTV-en nærmer seg
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
Anmeldelse: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS: Tidenes beste spill er blitt bedre
Les også
Se 3D uten briller i 2012
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
annonse

Les også